Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párom nem vehet ki szabadnapot?

RedVanillia kérdése:

A párom nem vehet ki szabadnapot?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 18 hetes ultrahangra mennénk ami ugye egy nagyon fontos vizsgalat. A párom is szeretne velem jönni és énis szeretném ha jönne velem. Alapbol fiatal vagyok és nagyon fiatalnak is nézek ki szóval ha nincs velem rosszul erzem ott magam egyedül. Meg azért csak most derül ki a baba neme is és most tudjuk meg nézni látni őt hallani a szívét. De a főnöke nem akarja elengedni arra a napra. Pedig van még 12 nap szabija. Az indok:. már más is vett ki szabad napot a hétre. Ilyet tehet? Komolyan majd ha szülni fogok se engedi el vagy én nem is értem... majd nem lesz aki haza vigyen a kórházból minket esetleg a hülye munka mit?! Tehet ilyet vagy meg kell adnia azt a szabad napot? Szerintetek a jövőre nézve érdemesebb ha a párom munka helyet vált ? Heti szinten kap ajánlatokat szóval olyan nehéz nem lenne másik munkat találnia mert amit csinál abba nagyon tehetséges:) köszönöm a válaszokat

2018. szept. 24. 18:17
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
Tehet ilyet. A szabadnapokat nem kötelező akkor kiadni, amikor a munkavállaló akarja. Csak egy bizonyos százalékát van joga szabadon választott időpontban kivenni, azt is csak úgy, ha jó előre szól, hogy a munkaadó tudja neki biztosítani. Ha boltba kell menned sürgősen valamiért, és be van zárva a bolt azzal az indokkal, hogy épp mindenkinek aznap volt kedve szabadságot kivenni, akkor te is bosszankodnál, nem?
2018. szept. 24. 18:24
 2/34 anonim ***** válasza:
87%
A szabi 1/4ével rendelkezik ő. Nem kötelesek elengedni. Ha nincs túl messze a rendelő beszélje meg, hogy 1 órára elmenne.
2018. szept. 24. 18:26
 3/34 anonim ***** válasza:
50%

A szabadnapot, szabadságot nem akkor veszi ki az ember amikor akarja.

Fontosabb a munka sok helyen, mint az a vizsgálat.

Azt megtudják nélküle is csinálni.

4/34 anonim ***** válasza:
89%

Persze, hogy tehet. A munkavállaló csak a szabadság negyedével rendelkezhet szabadon MINDEN munkahelyen. 75 % kiadásáról a munkáltató dönt, a munkavállalónak pedig 30 nappal előre kellene jeleznie a szabadságigényét.

Így szól a törvény.

5/34 anonim ***** válasza:
100%

Megteheti a munkáltató, és élni is szoktak vele.

A 18 hetes uh csak neked fontos, a párod munkaltatójának nem.

Ha tanácsolhatom, menjetek pluszban babamozira, amikor a parod ráér, ott van olyan csomag, amiben fejtetőtől a laba kisujjáig megnézik, te pedig bírd ki egyedül.

Ha munkahelyet váltana, akkor még ennyire sem kerhetne szabadnapot vagy szabit, mert próbaidő alatt nem nézik jó szemmel. Szoval csak emiatt ne váltson. Szerintem a szülésre biztos elengedik, a nagyfiam születése éjjel indult ugyan, de a másnapot azonnal kiadta neki a főnök, pedig nem kérte és amúgy neki se volr király munkahelye akkor...

2018. szept. 24. 18:51
 6/34 A kérdező kommentje:
Megoldottuk , felmond:D egye meg a szabadnapjat a főnök ezek után ;)
2018. szept. 24. 18:53
 7/34 anonim ***** válasza:
98%
Érett, felnőtt viselkedés. :) Terhes barátnő mellett, feltételezem egyedüli keresőként dacból felmond.
2018. szept. 24. 19:01
 8/34 anonim ***** válasza:
94%

Gratulálok. Így valszeg a szülésen nem lesz ott, mert 6 hó próbaidő van. Nem tudom mióta van ott, de 1-2 hó felmondási idővel számoljon amíg dolgoznia kell.

Nevetséges emiatt felmondani.

2018. szept. 24. 19:01
 9/34 anonim ***** válasza:
97%

Ez tényleg nevetséges.

Ki a fenét érdekel, hogy fiatal vagy? Ettől még el kell tudnod intézni egyedül a dolgokat. Az én párom egy rakás uh-n nem volt ott, mert nem ért rá. A genetikaikon pont ott volt, de ha nem tudott volna velem jönni, attól még nem mondott volna fel. Egyikünknek sem jutott volna eszébe, hogy felomondjon. Sőt! Én magam mondtam neki, hogy kevésbé fontos az uh-n való jelenléte, mint az, hogy szülés után legyen még bőven szabija.

2018. szept. 24. 19:08
 10/34 anonim ***** válasza:
60%
7 nappal rendelkezik, nem a negyedével...
2018. szept. 24. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!