Hogyan tudnám 5 hónapos babám hisztijét leszerelni?
Szerintem egy 5 hónapos baba nem hisztizik még,egyszerűen Ő így tudja magát kifejezni hogy sír. Egyébként ha sokat foglalkozol vele az segít,mondjuk ha bármit csinálsz sír valószínűleg más baja van mint egy kis figyelemfelkeltés.
Járd körül a fő problémákat: éhes-e,szomjas-e,anyahiánya van-e,fáj e valamije.De lehet egyszerűen csak álmos volt :)
Leszerelni nem kell!
Már megbocsáss, de ilyenkor érzem hogy nem elég érett az anyaságra aki ilyet kérdez.
A gyerek nem kiskutya, hogy ha kedved van foglakozol vele, amúgy meg kussban legyen. Persze hogy néha kiakasztja az embert ha nyűgös a baba de jó esetben magába száll, és legalább nem kérdez ilyeneket.
Leszögezném, hogy egy 5 hónapos nem hisztizik. Lehet hogy melege van, fázik, éhes, szomjas, hasa fáj, foga fáj, unatkozik, kakis pisis, vagy csak az anyja közelségére vágyik. De! Nem hisztizik!
Könyörgöm kilenc hónapig össze voltatok nőve, és még csak fele ennyi időt töltöttetek külön. Ne várd hogy órákat el lesz magában. Egy ekkora babának elsősorban az anyja jelenti a biztonságot. Az egész világot. Gondolkozz el ezen.
Mondom ezt úgy hogy nekem is van egy 5 hónapos babám, és néha engem is kiakaszt mikor nyűgös. Volt hogy még rá is kiabáltam,( marhára nem vagyok büszke rá) szóval nem vagyok mintaanya. Kérlek, ne hagyd fél órát üvölteni. Ezzel csak ártasz neki. Hagyd ott öt percre ha már kivagy, próbálj megnyugodni, aztán menj vissza és segíts a babádon. Nem ő akart megszületni, te hívtad erre a világra.
Mélyen egyetértek az utólsó válaszolóval! Egy 5 hós nem hisztizik!! Az van, amit az előző válaszoló leírt: az anyjára vágyik. Szüksége van rád, neked meg az a dolgod, hogy vele légy. Kösd magadra kendőben, ha másként nem megy, de ne hagyd sírni soha! Úgy éli meg, hogy cserbenhagyták, nem szeretik!
Szeresd, öleld, hordozd, ringasd, most ennek van itt az ideje. És ne félj attól, hogy elrontod, ilyenkor még nem lehet! Nekem is non-stop ölben volt a babám, most 20 hónapos, kedves, ragaszkodó, de nagyon önálló kis ember, aki órákat eljátszik egyedül. Mivel megtanulta, hogy egyetlen hangjára is azonnal reagálok, mindig maximális biztonságban érezte magát. Önállósodni csak így lehet: teljes bizalommal az iránt, hogy ott van valaki, akinek elég, ha egyet szólok, máris jön és segít! Az a baba, aki így nő fel, csak az mer nyitni a külvilág felé. És ez így is van rendjén.
Szia!Olyan furcsa,de nekem is rögtön az ugrott be a kérdés elolvasása után,hogy egy 5 hónapos kisbaba nem hisztizik csak úgy.
A leírtak alapján rád van szüksége,a társaságodra és ezt így fejezi ki.Inkább legyél mellette,amíg szükséges és lehet,hogy elkapsz majd pár percet,amikor már elnézelődik egyedül is.Addig is,ne hagyd sírni szegénykét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!