Mennyi ideig nem veszélyes az életképtelen embriót magunkban hordozni?
8hetesen voltam megállapításon. Minden rendben volt.
Rá 3 napra véreztem, görcsöltem. Bementem, uh, minden rendben.
Abbamaradt. Rá 1 hétre ismét görcs, akkor nem véreztem. Kórház, mert felállni nem tudtam. Meg se néztek. Szedjek nospát, hazaküldtek.
Ismét eltelt 1 hét, ekkor már ugye majdnem 11 hetes voltam. Ismét görcs, vérzés. Korház, minek jöttem... Haza akartak küldeni. Addig sírtam a folyosón, míg nem csináltak egy uh-t. Ja, hát 8-9hetesen elhalt. 1 hét múlva kontroll.... Minek?! Protokoll.
12hetesen kontrol, valóban elhalt. Oké, műtsük, de majd 2 hét múlva....
2 nappal a kiírt műtét elött, 14hetesen belázasodtam éjjel. Reggelre a combomon lett egy folt. Délutánra a karomon is. 40feletti lázzal mentem be a kórházba, nem tudtam levinni. Az első doki hazaküldött.
Férjem kiverte a balhét, hogy hetek óta ezt csinálják, én egyre szarabbul vagyok. Felment a nőgyógyászat vezető főorvosához, vele is összeveszett. Utána voltak hajlandóak. Megnézni.
A foltok hullafoltok voltak, én pedig vérmédgezést kaptam.
Bennem 6 hetet volt.
Aztán csodálkozik mindenki, hogy ezek után nem vállaltam több terhességet (1 lányom már volt addigra, ez a 2.terhességem volt).
Betegjogi képviselőnél jártam vele, ő mondta hogy ha perelek, amilyen ügyvédei vannak a kórháznak, esélyem nincs. Fizethetek perköltségeket, ügyvédet, mindent. Gondoljam meg.
így nem tereltem jogi útra.
Székesfehérvár egyébként. 4éves történet.
Nem próbálták esetleg beindítani gyógyszeresen a vetélést?
Én anno kaptam Ergam cseppet, be is indult a vetélés, láttam távozni a petezsákot stb.
Utána valamennyivel kontroll a klinikán, kiírtak műtétre (nem tudom pontosan, mennyi idő után, de több, mint egy hét volt, covid tesztre vártunk stb.), mert nem tisztultam ki rendesen.
Folyamatosan véreztem tovább közben, a kiírt napon befeküdtem, megint UH, talán mégsem kell műtét, de egy hét múlva kontroll, hazaküldtek. Visszamentem a megadott időben, mégis kell a műtét, megint kiírtak kb. egy héttel későbbre...
Mire végre megműtöttek, már nagyon undorító véres folyásom volt, rendesen "dögszagom" volt, ráadásul ez valamiért a műtét után sem múlt el teljesen 🤢
(Kb. egy év múlva is ezért kértem időpontot másodjára is a dokimhoz, hogy csináljon vele valamit, de addigra szerencsére pont terhes lettem, attól múlt el végleg 🙂)
A lényeg, hogy bennem ugyan nem az elhalt embrió maradt, de így is necces volt közel egy hónap után, én vagy a gyógyszeres vetélést vagy a műtétet mindenképp erőltetném, hogy ne várjanak annyit.
Gyors jobbulást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!