Ti hány hetes terhesen kezdtetek el vásárolni a babának?
Elso gyereknek 33 hetesen, masodik gyereknek alig vettunk valamit, hiszen megvolt minden. Nehany uj ruhat vettem es hasonlo aprosagokat, azokat a 35. het kornyeken.
Most a harmadik babanak minden kell (mar mindent elajandekoztam a nagyokrol es par dolgot megvettem 22 hetesen, mert belefutottam egy nagyobb learazasba. A babakelengye nagyja meg nincs meg, valamikir 33. het utan megveszem majd. Festeni kell szinte az egesz hazat, addig nem akarok vasarolni, mert azzal csak meg tobb pakolnivalot csinalnek magamnak.
(Megjegyzes: en gyors vasarlo vagyok, nem az a toprengos, nezelodoa fajta, szuksegbol veszem, amit kell es nem igazan elvezem. Szoval a dolgok 80%-at online rendeltem a nagyoknak, most is ugy fogom, a maradekot pedig 1, max 2 boltban veszem meg egy delelott, nem jarok egyesevel a dolgokert napokig, hetekig. Ha az utobbi tipus lennek, akkor szerintem mar 25 hetesen el kellene kezdeni.)
31+5 hetes vagyok. Babakocsit 5 hete vettük, kifutó szín tetszett és raktáron volt, még csak nézni akartuk akkor de így megvettük. Rengeteg ruhát kaptam és vettem is múlt héten és előtte. Egy mellszívóm és egy pólyám van még akció miatt.
A bútort a héten rendeljük meg, mert 4-hét a szállítás.
A többi dolgot (pelus, kád, ágynemű, kórházi csomag stb) kb 35-36 hetesen fogom megvenni majd.
5
Ezt nem tudom értelmezni. Mihez képest korán?
Van aki babonabol nem vesz semmit csak a legvégén.
Én mindig vasarolgatok a legelejetol ha meglatok vmi hasznosat akciosat olcsót vagy csak cukit. Harmadik gyereknél ráadásul mindent eladtam, mert egyrészt költöztünk másrészt úgy gondoltuk nem lesz több.
Aztán pár év múlva mégis lett :) kezdhettem elölről. Mondjuk nem bántam mert nem volt tároló helyem évekig kerülgetni pelenkazo kiságy fürdőkád pihiszek vagy egyéb dolgokat.
A baba ruha pedig még ilyen pici méretben nagyon olcsó mert turiban szinte újakat lehet venni (ez a nagyobb gyerek meretrol már nem mondható el)
Elsőnél 16 hetesen tudtam meg, hogy kislány, akkor vettem pár bodyt csak úgy örömködésből, de ténylegesen vásárolni huszonpár hetesen kezdtem (nem emlékszem pontosan).
Most 13 hetesen tudtam meg a nemét, vettem egy kiscipőt, szintén örömködésből, és fiús hordozókendőt a lányos helyett :) A tényleges vásárlást őszre tervezem, szóval most is huszonpár hetesen lesz, nem akarok egyszerre futkosni mindenért.
Amúgy meg ez, hogy korán... elállnak pár hónapig a szekrényben a cuccok, amiket megveszel, miért lenne már korán?
Hát én nem bírtam megállni, 15 hetesen vettem meg az első ruhákat, mert akciósan belefutottam pár nagyon szép darabba. Aztán fokozatosan vásárolgattam mindig valamit. Úgyis jártam keltem, legalább nem egyszerre költök sokat. :) A babakocsit 24 hetesen vettük pl, mert akkor volt akciós amelyik megtetszett.
Készen szeretnék állni a 35-36. hét körülre, mert az első babánk is hamarabb érkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!