Ki tudta meg most februárban (2019), hogy várandós?
Sziasztok! Én is most tudtam meg. Még két hét az orvosig, majdnem 8 hetes leszek akkor szerény számításaim szerint, de akkorra volt időpont :/. Idegörlő a várakozás :D
Tünetileg még elég laza a dolog, derekam időnként sajog, random rám törő hányinger már jelen van. Egyenlőre nagyon várom az orvost.
Sziasztok, engem januárban ért a meglepi, több, mint egy év próbálkozás után.
A tesztet már csak megszokásból csináltam, rosszul is lettem a két csíktól, el sem hittem.
Most vagyok a 10. hétben, tudom, h ez még mindig a rizikós időszak, de egyre kevésbé félek. Az elején szörnyű volt, h tuti jó helyen van, viztos van szívverés.. de hétfőn voltam dokinál, már mozogni is láttam, elég brutális élmény volt, hihetetlen, h tényleg ott van egy kis élet, aki már önállóan tett vmit. Jah és kezek lábak is vannak :) mint egy gumimaci :)
Németországban élek, szívesen felvenném a kapcsolatot olyannal, aki szintén itt él, h mik a tapasztalatai.
Egyelőre boldog vagyok, h ebben a helyzetben ebben a klassz országban lehetek, ilyen jó ellátással, alapbiztosítással. Pl azt hiszem h a 6-7. héten remegtem sokat, mert nagyon félek a szüléstől, családban aok negatív dolog történt. Beszéltem az orvossal őszintén és mondta, h a félelem nem játék, ha úgy akarom, akkor nem kell szülni, műtét lesz. És nem pénzért..
Azóta meg is nyugodtam, már kevésbé félek, jó tudni, h dönthetek majd.
2 hét múlva megyek ismét, akkor megcsinálják a prena tesztet.
Otthon is úgy van, h a 14. előtt nem mondják meg a nemét, vagy csak itt?
Egyébként gratulálok minden kismamának, állítólag ez az élet legszebb része, hát nem tudom... ezt a sok fejfájást szívesen kihagynám... :/ üdv Nektek: Teensy
Teensy, 1-es vagyok, szinten Nemetorszag. Az en dokim a 17. het elott nem volt hajlando a fiamnal tippelni, de mondjuk en csak a 10 es a 19. heten voltam akorul uh-n, ugyhogy elobb nem is tudhattam volna. Otthon a 12. heti genetikain szoktak tippelni, de olyankor meg a kislanynak es a kisfiunak is peniszkezdemenye van(a 11-14. het kozott), csak mas-mas szogben allnak, onnan tudnak tippelni. Ezert konnyu elnezni. Kesobb a koldokzsinor miatt is.
Igen, itt lehet valasztani, es rengeteg a lehetoseg: korhaz, korhazon beluli szulesznos szuleteshazszeru szuloszoba (ez csak par helyen van), szuleteshazak, otthonszules, szaksegitseg nelkuli szules. Ha akarsz, van, ahol kerhetsz csaszart, mondjuk en azt szeretnem elkerulni mindenkepp a fajdalmak, lehetseges szovodmenyek miatt, az ismeretsegi koromben sajnos akiket kozelebbrol ismerek, egyikuknek sem volt eppen pozitiv elmenyuk, de persze biztos van, akinek az. En otthonszulest szeretnek (ferjem egyelore csak a szuleteshazat tamogatja), itt nagyon szuper kiepitett rendszer van a korhazak es a szulesznok kozott, ha be kellene megis menni, pont felall a muto, mire beer az ember, es mar mindenfele dolgot hoznak magukkal, ami esetleg kellhet. Pl. ha kell, oxitocint is tudnak bekotni. De en remelem, hogy az nem fog kelleni.
A korhazi elmeny itt is nagyon valtozatos, de azert konnyebb jobbat talalni, mint Magyarorszagon. En halovany fenyes vajudoszobaban vajudokadban ultem par orat, aztan meg parat a szuloszoba szulokadjaban. Mondjuk aznap pont nem volt senki rajtam kivul. Azert a korhazi protokollt sajnos meg ilyen szuper korulmenyek kozott is vegignyomtak rajtam, Kristeller, mehszajtagitas, oxitocin, gatmetszes, eroltetett nyomas kitolaskor, hatonfekvo pozicio... Viszont a nagyon enyhen mekoniumos viz miatt nem toltak szerencsere egyenesen a mutobe, es antibiotikumot sem kapott a gyerekemautomatikusan. A koldokzsinort en akartamelvagni, hogy meg a pulzalas veget megvarjuk, hogy a gyerek vasraktarai feltoltodjenek, igy nyertem par percet, mikor ram szoltak, hogy vagjam, masodszori szolasra mar sajnos nemvolt erom ellentmondani. A gatmetszes meg nagyon rossz elmeny volt, kihatott az utanalevo heteimre, ugyhogy azt legkozelebb mindenkepp el akarom kerulni. Amugy az ugyeletes szuleszno tunder volt, de a masik, akit behivott neha nagyon nem, szoval emiatt sem szeretnek kirhazban szulni megegyszer, lutri, hogy kit fogsz ki. Ami jo elmeny volt, az a szulesznom, mikor keresztcsontmasszazst vegzett, az rengeteget segitett.
Az aranyora teljesen megvolt, azonnal ramtettek, utana is csak egy pillanatra elvittek tolem 2 m-re lemerni, amit lathattam, es mar hoztak is vissza. Mikozben osszevarrtak, akkoris rajtam volt. A szobaban vegig felhomaly volt. Beontes, borotvalas szoba sem kerultek.
A gyerekagyas reszleg is szuper volt, rengeteget segitettek, kb. minden mellretetelnel hivtam oket, es ratettek a gyerekem (az oxitol, hasbakonyoklestol szegeny ugy elfaradt, hogy nem tudott vakuumot kepezni). Ketten voltunk a haromagyasban, furdoszobaval, de lehetett volna egyagyasrt vagy csaladi szobat kerni, ahol a csalad bent is alhat, csak azert fizetni kell. Latogatok barmikor johettek este 8 vagy 10-ig. A reggeli egy kulon helysegben volt, az ebedet es a vacsorat agybahoztak. Az osszes vizsgalaton, amit vegeztek, egyutt lehettema gyerekkel. 2. naptol jott egy no, aki testregeneralo gyakorlatokat tanitott a szules utanra. Igy 3 nap helyett 4-et maradtam, foleg a szopi miatt.
Na ez jo hosszura sikeredett, de remelem, tudsz belole valamit majd hasznositani. Ja amugy a korhazvalasztaskor az informacios est is jo volt, elmondtak a korhazi protokoll egy reszet (hogy 41. heten inditanak, amugy itt az altalan a 41+0 vagy a 41+3, de mint otthon, itt is vissza lehet utasitani barmit).
En a fals biztonsagerzet miatt valasztottam a korhazat amugy, aztan kiderult, hogy nincs is bent orvos, “csak” ket ugyeletes szuleszno, orvos 20 percnyire van. Mikor az epiduralist fontolgattam, mondtak, hogy oke, de 50 perc, mire hat, mert az ido, ameddig beer az orvos+ameddig hat maga az erzestelenito, igy en vegul nem kertem. Ezert is vagyok ugy vele, hogy nem akarok korhazban szulni meg egyszer, ha be kell menni, lehet, elobb beernenk, mint az orvos :D
Ha van kerdesed, irj nyugodtan, akar privatot is.
Szia, én már 12+6. Minden szuper és jól érzem magam :)
A 8. héten tetőzött nálam a rosszullét, utána egyre jobb lett.
Szerencsés vagyok, mert már az 5. héttől nem dologzom és a rosszulléteknél lefeküdtem egy órát pihenni, utána jobb lett.
A 10-től kezdett enyhülni, de pont tegnap momdtam itthon, h végre, minden oké, nincs álomkór, nincs rosszullét, mostmár tudom élvezni.
Remélem nem kiabáltam el.
Szerdán voltam vizsgálaton, mindent rendben találtak, olyan édes, keresztbeteszi a lábát, simizi az arcát.
Erre nem számítottam... :)
Párom is bent volt, megható volt nagyon.
Én Harmonyt csináltattam, igazából ugyanaz, jövő hétre van meg az eredmény.
Itt sajnos csak 14-től közölhetik a nemet, a sok abortusz miatt.. no comment... 😣
De nem baj, mert holnap már 13, jövő hét pénteken már 14, időpontot akkorra kaptam és mindem kiderül.
Viszont nyugodtabb vagyok, mert mondta az orvos, h semmilyen gyanus dolgot nem lát.
Mindenkinek kitartást, nemsokára a jó rész jön!
Timi
😍Olyan jo latni az UH-n, en 6+3 korul jarok, mult heten meg lottem egy tesztet, biztos, ami biztos alapon... Nekem meg 4 hetet kell varnom, hogy lathassam, nem akarok elobb menni, izgulni, hogy minden oke-e. Bar mondjuk igyis izgulok 😅Mi nem csinaltatunk teszteket, 12 hetes UH sem lesz valoszinuleg, a fiamnal is csak a 10, 19 es 30. heten voltam, most is hasonloan tervezem. A nemet tovabbra sem szeretnem tudni, csak majd mikor megszuletik, es magamhoz emelem, aztan meglatjuk, ebbol mi lesz, mert ferjem tudni szeretne, egyelore abban maradtunk, hogy az orvost megkerem, hogy irja le neki, ha o vegzi a 19 hetes UH-t (ami valoszinu, csak meg nem tudom pontosan, mert szulesznoi gondozasban leszek valoszinuleg a 12. hettol, es elvileg felvaltva csinaljak ok a dokival). Vercukrot magamnak fogok merni (itt kicsit mashogy van a cukorszint meres, bar azt hallottam, hogy otthon is meg lehet beszelni, hogy ne azt az undorito lottyot kelljen betolni, hanem merheted magadnak is).
Meg senki nem tudja a baratok es a csaladtagok kozul, ferjem szeretne megvarni a 10 hetes uh-t, en meg mar uuugy elmondanam. Nalatok tudjak mar?
Hanyinger elvetve van, meg fura dolgokat kivanok, amiket elvileg nem kellene ennem a pajzsmirigyem miatt. Konstans hanyinger nincs. Nektek mikor kezdodott? A fiammal a 14. hetig tartott anno, mindenki a 12. hetet irta, en meg mar tukon ultem, hogy mikor lesz mar vege, aztan valoszinuleg a nagy meleg is ratett egy lapattal, mert ahogy enyhult az ido, elmult a hanyingerem is. Akkor volt 3,5 eve brutalisan meleg augusztusban.
Most eddig csak a valtott oldali mehszalagnyulos ego-huzodo erzes van neha tovabbra is, meg a minimalis hanyinger. Ja meg marha alacsony a vernyomasom, es a 4-5. heten kb. minden szekrol felallaskor hangyas lett a kep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!