Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet leszerelni a...

Hogy lehet leszerelni a bablátogatókat?

Figyelt kérdés
Már az agyamra mennek! senkit nem zavar, hogy influenza járvány van! Anyukám szerint a közelieket be kell(!) engednem. Miért? Aztán én kínlódok a beteg gyerekkel, ráadásul nagyon veszélyes egy 5-6 hetes babára. Egy némelyikre még szólni is kell, hogy KÉZMOSÁS! Ez nem alapvető szerintetek? Aztán rájuk adtam a szájkendőt. Volt már akinek azt mondtam, hogy a gyerekorvos azt javasolta, hogy csak tavaszra jöjjenek babát látogatni, erre az illető jól megsértődött. Tojom le gondoltam legfeljebb tavaszra se jön.Szerintetek én vagyok túl óvatos? Tényleg olyan sokat kívánok?
2011. febr. 14. 14:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%
Egyáltalán nem kívánsz sokat, egyáltalán nem reagálod túl, szerintem. Sőt, nagyon is tudatos, és elővigyázatos vagy, ami szerintem így helyes egy 5-6 hetes baba esetében. Aki nem képes ésszel felfogni, hogy attól, hogy nem beteg, még odavihet valamit, és hogy egy ilyen picinek gyakorlatilag nincs immunrendszere, hát ne is menjen oda, soha inkább. Főleg, ha még a kézmosásra is figyelmeztetni kell, főleg influenza szezon kellős közepén, hát elképesztő. Nekem pl. eszembe sem jutna fogdozni ilyen pici babát. Sok kisbabás ismerősöm van, 0-6 hónaposig, de az elmúlt hetekben, és még a következőkben sem fogok a közelükbe sem menni, mivel Én is egész nap közösségben vagyok, kislányom pedig bölcsiben, semmi szükség arra, hogy megfertőzzük őket. És még Én hittem azt, hogy majd meg fognak sértődni, de örülök, hogy azért vannak ilyenek, mint Te is, akik használják az eszüket.
2011. febr. 14. 14:26
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ha nem akarod hogy jöjjenek, küldd el őket. Gondolom nem te hívtad őket, hanem csak úgy beállítottak? Mert az ilyet iszonyat pofátlanságnak tartok, nem csak babalátogatásnál, de ha csak úgy, engem jön valaki meglátogatni hogy előtte nem beszéljük meg hogy rendben, arra is allergiás vagyok..
2011. febr. 14. 14:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, sztem túl óvatos vagy. Bár az is igaz, hogy senkit nem kell beengedned, ha nem akarsz.

Azt nyugodtan kikötheted, ha vki kicsit is taknyos,vagy köhög, akkor halassza máskorra a látogatást. A rokonsággal gáz vitába szállni, sajnos nekem is volt velük bajom, mert nálam meg már az 2. héten megrohanták a házat. Első unoka, első dédi, stb. stb. Nekem is téli gyerekeim voltak, nem volt egyikkel sem gond. A barátokkal már könnyebb megbeszélni, hogy majd később jöjjenek. De azért sztem nem kell túlzásokba esni a biztonság területén.

Viszont az alap az, hogy a te házadban és a te gyerekeddel kapcsolatban te vagy a főnök és a férjed, csináld úgy, ahogy számodra megnyugtató, és ne engedd befolyásolni ilyen hülyeségekkel magad, hogy BE KELL engedni. Max. a rendőrséget KELL, ha házkutatási parancsa van... :)

2011. febr. 14. 14:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 14. 14:40
 5/14 anonim ***** válasza:
34%

Eddig ez a legdurvább amit hallottam :S

ezekután ne csodàlkozz hogy megsértődnek, bolondnak nèznek!

2011. febr. 14. 14:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Gondolom, remélem senki sem megy hozzátok influenzásan, betegen babát látogatni.

Mi is a babalátogatás kellős közepén vagyunk 2 család volt itt (senki nem volt beteg)

Ide csak egészséges látogatókat várunk!!

2 éves és 3 hónapos kisfiúk anyukája

2011. febr. 14. 14:47
 7/14 A kérdező kommentje:
Mi olyan durva, az hogy rászólok, hogy mosson kezet? Én meg azt nézem bolondnak, akinek ezért szólni kell!
2011. febr. 14. 15:01
 8/14 anonim ***** válasza:
Ajtó bezár!Rokonok kinnt maradnak kinézel az ablakon vagy valahol észrevétlenül és kész!
2011. febr. 14. 15:22
 9/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem szeretem az olyan embereket,akik csak azért is elmennek megnézni a gyereket,mert így szokás,meg mert kíváncsiak!Ez önző,és felelőtlen magatartás!Pláne influenza szezonban!

A minimum,hogy előtte rákérdeznek telefonon,mehetnek-e.És ha Te beleegyezel,akkor is a minimum a kézmosás,aki meg köhög,az meg kap egy szép gyógyszertári szájmaszkot is.Ez a baba és a kismama érdeke is.

A kisbabának nincsen kifejlett immunrendszere ebben a korban.Alapvető,hogy az újszülöttet,vagy csecsemőt nem puszilgatja senki szét,de ha nem bírja megállni,akkor is csak olyan helyre adjon neki,amit nem tud a szájába venni,szóval pl.a kezét nem szabad,mert bármit benyalhat róla.A feje búbját viszont lehet.

Viszont a kézmosás tényleg a minimum!

Ne hagyd magad!Nem véletlenül másfél hónap a gyermekágy,nektek is össze kell szokni,és most magatoknak ti ketten legyetek az elsők,meg az apuka.

Az a gyerek meg ott lesz pár hét/hónap múlva is!!!!

2011. febr. 14. 15:31
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

nekem az jutott eszembe (karomon egy 1,5 évessel), hogy ha így állsz hozzá, be fogsz kattanni. ne sértődj meg, tapasztalatból mondom, nagyon fontos, hogy fogadj látogatókat!

persze csak egészségeseket engedj be és már a telefonban tisztázd, hogy félsz az influenzától ezért cipőt az ajtóban levenni, kezet mosni és maszkot feltenni. kisbabád kezét nem megfogni, arcát nem csókolgatni.

ennyi elővigyázatosság bőven elég, és mikor babád alszik egy jó kávé mellett megkapod a friss pletyiket ami hidd el, hogy kell ha fél év múlva nem akarod, hogy a hozzátáplálás és a kaki legyen az egyetlen témád!

2011. febr. 14. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!