26. hetes kismama vagyok. Váltani szeretnék magneB6-ról magnerot tablettára. Utóbbiról kinek mi a véleménye?
Ha napi 2-3 szemmel nem vagy el akkor érdemes magnosolvra váltani abból fél-1 tasak is elég annyival erősebb.
Magnerottal kezdtem,de annyira nem jött be,amikor elfogyott az első doboz dm 400asát vettem,majd magnosolv+ dm mikor melyik kellett
Én csak akkor látnám értelmét, ha kizárólag a magnézium-orotátból tudnál felvenni magnéziumot, de ennek kicsi az esélye.
A magneB6-ban magnézium-laktát, a Magnerotban magnézium-orotát a magnézium hordozóvegyülete.
Mindkettő szerves vegyület és mindkettőből ~100%-ban felszívódik a magnézium.
Az egyetlen különbség, hogy az orotátban csak 7,26%, a magnézium-laktátban meg 12,01% az elemi magnézium.
Tehát
500 mg magnézium-orotátban 36,3 mg
500 mg magnézium-laktátban 60 mg tiszta magnézium van.
(A magnézium egy puha, ezüstös fém, ilyen formában nem tudja felhasználni a szervezet, ezért fontos, hogy több másmilyen atomhoz kapcsolódva vegyületben legyen, de olyanban, amiből könnyen ki tud szabadulni. Így amikor lenyeljük a vegyületet, akkor a többi atom elengedi a magnéziumot és így fel tudja venni a szervezet.)
Egy másik jelentős különbség az ár. Nyilván a kettőt nem lehet közvetlenül összevetni, mert egy magnerot tablettában 36, egy magneB6 tablettában 48 mg magnézium van. De ha kiszámoljuk mindkettő átlagos árát 100 mg-ra, akkor a
magnerot 158 Ft/100 mg
magneB6 79 Ft/100 mg
Ez már így önmagáért beszél, de mondok egy még megdöbbentőbb dolgot: az ugyanilyen összetételű, de reklámokból nem ismert magnéziumpótlók akár felébe, harmadába is kerülhetnek. Sajnos orotátos készítményről nem tudok, de az ugyanolyan jól felszívódó laktátos készítmények ezek:
dr Chen magnézium+B6 forte: 120 mg tiszta magnézium/tabletta = 26 Ft/ 100 mg
Innopharm magnézium-laktát+B6: 50 mg magnézium/tabletta = 34 Ft/ 100 mg
Vagyis ha nem szeretnéd kifizetni a reklámköltségét a terméknek, akkor ilyen alternatívákat keress a hordozóvegyület alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!