Mikor kezdtetek el vásárolni és miket vettetek meg először?
Félek hogy kifutunk az időből ha nem kezdünk el hamar vásárolni, de olyan sok minden kell, hogy azt se tudom hol kezdjem... Ti miket vettetek meg először? Mi az amit felesleges volt megvenni vagy az amit kellett volna de nem vettetek?
Azt se tudom hol kezdjek bele a vásárlásba...
16hkm
Mi az a sok minden?
Mi ágyat kaptunk matraccal.
37. hétig dolgoztam, utána 1 nap alatt megvettük a felszerelést, apróságokat, majd még 1 nap alatt a ruhákat. Azokat azonnal kimostam, és ennyi.
2 áruházban, és kb 3 ruhaüzletben jártam.
Minden megvolt, ami kellett.
Amik kimondottan szükségesek szerintem:
kiságy, matrac, fürdető kád, állványom nem volt, de kellett volna venni. Textil pelus, legalább 15 db, lázmérő, orrszi-porszi, pelenka, popsitörlő, cumisüveg, mellszívót érdemes bérelni, vagy venni, mérleg sem árt. Nyilván kisruhák, babakocsi, autós ülés.
Érdemes egy szoptatási tanácsadó telefonszámával felkészülni. A többi menet közben kialakul, hogy mire lehet szükségetek.
Nekem már megvolt a baba, és mikor bizros lett hohy túléli a koraszülést kezdtem el vásárolni, a nagyobb dolgokat haza hozatala előtt egy nappal vettem meg és így se maradt le semmi...
És örülök os hogy így volt megőrültem volna ha a nehéz napokon egy halom baba holmi vár itthon
én 30. hét után kezdtem elvásárolni, már csak a kiságyra várunk, ami elméletileg a héten megjön :) + apróságok kellenek még( textilpelenka,törölköző,kórházi holmik..stb)
33 hkm
19 hetesen tudtuk meg a nemét, utána eleinte csak néhány dolgot vettünk (pár body, rugi) kiságyat is. Ezután mindig valami apróságot majd a nagyját 2 körben 27 hetesen és 32 hetesen vettük meg. Szeptember végére voltam kiírva szóval nagyban nyár de nem 40 fok meleg. :)
Számolhatsz nyugodtan a nyári hónapokkal is, bőven van amikor nincs 40 fok. Nyilván nem kell mindent addigra hagyni, elkezdhetsz vásárolni már most is, csak teher ne legyen rajtad azért, mert tavasszal esetleg csak 90%-ban van beszerezve a babakelengye.
Igazából nem érdekes ki mikor mit vesz meg szerintem, nekem örömöt okozott vásárolni ezért se akartam letudni egyszerre hanem folyamatosan vettünk apróságokat már viszonylag korán is. Később 35 hetesen is elindultam még egy kört és akkor vettem egy pár dolgot még aminek végül a fele felesleges volt. (Pl pólya aztán bukós babámat nem is altattam háton azt hiszem ez volt a legfeleslegesebb az összes közül) Szóval nem árt ha hagysz egy pár vásárolni valót a végére is azért mert akkor is benne lehet az emberben, hogy menne vásárolni a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!