Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 hetes terhessegnel lehet...

19 hetes terhessegnel lehet rontgenezni?

Figyelt kérdés
Ma reggel elcsusztam a furdoben, es kibicsaklott a jobb bokam...nagyon meg van dagadva, enyhen lilas a csont alatt, nagyon faj nem tudok raallni es mozgatni is csak minimalisan....meg szeretnem orvossal nezetni, de nem tudom hogy ha szabad ebben a periodusban rontgenezni....hasonlo tapasztalat? 28/N

2019. febr. 16. 14:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem mindenképpen menj el orvoshoz vele, mert nem játék. Mondd el, hogy terhes vagy, hidd el tudni fogja mit kell tennie, nem te vagy az egyetlen terhes nő a sürgősségin.
2019. febr. 16. 14:46
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem muszáj nem csinálnak röntgent.

Lehet csak zúzódás, vagy bokaszalag sérülés, de ezt majd a doki eldönti!

Pihentesd, ha van bokaszorítód rögzítsd, jeges borogatással hűtheted, vagy ha van otthon valami izomlazító krémed, azzal is enyhítheted a fájdalmat, amíg eljutsz az orvoshoz.

2019. febr. 16. 14:49
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

A röntgen besugárzás amit életed során kapsz 100 év alatt sem feleződik, ergo minden összeadódik a szervezetedben, azok is amiket korábban kaptál és amiket még kapni fogsz. Ergo ez nem ürül ki amúgy sem, ami benned van, azt most is nyeli a babád.

Nyilván nem szerencsés terhesség alatt a röntgenezés, de ha muszáj akkor muszáj. És a te esetedben még csak nem is a hasad környékét érné a sugárzás, hanem a lábadat, a baba meg jól meg tud bújni az ólomköpeny alatt.

Ettől függetlenül beszéld meg a dokiddal, hisz ez nem életveszély és jó eséllyel inkább csak lágyrész sérülésed van, amit ultrahanggal is lehet vizsgálni.

Szóval emiatt ne szenvedj otthon, menj bátran dokihoz csak szólj, hogy terhes vagy, mert akkor annak megfelelően utal tovább.

2019. febr. 16. 14:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat! Oltozok, es irany a korhaz....
2019. febr. 16. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
Nekem még egy fogászati röntgent se mertek csinálni. Ezërt lett elhalasztva a koronafelépítés
2019. febr. 16. 15:33
 6/11 piroska és a farkas ***** válasza:
Jobbulàst!Megírnàd majd, h röntgeneztek- e?
2019. febr. 16. 16:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, rontgeneztek, azt mondtak hogy tavol van a babatol es nem gond...kulbokatores...6het gipsz :(
2019. febr. 16. 19:05
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

Nem értem, hogy miért letztem nullara lepontozva. Nekem tenyleg nem csinakt semmilyen röntgent a fogorvos. Es El lett halasztva a kezelesem is, AZ esedékes badando erzestelenito injekciok miatt. Pedig jobb lett volna ha megcsinaljak, legalabb túl letztem volna rajt. Így az utazas ara, és a hotel Ara is eluszitt, hala nekik, mert nem vallaltak el, terhesen.

De ezért koszonetkeoo en is lepontoztam Minden kit.

Jo ejszakat

2019. febr. 16. 22:07
 9/11 anonim ***** válasza:
56%
Amúgy engem sem röntgeneztek, egy hete ütöttem meg a lábujjamat, belilult, bedagadt... Bár ez lábujj, és azt mondták semmiképp sem gipszelik, így a röntgen nem indokolt. Gondolom amit muszáj gipszelni azt muszáj röntgenezni sajnos.
2019. febr. 16. 22:47
 10/11 piroska és a farkas ***** válasza:
90%
Édesistenem 8- as. Nem gondolod, h az esetleges kockàzat többet nyom a latban, mint egy lefoglalt szàllàs? Nekem sem csinàltàk meg egyébként a fogàszati röntgent kismamaként.
2019. febr. 17. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!