Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mennyi ideig nem veszélyes az...

Mennyi ideig nem veszélyes az életképtelen embriót magunkban hordozni?

Figyelt kérdés
3 hete állapították meg először hogy megállt a terhesség. Nincs szívhang. Megvizsgáltak egy hét múlva de akkor sem volt szív hang. Most 4 hete már hogy bennem van az életképtelen embrió és nem indult be a vetélés. Műtèti beavatkozást meg két hét múlva tervez az orvos. 6 hètig hordom ezt magamban. Már nagyon rossz a közérzetem ez miatt. Nem okoz ez egészségügyi problémát vagy fertőzést ha bomlásnak indul?
tegnapelőtt 22:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%
Bomlásnak indul?
tegnapelőtt 23:05
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
De,kaphatsz hullamérgezést,ha benned van.
tegnapelőtt 23:55
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem, gondolom még korai terhesség volt. Nem engedné az orvos, ha gond lenne. De lelkileg szörnyű lehet. Elég gonosz lehet, ha nem veszi figyelembe. Jelezted neki, hogy korábban szeretnéd?
tegnapelőtt 23:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerény véleményem szerint ilyen esetben sürgősen műteni kellene az illetőt, ha nem is a fizikai veszélyek miatt, de lelkileg tönkre is teheti az embert. Meg őszintén, gusztustalan is.
tegnap 00:22
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
Bár nekem csak bevérzett petezsák volt de 11+5naposan műtöttek. Addig vártam hátha távozik magától
tegnap 06:21
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

8hetesen voltam megállapításon. Minden rendben volt.

Rá 3 napra véreztem, görcsöltem. Bementem, uh, minden rendben.

Abbamaradt. Rá 1 hétre ismét görcs, akkor nem véreztem. Kórház, mert felállni nem tudtam. Meg se néztek. Szedjek nospát, hazaküldtek.

Ismét eltelt 1 hét, ekkor már ugye majdnem 11 hetes voltam. Ismét görcs, vérzés. Korház, minek jöttem... Haza akartak küldeni. Addig sírtam a folyosón, míg nem csináltak egy uh-t. Ja, hát 8-9hetesen elhalt. 1 hét múlva kontroll.... Minek?! Protokoll.

12hetesen kontrol, valóban elhalt. Oké, műtsük, de majd 2 hét múlva....

2 nappal a kiírt műtét elött, 14hetesen belázasodtam éjjel. Reggelre a combomon lett egy folt. Délutánra a karomon is. 40feletti lázzal mentem be a kórházba, nem tudtam levinni. Az első doki hazaküldött.

Férjem kiverte a balhét, hogy hetek óta ezt csinálják, én egyre szarabbul vagyok. Felment a nőgyógyászat vezető főorvosához, vele is összeveszett. Utána voltak hajlandóak. Megnézni.

A foltok hullafoltok voltak, én pedig vérmédgezést kaptam.

Bennem 6 hetet volt.

Aztán csodálkozik mindenki, hogy ezek után nem vállaltam több terhességet (1 lányom már volt addigra, ez a 2.terhességem volt).

tegnap 07:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utoldo,perelni kellett volna. Sajnalom. Csoda, hogy nem haltal bele. Idiotak. Melyik korhaz volt ez?
tegnap 07:18
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Betegjogi képviselőnél jártam vele, ő mondta hogy ha perelek, amilyen ügyvédei vannak a kórháznak, esélyem nincs. Fizethetek perköltségeket, ügyvédet, mindent. Gondoljam meg.

így nem tereltem jogi útra.

Székesfehérvár egyébként. 4éves történet.

tegnap 07:24
 9/12 anonim ***** válasza:
83%
8as ez amúgy nem igaz. Ügyvéd ismerősöm mondta, hogy igen is nagyon jó esélyek vannak egy kórházzal szembeni perben is, csak valamiért mindenki azt gondolja, hogy esélytelen és bele se vágnak
tegnap 08:45
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

Nem próbálták esetleg beindítani gyógyszeresen a vetélést?

Én anno kaptam Ergam cseppet, be is indult a vetélés, láttam távozni a petezsákot stb.

Utána valamennyivel kontroll a klinikán, kiírtak műtétre (nem tudom pontosan, mennyi idő után, de több, mint egy hét volt, covid tesztre vártunk stb.), mert nem tisztultam ki rendesen.

Folyamatosan véreztem tovább közben, a kiírt napon befeküdtem, megint UH, talán mégsem kell műtét, de egy hét múlva kontroll, hazaküldtek. Visszamentem a megadott időben, mégis kell a műtét, megint kiírtak kb. egy héttel későbbre...

Mire végre megműtöttek, már nagyon undorító véres folyásom volt, rendesen "dögszagom" volt, ráadásul ez valamiért a műtét után sem múlt el teljesen 🤢

(Kb. egy év múlva is ezért kértem időpontot másodjára is a dokimhoz, hogy csináljon vele valamit, de addigra szerencsére pont terhes lettem, attól múlt el végleg 🙂)

A lényeg, hogy bennem ugyan nem az elhalt embrió maradt, de így is necces volt közel egy hónap után, én vagy a gyógyszeres vetélést vagy a műtétet mindenképp erőltetném, hogy ne várjanak annyit.

Gyors jobbulást kívánok neked!

tegnap 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!