Második babánál mikor kezdtetek el új holmikat vásárolni?
Gondolok itt a cumisüvegre,rágókákra, egy két új holmira ha esetleg nem maradt az első babáról. Kiságyat,kocsit ha azok sincsenek már meg.
2,5 év lesz a korkülönbség a két fiam között. NAgyon sok ruha megmaradt,sőt,sógornőm is die adja az ő kisfiáról a ruhácskákat. Kocsi is meg van mind a kettő. Csak kiságy kellene,amit már most megvennék,de a gyerekszoba még alakulóban(családiba költöztünk).
Ilyen,hogy rágókák,cumi,cumisüveg,textilpelus, amiket ujónta vennék,nem tudom,hogy mikor kezdjem el venni.
25 hetes terhes vagyok :)
Szerintem bőven ráér, főleg ha közben költöztök is, a 7. hónap körül megvásárolni.
Én például rágókát meg cumit a második babámnak már egyáltalán nem vettem, teljesen felesleges.
Az elsővel nehezen ment 2 évesen a cumiról leszoktatás, így a második babámnak egyáltalán nem adtam. Rágókát sem vettem, mert az első sem használta soha, így ami megmaradt, bepróbáltam a második gyerekemnél, de őt sem érdekelte.
Az elsőnél nagyon sok felesleges kacatot összevásároltunk, amit soha nem használtunk, úgyhogy ebből tanultunk.
Mi is terveztük,azért maradt meg sokminden, csaka kiságyat azt kölcsönbe kaptuk és mikor már nem volt rá szükség (7 hónapos koráig aludt csak benne), visszaadtuk,feleslegesen nem akartuk tárolni,csak a helyet foglalta.
Kisfiam sem nagyon rágókázott,csak mikor jöttek a fogai,akkor nagyon harapdált.később leszokott róla.
Kiságyat kb. 25 hetesen vettünk használtan, akkor találtam ugyan olyat, mint a nagyobbé. (18 hónap van köztük)
Gyerekülést a nagyobbnak 3 hónapos terhes voltam, úgyis kell alapon. A kisebb ment a hordozóba utána, így nem let annyira teljesen lelakva.
Sem ruhát, sem játékot, sem cumisüveget nem vettünk.
A korábbi üvegekre (MAM) a cumit szülés előtt vettem meg és a pelust is, ami megint kicsi lett. Meg az teljesen új újszülött ruhákat is előszedtem, aztán elpakoltam. Az is mind kicsi lett (62-es méretről kezdtük megint.). Ha kellett volna, csak a szülés után veszek/vetetek neki ruhákat még.
Amikor 3 hetes volt, akkor mentem el vásárolni neki ruhát 1-2-t, de akkor is a nagyobbnak mentem feltölteni a készletet és a kisebbnek is hoztam pár dolgot a turiból.
De mi ennek ellenére mindenkitől ruhákat kaptunk neki karácsonyra is, babalátogatóktól is. Meg rágókát.
Van, vagy 25db különféle rágókánt és csörgőnk a 2 gyerektől...
26 hetesen a babakocsit, mert akkor volt jó vétel, pár hét múlva az ágyat ugyanezért, ruhákat olyan 30 hetes kortól vettem párat. Nekünk a kórházba is kellett saját, úgy hogy mindenképpen kellett volna vennem pár újat, és jó is volt, mert a császár miatt 6 napot voltunk bent.
Szerintem jó, ha szépen fokozatosan veszed, mert a végén az ember már izgatott, esetleg kapkod, fáradtabb is vagy a több órás mászkálós vásárlásokhoz.
Köszönöm mindenkinek a választ :)
Ami nagyon fog kelleni az a hordozó,de azt a sógornőm ide adja,szóval az majd eljut hozzánk valahogy, meg a kiságy amit már kinéztem,de nem tudom még hova rakni ha meg is venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!