Hogyan lehet leszerelni egy 6 hónapos baba hisztijét?
Szeretettel,öleléssel,cirógatással.
Utána megnyugszik és szerintem elég ha lát téged.
A lényeg hogy próbálj nyugodt maradni, mert nagyon átveszik az érzelmeinket.
Az első jól írta. De semmiképpen ne vedd fel,mert akkor csak hisztisebb lesz,és később sem tudod leszoktatni róla. A hiszti legjobb ellenszere,ha nem veszünk róla tudomást. Természetesen a közelébe kell maradni,de nem venni fel.
3 gyerekes anyuka.
Első és harmadik nagyon jól írja! Tudomást sem kell venni róla, de figyelni, nehogy baj történjen. Másodikkal azért nem értek egyet, mert a hisztis babának nem az a baja, hogy nem nyugodt, hanem az,hogy a maga akaratát szeretné érvényesíteni. Ha ezt a viselkedést "megjutalmazod", akkor csak azt éred el, hogy legközelebb is hisztis lesz, hisz így eléri a célját. Én hallottam még azt, hogy hideg vízzel leönteni, ami ebben a formában nagy marhaság, de esetleg néhány csepp vízzel megmosdatni nyugodtan, nem úgy, hogy te is ideges vagy, talán segít. Beindul a Pavlovi reflex, hogy hiszti után mosdás jön, ami meg nem kellemes, úgyhogy jobb nem hisztizni. (Ezt én nem próbáltam, csak finomított formában egy ötlet.)
:2 gyerekes anyuka
én a szivemre hallgattam mindig és egy nyugis kedves gyerkőc lett belőle hiszti nélkül.
a második amit írt, az nálam is bevált.
egy szakemberrel beszéltem a hiszti témáról (utólag): azt mondta nem szabad ráhagyni.
ez az a kérdés ami mindig "vitát" eredményez.
Én az öleléses leszerelés híve vagyok.
Első vagyok. 3 gyerekem van.
az előzőekhez szólva, van olyan hiszti amit le tusz szerelni nyugtatással, ilyen volta fiam.
De az igazi hisztit nem.Alányom 5 másodperc alatt transzba ordította magát, fogni nem is tudtad volna, mert ha megérezte, hogy fogják, akkor úgy elkezdett vonaglani, hanyattvágni magát, hogy majd kiesett a kezedből. Ha fogtad akkor hisztizett 1 órát. Ha viszont leraktad, akkor negyed óra alatt abbahagyta.
Tehát szerintem maradjunk annyuban, hogy a kicsi hisztinél lehet felvenni és nyugtatgatni. A nagynál nem.
Én babám 7 és fél hónapos mostanában kezdte a "hisztit". PL ha lerakom a járókába, vagy le akarom fektetni, de én nem vagyok képes 4-5 percnél tovább hallgatni és nézni ahogy szenved. Kiveszem vagy lekötöm a figyelmét vmivel, játék vagy tea.
Szerintem senkit nem szabad elitélni azért mert nem bírja végighallgatni amíg esetleg belefárad magától, vagy azért mert hagyja akár fél óráig is hogy egyedül nyugodjon le.
Nyilván ez babafüggő is, mindenkinél más módszer válik be!Mindenkinek magától kell rájönni hogy az ő babájánál melyik megoldás a célravezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!