Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudnám leszerelni az...

Hogy tudnám leszerelni az anyukám túlzott aggódását?

Figyelt kérdés
Anyukám borzasztóan félt engem is és a babát is, ami persze érthető, hiszen egyedüli gyerek vagyok és az első unokáját várom (32 hetesek vagyunk). De néha már kicsit nyomasztó a gondoskodása, megint úgy kezel, mintha kislány lennék. Tudom persze, hogy csak jót akar és szeretetből teszi, de néha már annyira idegesít, hogy kis híján valami bántót mondok neki - pedig nagyon nem szeretném megbántani. Hogy tudnám az értésére adni, hogy szeretem és hálás vagyok, amiért így törődik velünk, de néha túlzásba viszi a dolgot?
2008. okt. 29. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát szépen mond el neki, mert ha nem beszélitek meg később elmérgesedhet a helyzet. Mond el bátran az érzéseidet az anyukádnak, biztosan meg fogja érteni. Majd meglátod hogy amikor a kicsid megszületik akkor születik egy édesanya és születik még nagymama is egyszerre. Az új feladat nagyon csodás mindenkinek, de ahogyan neked meg kell tanulnod édesanyának lenni úgy a te édesanyádnak meg kell tanulni nagymamaszerepben is tündökölni. Hiszem hogy egy anyával lehet őszitén beszélni, szerintem nyugodtan üljetek le egy tea mellé és beszélgessetek és bszéljetek arról az időkről is mikor megszületik a kicsi, mert hidd el az első időkben minden segítség jól jön majd s kire másra számíthatnál mint az anyukádra.

Nekem mikor a fiaim születtek, mind a kétszer anyukám főzött az első időkben, hogy én nyugodtan tudjak a babáról gondoskodni és nyugodtan tudjak szoptatni.

2008. okt. 29. 21:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj azert arra, hogy szerencsés vagy, én pl egyedül vagyok teljesen szülő ügyileg (a párom van, de ő szinte sosincs itthon), nem segít senki. Néha elég erősnek érzem magam, de tudom, hogy sokminden nehezen fog menni.

finoman mondd el, hogy kismamaként érzékenyebb vagy, és most erre van szükséged, erre nincs szükséged, te igy szeretned csinalni.. ne zard ki teljesen, csak picit told hatrebb finoman.. vagy terelj. hasznald ki az o lenduletet, csak picit iranyitsd at mas dologra.

boldog babavarast :)

2008. okt. 30. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!