Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek nem olyan nemű lett a...

Akinek nem olyan nemű lett a babája mint amire vágyott, hogyan tudta elfogadni, szeretni?

Figyelt kérdés
Én mindig is kislányt szerettem volna. Első gyermekem kisfiú lett, úgy voltam vele sebaj majd a második. Azóta megszületett és imádom, else tudnám képzelni, hogy egy kislány legyen helyette. Most várjuk a második babánkat és kiderült, hogy megint fiú. Azóta teljesen kivagyok, sírok mert nagyon lányt szerettem volna. Aki volt már hasonló helyzetben, hogy dolgozta fel, hogy élte meg ezt az egész terhességet és szülés után? ( Az olyan válaszok, hogy örüljek, hogy egészséges meg, hogy másnak babája se lehet és örüljek... kíméljenek)
2018. dec. 21. 13:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

Az biztos, hogy már a meg sem született magzattal szemben is irreális elvárásokat támasztani nagy hiba, ezt abba kell hagyni. Mondom én úgy, hogy egy fiú és egy lány után a harmadikat várom, és bár mindenki azt hiszi, nekünk aztán teljesen mindegy most már a harmadik kisbaba neme, valahogy mindketten a férjemmel jobban húzunk most harmadikra egy bizonyos nem felé. Nagyon kell vigyáznom magamra, hogy eleve ne ezen nem szerint gondoljak rá, ne határozzak meg előre semmit, pont azért, hogy ne csalódjak, bármi is derül majd ki.

Az érzéseiket nem tudjuk befolyásolni, ez nem várható el, de felnőttként azt igen, hogy mennyire engedjük át magunkat ezeknek az érzéseknek. Illetve ha már így alakult, helyes lenne valószínűleg tisztázni akár szakember segítségével is, hogy pontosan mi miatt nem akarjuk az egyik nemet, és fel kell oldani az ehhez az érzéshez kapcsolódó gubancokat....

2018. dec. 21. 14:08
 12/23 anonim ***** válasza:
46%
Hát ez nagyon érdekes, mert én évek óta azt mondtam mindenkinek, hogy fiút szeretnék, mert a kislányok hisztisek, a foglalkozásom is férfias területhez kapcsolódik és amúgy sem jöttem ki soha igazán jól a lányokkal, kevés lánybarátom van. Aztán mikor kb. 10 hetes voltam, az orvosom azt mondta fiúnak tűnik, ugyanezt mondta a 12. héten is. Örültem neki, de elkezdett bennem derengeni, hogy nekem lányként mennyire jó a kapcsolatom édesanyámmal, és az öcsémnek sosem volt vele ennyire szoros, és ez másoknál is így van családon belül, ahol van fiú és lánygyerek is. Plusz önkénteskedni is jártam, ahol mindig a kislányokkal jöttem ki jobban valami miatt. Na én ezekbe belegondolva elbizonytalanodtam, holott minden ismerősöm azt hallotta tőlem, hogy fiút szeretnék. De egy percig nem bánkódtam, úgy voltam vele, hogy tényleg az a lényeg, hogy egészséges legyen, ha fiú, ha lány, ugyanúgy fogom szeretni. Majd a 16. héten közölték, hogy valamit jól benézett az előző doki, mert biztosan lány, azóta sem mondtak egyszer sem fiút. Nekem inkább a gondolataimat volt nehéz átállítani, addig úgy gondoltam rá, hogy fiú lesz, és annak ellenére, hogy x évig mindig azt mondtam fiút szeretnék, meg merném kockáztatni, hogy jobban örülök most már annak, hogy lányom lesz. Szerintem neked is sikerülni fog megint a fiús vonalra állítani a gondolkodásod, és biztos vagyok benne, hogy nagyon fogod szeretni a második fiad is. Átérzem valahol, amit most érzel, nagypapám mindig lányt akart, és négy fia lett. A másik papám először fiút akart, aztán amikor megszületett anyukám, és kiderült, hogy mamám megint terhes, végig annak drukkolt, hogy megint lánya legyen. Az is lehet, hogy ha megszületik a második fiad te is úgy leszel vele, hogy már el sem tudod képzelni, hogy jobb lenne egy lánnyal.
2018. dec. 21. 14:08
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Van 2 fiam. Örültem nagyon nekik. Most ismét terhes vagyok, mindennél jobban szerettem volna 1 lányt. Hát nem jött össze, újra fiút várok. Hát na. Persze elfogadtam, de azért várom, már hogy megszülessen, várom, hogy újra eldöntsön az a mindent elsöprő szeretet, amit a 2 naggyal érzek, és ami még most nincs meg. Igen, s*ar embernek érzem magam most.

:(

2018. dec. 21. 14:09
 14/23 anonim ***** válasza:
Attól még nagyon fogod tudni szeretni a gyermekedet és hálás leszel érte, ha egészségesen születik meg. Majd idővel elengeded ezt az álmodat, mert az ember egyszerűen nem kaphat meg mindent - ami talán jobb is és talán nem véletlen. Gondolj arra, hogy lesz három királyfid, totál mint a mesékben :)
2018. dec. 21. 14:10
 15/23 anonim ***** válasza:
11%

Bennem fel sem merült, hogy akàr lányom is lehet, annyira kizártam a gondolatát is, hát nem volt öröm mikor kiderült, hogy márpedig az lesz... Kellett egy kis idő, hogy ne úgy nézzek más kicsi fiúkra, hogy ne legyen sìrhatnékom, de miutàn megszületett pár hónap múlva már 'jóban voltunk'.

Másodjára már lányt szerettem volna, fiú lett.

Nem tudom, hogy azért, mert mindig fiú volt az álmom, vagy mert 1000x nyugodtabb, aranyosabb, mint a lány -aki iszonyúan hisztis, akaratos-, de őt sokkal jobban szeretem :/

Az elmúlt 5 évben nem tudtam megbarátkozni ezzel a felállással teljesen, de hátha létezik következő élet és ott bejönnek a dolgok

2018. dec. 21. 14:11
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a 3. Kislányt várom.. Mikor meg mondták hogy kislány nagyon jót nevettem.. Azt mondtam! Nem baj egészséges ez a lényeg!! Már most imádom és több babám nem lesz! Majd lesz fiú unokám! :)))
2018. dec. 21. 14:37
 17/23 anonim ***** válasza:

Nagyon szerettel volna kislanyt, hogy ugy szerethesd, ahogy anyukad nem tudott teged. Elhiszem, hogy csalodas, hogy ezt mar egy kislany iranyaban nem teheted meg.

Ha ezert szerettel volna kislanyt, akkor viszont talan vigasztal, hogy a kompenzalas a mult miatt sokszor pont, hogy teher a gyereknek. Persze lehet teher az ellenkezoje is a fiadnak, hogy nem az lett, aminek vartad. Gondolj arra, hathasegit, hogy igy viszont onmagaert szeretheted majd

2018. dec. 21. 15:12
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én elsőre lányra vágytam, lány lett, nagyon örültem persze. Most már 3,5 éves, imádom, anyás kislány, hihetetlen cuki. Másodiknak is lányt akartam, így, hogy lányos anya lettem, már pláne nem tudtam elképzelni egy fiút, rendesen féltem, hogy az lesz. És fiú lesz, heteken belül megérkezik :D Furcsa módon egyáltalán nem éreztem csalódottságot, sőt, valami azonnal átkattant, és elkezdtem örülni, hogy szuper, jut mindkettőből (több gyerek nem lesz). Elképzelni még mindig nem tudom, milyen lesz egy fiúval, a tágabb családban sincs nálunk fiú, de kíváncsian várom :)

Tudom, nem teljesen ugyanaz a helyzet, mert én azért "megkaptam" a lányomat is. De biztos, hogy szeretni fogod őt is, hiszen a te gyereked :)

2018. dec. 21. 16:13
 19/23 anonim ***** válasza:
Nagyjából ugyanez van velünk is, de nálam az lesz a problémásabb, ha a tesóról kiderül, hogy kislány. Nem tudok kislányt elképzelni, de azt tudom, hogy ha mégis úgy alakul, kb ugyanúgy lesz, mint mikor a kislánynak várt fiamról kiderült, hogy kukis. Mire kiértünk a rendelőből már nem számított mit szerettünk volna, csak a kisfiúnk.
2018. dec. 21. 18:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

3 fiam van,mindharmat lanynak vartam😂

az elsonel ugy voltam mint Te,sebaj,majd a teso.

a masodiknal par hetig pityeregtem a bababoltban a sok lanyos ruha elott.de aztan ugyan ugy orultem a fiunak is.

a 3.nal mar az eselytelenek nyugalmaval mentem az uh ra.😆😆

imadom mindharmat.

nem mondom,hogy neha nem jut eszembe,hogy jo lenne egy lany,de egyiket sem cserelnem le kislanyra.

2018. dec. 21. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!