A párom nem vehet ki szabadnapot?
Elég furcsa megoldás.
Miért nem ment el a háziorvosához, és kért tőle egy napra igazolást? Ezzel a főnök nem tud mit kezdeni, muszáj elfogadnia. Ha ezután szívatja, ráért volna akkor felmondani, ha nálatok ez ilyen könnyen megy.
Hány évesek vagytok?
Érett viselkedés, de tenyleg. Főleg, hogy jön a gyerek. Mondjuk lesz min 1 hónap felmondási idő, de már ne is haragudj, 1 UH sem fontosabb, mint az egyetlen kenyérkereső bevétele...
Arra viszont számoljatok, hogy 3-6 honap a próbaidő, illetve a következő munkahelyen is csak 7 napról rendelkezhet majd a párod, de nem baj, majd mondjon fel ott is, ha nem kap szabadnapot!
Nem hiszem el, hogy egyedül nem tudnál elmenni ultrahangra.....
Gratulálok
A többi UH-on ha munkaidőre esik. Akkor tuti nem lesz ott, mert próbaidpő alatti nem kap szabit, majd az arra járő napomat csak utána veheti ki...
Attól h fiatal vagy és annak nézel ki, snya leszel, tehát illik feknőttként viselkedni.
Te vagy otthon a gyerekkel, te fogsz vele dokihoz menni,intézni a dolgait... vagy akkor is "rosszul" fogod magad érezni.?
A munkáltó megteheti
Ha van rá igény, hogy veled legyen, akkor kérjetek másik időpontot, vagy menjetek el 4D rendelésre később. Ha nem szeretnéd, ha a párod lemaradna a baba neméről, akkor kérd meg a dokit, hogy ne mondja el, mert meg akarod várni mikor a párod is ott lesz. Mondjuk nekem hamarabb benyögte kérdezés nélkül a doki, mikor úgy fordult a baba, és pont nem volt velem senki, nem lett belőle tragédia.
És most le lehet pontozni: nem bírok felfogni egy dolgot. Szerintem apámék, nagyapámék idején sem voltak tuskóbbak, érzéketlenebbek a férfiak, mint manapság. Se anyukámat, se nagymamámat nem kísérgette el a férje ultrahangra, mégis megszületett minden gyerek, nem ment rá a házasság, otthon megtudták mi van. Láttam már olyat is, hogy a pasi a nőt rákszűrésre kísérgeti és be is megy vele, pedig ott aztán nem történnek nagy dolgok (szerintem). Értem, hogy szép dolog a támogatás, de szerintem nem dől össze a világ, ha egy-egy alkalommal nem együtt megy a pár.
Majdnem félidős vagy, modjuk van egy hónap felmondási idő 22 hetes leszel akkor,elkezd mondjuk aznnal dolgozni, 3 hónap próbaidő, ami mondjuk 12 hét, akkor már 34-35-nél jártok, ha csúszik az új munkahely, már a szülésre sem biztos, h elengedik, mivel ne kötelező dolog, és a gyerek sem fog a kedvetekért hétvégén jönni. Akkor is fel fog mandani?
Nem köteles szabadnapot adni. Velem sem volt a férjem szerintem csak 7 hetesen. A nemét meg sem kérdeztük és nekem tényleg problémás volt, mert míg ki nem nyitották a kiskönyvemet a megfelelő oldalon, a törvényes képviselőmet keresték.
30\nő, aki tavaly szült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!