Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egyedülálló nőként melyik...

Egyedülálló nőként melyik külföldi országban vehetek részt mesterséges megtermékenyítésben?

Figyelt kérdés

Szlovákiában és Csehországban csak párokat fogadnak, azt olvadtam.

Van esetleg tapasztalata valakinek? Ki hol járt?

Negatív kommenteket nem kérek, köszönöm, kérem, csak az írjon, akinek van tapasztalata vagy ismerete a témában. Köszönöm előre is!

tegnapelőtt 23:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
5%
Nekem csak magyar van, bocsi.
tegnap 00:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak az itthoniról hallottam. (Férjemmel lombik babánk van, kolléganő pedig egyedül lombikozik itthon.)
tegnap 06:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon vagy 35 felett kell hogy legyen, vagy igazoltan meddő kell hogy legyen a lombikprogramhoz.

Hollandiában is lehetséges, de ahhoz hollandiai lakosnak kell lenni

tegnap 06:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves #1-es, a magyarországi tapasztalataid is nagyon értékesek, köszönöm, ha megosztod őket (akár privátban).
tegnap 08:19
 5/12 anonim ***** válasza:
35%
Van egy szőke csaj, akiről egyszer láttam egy riportot, nem emlékszem a nevére, de tiktokozik is. Leszbikus kapcsolatban él már, de egyedül volt még teljesen mikor vállalta a gyerekeit. Két színes bőrű fia van, ott elmondta hogy melyik országban volt, viszont elég rejtélyesen fogalmazott, mintha nem lenne teljesen legális, de szerintem annyira nem lehet illegális, lehet hogy más miatt nem akart róla beszélni.
tegnap 08:45
 6/12 anonim ***** válasza:
35%

Érdekelne, miért pontozott le a sok paraszt.😂

Kérdező!Már egy másik hasonló kérdésnél leírtam, gondolom, olvastad, de bemásolom neked:

Ugyanaz, mint párban, csak nyilván itt nincs férfi vizsgálat és csak donor sperma jöhet szóba. Tehát olyan nincs, hogy majd én viszem a haveromét😂

Én odáig már nem jutottam el, de gondolom, az is úgy van, mint párnál. Ha marad a beültetetten kívül embrió, azt lefagyasztják későbbi felhasználásra. Magát a spermát nem hiszem, hogy tartogatják, gondolom, ha nem marad, újra kell venni. Azt tudom, ha már ott tart a dolog, adnak egy papírt, amivel egy másik intézetbe kell menni a spermáért, te bizonyos szempontok alapján kiválasztod, kifizeted és a 2 intézet intézi egymás közt, hogy ott legyen, amikor kell, te nem kapod meg.

tegnap 09:09
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

6

Ugyan én nem pontoztalak le -fel se-, mégis egyértelmű, miért tették. Magyarországon két esetben vehet egyedülálló nő lombikprogramban reszt: 1, ha az előrehaladott életkora alapján kb kizart a természetes úton való teherbeeses, vagy 2, amennyiben orvosilag igazoltan meddő. Tehát ha a kérdező pl egy huszonéves egészséges nő, NINCS lehetősége a lombikra

tegnap 09:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

De parancsolj, itt a jelenleg is hatályos törvény:

"1/A. § * Az Eütv. 165. §-ának d) pontja szerinti egyedülálló nő esetében (a továbbiakban szintén: kérelmező), amennyiben

a) egészségi állapota (meddőség), vagy

b) életkora

következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat, az egészségi állapota által indokolt, az Eütv. 166. §-a (1) bekezdésének b)–d) és f) pontja szerinti reprodukciós eljárás végezhető el.

1/B. § * Az 1/A. § a) pontja szerinti esetben akkor végezhető el a reprodukciós beavatkozás, ha

a) legalább két egymástól független – a meddőség tényének és okának megállapításához szükséges orvosi vizsgálatokon alapuló – szakorvosi szakvélemény alátámasztja, hogy a kérelmezőnél fennálló egészségi ok(ok) következtében a kérelmező természetes úton nagy valószínűséggel egészséges gyermeket nem vállalhat, és

b) az 1. § (1) bekezdésének b) és d)–g) pontjában, valamint az 1. § (5) bekezdésének a) pontjában és ba) alpontjában foglalt feltételek fennállnak.

1/C. § * Az 1/A. § b) pontja szerinti esetben akkor végezhető el a reprodukciós beavatkozás, ha

a) a kérelmező életkora miatt természetes úton gyermeket nagy valószínűséggel nem vállalhat, és

b) az 1. § (1) bekezdés db) alpontjában, f) és g) pontjában, valamint az 1. § (5) bekezdésének a) pontjában és ba) alpontjában foglalt feltételek fennállnak, és

c) a reprodukciós eljárás elvégzésének indokoltságát két (a beavatkozást végző orvos, illetőleg orvoscsoport tagja, valamint egy, a beavatkozásban részt nem vevő) szülész-nőgyógyász szakképzettségű szakorvos egybehangzó véleménye, illetve ajánlása alátámasztja."

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

tegnap 09:17
 9/12 anonim ***** válasza:
16%

#7! És? Az volt a kérdés? Leírtam, hogy nekem magyar tapasztalatom van, mivel ez tény. A kérdése szerint őt csak külföldi érdekli, tehát nem fejtem ki bővebben. Ha mégis érdekli a magyar, majd szól, mint ahogy meg is történt.

tegnap 09:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem annyira a kérdésre válasz, de úgy tudom hogy kb a cseheknél egy-két aláírás kell csak a társtól, így ki lehet játszani, ha egy haverod bevallja 🙈.

Én férjemmel lombikoztam de ha ilyen is érdekel akkor ajánlom a lombikosok Brno Facebook csoportot, sokszor más országokban lombikozók is szoktak írni, így lehet olyat is találsz ahol szabályos egyedülállóként. (Talán cipruson és a spanyoloknál az de nem mernék esküdni rá szóval ne vedd készpénznek)

tegnap 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!