Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párom nem vehet ki szabadnapot?

RedVanillia kérdése:

A párom nem vehet ki szabadnapot?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 18 hetes ultrahangra mennénk ami ugye egy nagyon fontos vizsgalat. A párom is szeretne velem jönni és énis szeretném ha jönne velem. Alapbol fiatal vagyok és nagyon fiatalnak is nézek ki szóval ha nincs velem rosszul erzem ott magam egyedül. Meg azért csak most derül ki a baba neme is és most tudjuk meg nézni látni őt hallani a szívét. De a főnöke nem akarja elengedni arra a napra. Pedig van még 12 nap szabija. Az indok:. már más is vett ki szabad napot a hétre. Ilyet tehet? Komolyan majd ha szülni fogok se engedi el vagy én nem is értem... majd nem lesz aki haza vigyen a kórházból minket esetleg a hülye munka mit?! Tehet ilyet vagy meg kell adnia azt a szabad napot? Szerintetek a jövőre nézve érdemesebb ha a párom munka helyet vált ? Heti szinten kap ajánlatokat szóval olyan nehéz nem lenne másik munkat találnia mert amit csinál abba nagyon tehetséges:) köszönöm a válaszokat

2018. szept. 24. 18:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
44%
Már 6 hó a próbaidő a legtöbb helyen.
2018. szept. 24. 23:41
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

Érdekes, amit írtok. A plusz 5 nap apai szabit sem adják ki próbaidő alatt, mert azért az más dolog...

Az én férjem két ultrahangon volt ott. Ebből egy volt munkaidőben, de az is benn maradt plusz óra volt. A másik meg este 7-kor.

Igen, sajnos a munkáltatónak joga van hozzá.

2018. szept. 25. 08:02
 23/34 anonim ***** válasza:
Hát az én párom csak egyszer jött el velem uh-ra,mert egyébként mindig dolgozik,és akkor is egy 24órás szolgálatot vállalt be miatta,hogy eljöhessen. De mégse jutott eszébe,hogy esetleg leszereljen. Egyébként meg a 18hetes uh-t a dokim azt mondta,hogy 19-20.héten ajánlott megcsinálni,és eldönthettem én,melyik héten szeretnék menni. De alapesetben is elég könnyű kiszámolni,hogy mikor lesz esedékes,minimun 1hónappal előbb tudnod kell,és nem hiszem,hogy a férjed ha egy hónappal előbb szól,akkor nem kap szabit...
2018. szept. 26. 19:02
 24/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkitől a bölcs szavakat (hahaha)

Nem mondott fel végül mivel fizetés emelést és heti egy plusz szabadnapot kap amiért ki merte nyitni a száját. Emberek nem kell be fosninak lenni meg a protokoll szerint mindig mindent fel fogni :D

Szerencsére jó helyzetbe vagyunk és aki azt írta hogy bíztos munka nélküli vagyok és a párom a kenyér kereső hát ne lottozon :D Jó menő csaladi valalkozásban dolgozom :D

2018. szept. 28. 15:17
 25/34 A kérdező kommentje:
Ja és hogy nem fontos az UH hat nekünk nagyon is az volt. Imádjuk a picit és egymást is. Nem érdekell senkit se ha a te párod egy csomó UH t kihagyott. Az enyem meg tehette volna hogy fel mondjon mert az én fizetésemből megélnénk simán.
2018. szept. 28. 15:19
 26/34 A kérdező kommentje:
Aki írta a baba mozit annak ezer hála megyünk oda is ! :)
2018. szept. 28. 15:20
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Persze kamukirálynő! :)
2018. szept. 28. 15:35
 28/34 A kérdező kommentje:

Szerinted egy oldalon fogok kamuzni ahol senkit se ismerek ? Ne nevettes...

Lehet a te szokásod ez de nekem van eletem és nem szurulok arra hogy ki talált dolgokat irjak.

2018. szept. 28. 15:45
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a helyesírással bár ne írnál semmit! :)

Örökbeadáson még nem gondolkoztál? Jobb helye lenne...

2018. szept. 28. 15:50
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne, persze. Nem engedhetsz meg magadnak magánorvost, ez több kérdésedből kiderült már. Most még osztod az észt, 8 általános szintű helyesírással, a stílusról nem is beszélve. 😂
2018. szept. 29. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!