Hogy lehet leszerelni a bablátogatókat?
Szia!
Igen, sztem túl óvatos vagy. Bár az is igaz, hogy senkit nem kell beengedned, ha nem akarsz.
Azt nyugodtan kikötheted, ha vki kicsit is taknyos,vagy köhög, akkor halassza máskorra a látogatást. A rokonsággal gáz vitába szállni, sajnos nekem is volt velük bajom, mert nálam meg már az 2. héten megrohanták a házat. Első unoka, első dédi, stb. stb. Nekem is téli gyerekeim voltak, nem volt egyikkel sem gond. A barátokkal már könnyebb megbeszélni, hogy majd később jöjjenek. De azért sztem nem kell túlzásokba esni a biztonság területén.
Viszont az alap az, hogy a te házadban és a te gyerekeddel kapcsolatban te vagy a főnök és a férjed, csináld úgy, ahogy számodra megnyugtató, és ne engedd befolyásolni ilyen hülyeségekkel magad, hogy BE KELL engedni. Max. a rendőrséget KELL, ha házkutatási parancsa van... :)
Eddig ez a legdurvább amit hallottam :S
ezekután ne csodàlkozz hogy megsértődnek, bolondnak nèznek!
Gondolom, remélem senki sem megy hozzátok influenzásan, betegen babát látogatni.
Mi is a babalátogatás kellős közepén vagyunk 2 család volt itt (senki nem volt beteg)
Ide csak egészséges látogatókat várunk!!
2 éves és 3 hónapos kisfiúk anyukája
Nem szeretem az olyan embereket,akik csak azért is elmennek megnézni a gyereket,mert így szokás,meg mert kíváncsiak!Ez önző,és felelőtlen magatartás!Pláne influenza szezonban!
A minimum,hogy előtte rákérdeznek telefonon,mehetnek-e.És ha Te beleegyezel,akkor is a minimum a kézmosás,aki meg köhög,az meg kap egy szép gyógyszertári szájmaszkot is.Ez a baba és a kismama érdeke is.
A kisbabának nincsen kifejlett immunrendszere ebben a korban.Alapvető,hogy az újszülöttet,vagy csecsemőt nem puszilgatja senki szét,de ha nem bírja megállni,akkor is csak olyan helyre adjon neki,amit nem tud a szájába venni,szóval pl.a kezét nem szabad,mert bármit benyalhat róla.A feje búbját viszont lehet.
Viszont a kézmosás tényleg a minimum!
Ne hagyd magad!Nem véletlenül másfél hónap a gyermekágy,nektek is össze kell szokni,és most magatoknak ti ketten legyetek az elsők,meg az apuka.
Az a gyerek meg ott lesz pár hét/hónap múlva is!!!!
nekem az jutott eszembe (karomon egy 1,5 évessel), hogy ha így állsz hozzá, be fogsz kattanni. ne sértődj meg, tapasztalatból mondom, nagyon fontos, hogy fogadj látogatókat!
persze csak egészségeseket engedj be és már a telefonban tisztázd, hogy félsz az influenzától ezért cipőt az ajtóban levenni, kezet mosni és maszkot feltenni. kisbabád kezét nem megfogni, arcát nem csókolgatni.
ennyi elővigyázatosság bőven elég, és mikor babád alszik egy jó kávé mellett megkapod a friss pletyiket ami hidd el, hogy kell ha fél év múlva nem akarod, hogy a hozzátáplálás és a kaki legyen az egyetlen témád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!