Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párom nem vehet ki szabadnapot?

RedVanillia kérdése:

A párom nem vehet ki szabadnapot?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 18 hetes ultrahangra mennénk ami ugye egy nagyon fontos vizsgalat. A párom is szeretne velem jönni és énis szeretném ha jönne velem. Alapbol fiatal vagyok és nagyon fiatalnak is nézek ki szóval ha nincs velem rosszul erzem ott magam egyedül. Meg azért csak most derül ki a baba neme is és most tudjuk meg nézni látni őt hallani a szívét. De a főnöke nem akarja elengedni arra a napra. Pedig van még 12 nap szabija. Az indok:. már más is vett ki szabad napot a hétre. Ilyet tehet? Komolyan majd ha szülni fogok se engedi el vagy én nem is értem... majd nem lesz aki haza vigyen a kórházból minket esetleg a hülye munka mit?! Tehet ilyet vagy meg kell adnia azt a szabad napot? Szerintetek a jövőre nézve érdemesebb ha a párom munka helyet vált ? Heti szinten kap ajánlatokat szóval olyan nehéz nem lenne másik munkat találnia mert amit csinál abba nagyon tehetséges:) köszönöm a válaszokat

2018. szept. 24. 18:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
86%

Elég furcsa megoldás.

Miért nem ment el a háziorvosához, és kért tőle egy napra igazolást? Ezzel a főnök nem tud mit kezdeni, muszáj elfogadnia. Ha ezután szívatja, ráért volna akkor felmondani, ha nálatok ez ilyen könnyen megy.

Hány évesek vagytok?

2018. szept. 24. 19:22
 12/34 anonim ***** válasza:
96%

Érett viselkedés, de tenyleg. Főleg, hogy jön a gyerek. Mondjuk lesz min 1 hónap felmondási idő, de már ne is haragudj, 1 UH sem fontosabb, mint az egyetlen kenyérkereső bevétele...

Arra viszont számoljatok, hogy 3-6 honap a próbaidő, illetve a következő munkahelyen is csak 7 napról rendelkezhet majd a párod, de nem baj, majd mondjon fel ott is, ha nem kap szabadnapot!

Nem hiszem el, hogy egyedül nem tudnál elmenni ultrahangra.....

2018. szept. 24. 19:23
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok

A többi UH-on ha munkaidőre esik. Akkor tuti nem lesz ott, mert próbaidpő alatti nem kap szabit, majd az arra járő napomat csak utána veheti ki...

Attól h fiatal vagy és annak nézel ki, snya leszel, tehát illik feknőttként viselkedni.

Te vagy otthon a gyerekkel, te fogsz vele dokihoz menni,intézni a dolgait... vagy akkor is "rosszul" fogod magad érezni.?

A munkáltó megteheti

2018. szept. 24. 19:26
 14/34 anonim ***** válasza:
94%
Ez egy UH, félsz egyedül? Talán az UH-t is rajta végzik? És ilyenek szaporodnakkkkk ...
2018. szept. 24. 19:33
 15/34 anonim ***** válasza:
91%

Ha van rá igény, hogy veled legyen, akkor kérjetek másik időpontot, vagy menjetek el 4D rendelésre később. Ha nem szeretnéd, ha a párod lemaradna a baba neméről, akkor kérd meg a dokit, hogy ne mondja el, mert meg akarod várni mikor a párod is ott lesz. Mondjuk nekem hamarabb benyögte kérdezés nélkül a doki, mikor úgy fordult a baba, és pont nem volt velem senki, nem lett belőle tragédia.

És most le lehet pontozni: nem bírok felfogni egy dolgot. Szerintem apámék, nagyapámék idején sem voltak tuskóbbak, érzéketlenebbek a férfiak, mint manapság. Se anyukámat, se nagymamámat nem kísérgette el a férje ultrahangra, mégis megszületett minden gyerek, nem ment rá a házasság, otthon megtudták mi van. Láttam már olyat is, hogy a pasi a nőt rákszűrésre kísérgeti és be is megy vele, pedig ott aztán nem történnek nagy dolgok (szerintem). Értem, hogy szép dolog a támogatás, de szerintem nem dől össze a világ, ha egy-egy alkalommal nem együtt megy a pár.

2018. szept. 24. 19:33
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Sokra nem mentek a felmondással,ha a munkáltató ragaszkodik a felmondási idő ledolgozásához. Akkor sem fog tudni elmenni.Gratulálok az érett,felelősség teljes gondolkodáshoz. Azért kíváncsi lennék,mit dolgozik a párod,hogy úgy váltogatja a munkahelyét,ahogy neki tetszik.
2018. szept. 24. 19:34
 17/34 anonim ***** válasza:
35%
Agyhalottaknak Mt 122§: A munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni.
2018. szept. 24. 19:37
 18/34 anonim ***** válasza:
96%
Tökmindegy 17-es. Ha már csak 12 napja van az évre, akkor minimum 8 napot már kivett.
2018. szept. 24. 19:39
 19/34 anonim ***** válasza:
22%
18, és honnan tudod, hogy abból a nyolcból mennyit a saját kérésére?
2018. szept. 24. 19:43
 20/34 anonim ***** válasza:
50%

Majdnem félidős vagy, modjuk van egy hónap felmondási idő 22 hetes leszel akkor,elkezd mondjuk aznnal dolgozni, 3 hónap próbaidő, ami mondjuk 12 hét, akkor már 34-35-nél jártok, ha csúszik az új munkahely, már a szülésre sem biztos, h elengedik, mivel ne kötelező dolog, és a gyerek sem fog a kedvetekért hétvégén jönni. Akkor is fel fog mandani?

Nem köteles szabadnapot adni. Velem sem volt a férjem szerintem csak 7 hetesen. A nemét meg sem kérdeztük és nekem tényleg problémás volt, mert míg ki nem nyitották a kiskönyvemet a megfelelő oldalon, a törvényes képviselőmet keresték.

30\nő, aki tavaly szült:)

2018. szept. 24. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!