Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállalnátok 45évesen első...

Vállalnátok 45évesen első gyermeket?

Figyelt kérdés
Sziasztok 19évesen férjhez mentem egészen 39éves koromig férjnél voltam,viszont nem lehetett az akkori férjemtől sehogyan! Örökbe fogadtunk egy gyönyörű kislányt akit sajátomként szeretek az én kis angyalom,így nem is agyaltunk tovább a közős gyermeken elfogadtuk idővel hogy nem lehet persze ez az örökbe fogadott kislányom miatt sikerült higy elfogadjuk,nos elváltunk azóta van egy párom immár 2éve sokkal fiatalabb nálam,eljegyzett nemsokára lesz az esküvőnk és feljőtt a gyerektéma általa mert neki még nincsen és megprobáltuk:) hosszan át gondolva mindent tőbb honapig gondolkodtam hogy érdemes lenne e megprobálni ennyi idősen? Mérlegeltem rengeteg mindent és arra a döntésre jutottunk hogy igen,és első hónapban megfogant a picink moat vagyok 10+6napos szerintettek is jogosan ítélnek el 20-30 éves anyukák hogy nekem már MINEK? Megalázó érzés hogy mutogatnak rám és a hátam mögött beszélgetnek erről ha meglátnak,és megszólitanak,csunyát mondanak rám,bántanak ahol tudnak szavakkal,olyan rossz minden nap hogy ezeket hallom bárhova is megyek hogy nem vagyok már boldog kismama vagyis helyesbitek nagyon elszomoritanak ezáltal rám teszik ezt a sok szorongást,sirást és nem a terhességemre gondolok hanem arra vajon igazuk van? És még 1000kérdés bennem van,pedig jól tartott,csinos,egészséges kismama vagyok aki csak boldog akar lenni,nemtudom már mit szoljak ehhez az egészhez
2018. ápr. 15. 20:17
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
52%
Ugye, akik kiosztották a kérdezőt, hogy ennyi idősen nem kéne, azoknak mindnek van már gyereke, ugye, mind szültetek?
2018. ápr. 16. 01:53
 22/50 anonim ***** válasza:
36%

Ilyen korban abnormális szülni. Genetikailag se biztos hogy jó ötlet, de életkori sajátosság téren még aztán főleg az. Arra alapozni meg hogy "hisz édesanyámnak 47évesen jőtt az 5ik babóca aki már 30éves felnőtt nő és édesanyám még mindig szalad,ugrál,fut,éli világát nekem ő a példakép,és hiszek benne hogy megélem a gyermekem 15odik életévét" egyenesen marha nagy butaság. Én meg olyanokat ismerek 45 fölött akik nem hogy szültek, de még is haltak 50 alatt, vagy ekkortájt derült ki a súlyos betegsége. Szóval lehet itt áltatni magadat, de azt se tudod ilyen idősen mi lesz veled 5 éven belül. Egy fiatal se tudja igaz, de 45 fölött főleg nem!

Aki meg azt írja ma már teljesen normális (?!) ilyen korban szülni az se normális. Egyáltalán nem az!

Beszólni én se szólnék neked, de véleményem megvan róla, és az egyáltalán nem az mint a többségnek (időbe vagy, jaj de jó, nem lesz baj... stb kábítások).

2018. ápr. 16. 06:04
 23/50 anonim ***** válasza:
60%

Szia

Valaszokat nem olvastam.

NEM

Persze így, hogy nálam nem ilyen későn jön az első nehezebb elvonatkoztatni, de tegyük vel.

Sok oka van, néhány nyomós indok/ akár nevezhetjük kifogásnak is.

Mivel első gyeek fogalmam sincs, hogy viselem a terhességet egészségügyileg, és a szülést, ami a babára is hatással van.

Hiszen "nem 20éves az ember"

Másik és szerintem legnyomósabb érv , hogy 20 éves korában 65 éves leszek.

Borzasztő volt végignézni anyukámat fiatalol anyaként gyászolva az édesanyját, aki egyébkét majdnem 80 éves koráig élt, de előtte sokáig beteg volt.( 45 körül szülte anyut.)

Borzasztó volt látni azt a 3 osztálytársamat gimiben, akik árvák/ félárvák voltak emiatt.

Egyikük pedig mindig attól félt mikor veszíti el a szüleit, meddig lehetnek vele.

Nem tudta megélni a fiatalságot, rohant haza. ( kollégium) amikor csak tehette.

Persze nagyon jó, hogy ragaszkodott a szülőkhöz, de ez így nem volt egészséges.

Én nagyon örülök, hogy a szüleim 54-52 évesek én pedig 31 vagyok.

Sok a közös program, kirándulások, motorostúra, nyaralás..stb..

DE

ezt már én sem fogom tudni nyújtani a gyerekemnek., mert még csak most várom

Sőt, nem tudom, hogy fogom magam érezni 45 évesen.

25 évesen azt is mondtam, hogy 30 felett nem szülök..( fenti okok miatt ugyancsak..

Most mire megszületik a kislányom 31 leszek..

Nem érzem magam öregnek, há, Istennek a terhességet is jól viselem.

Másrészt soha nem vetemednék arra, hogy valakit nyíltan bíráljak a döntése miatt...sőtt magamban sem.. Max annyi, hogy én nem vállalnék tudatosan ennyi idősen gyereket.

Kérdezted, ezért leírom a véleményem, nem ítéllek el.

Én gyávább lettem volna. Vagy csak óvatosabb?

Mennyi idős a lányod? Ő mit szól hozzá?

Szerintem engedd el a sértéseket. Buta és korlátolt emberk tesznek ilyet.

Magában mindenkinek lehet véleménye, ahogy ha egy nagyon fiatal kismamát lát az ember akkor is ( hiába van meg az egzisztenciája...munkaviszonya, amit a többség elképzelni sem tud 21 éves korában sem)

Igen, ilyen korán sem jő szerintem sem a gyerekvállalás..ennek is van oka, hogy így gondolom.

De nem avgyunk egyformák..

Visssza etítem, hogy mindenki magából indul ki..

Én nem vállalnék sem ilyen fiatalon, sem ennyire "idősen" gyereket.

Neked ehhez semmit nem kell szólni..

Boldognak kell lenni

;)

Egyébként gratulálok, nem semmi, hogy annak ellenére, hogy neked lehet gyereked együttmaradtatok a vpférjeddel, és végigmentetek az örökbefogadási procedűrán..

Az más, hogy ennyi idő után szétmentetek, de megtaláltad a párodat újra.

És még a baba is így összejött.

Kitartás, és Törj a károgók orra alá borsot a boldogságoddal..!!

30hkm

2018. ápr. 16. 06:24
 24/50 anonim ***** válasza:
61%

Szokj hozzá! Ott fogsz ülni az ovis anyák napján a veled egykorú nagymamák és a huszonéves anyukák között. Ahogy a játszótéren is. Vagy az iskolai szülői értekezleten. Nem igazán tudsz kisgyerekes anyákkal ismerkedni, ami nehezíteni fogja, hogy a gyerek tudjon vele egykorúakkal barátkozni.

Az ilyen történetek gyakran végződnek válással. És akkor is vidáman kell ugrálni a kicsi után a játszótéren. Miközben mindenki kibeszél a hátad mögött.

Mindig, mindenhol lesznek akik kibeszélnek meg ujjal mutogatnak rád, mert köztetek se múlik el a 45 év korkülönbség.

2018. ápr. 16. 06:27
 25/50 A kérdező kommentje:

Nem élem bele magamat de teljesen egészséges vagyok,fitnesz versenyre is jártam amiket meg is nyertem és nem Magyarországon hanem Barcelonában ugyhogy mindhatom hogy lekorozom a korolottem levo 30eveseket mig az orvosi rendeloben is sok 30eves kismama be volt hizva,zsiros hajjal,koszos korommel,apolatlanul ment oda,és én tobbet adok magamra mint a 20evesek ezt mindenki mondogatja is,tehat minden evben megvizsgaltatom magam a labamtol a fejemig minden rendben van e es eddig minden leletem tokeletes volt,soha 1mutetem nem volt,de meg meg sem fazok csak 2évente 1szer,kivulrol sem nezek ki 30nál tobbnek ezert is van egy 30as volegenyem a 30as baratnoim irigykedve mondjak mindig hogy hogy csinalom hogy ilyen jol tartom magam hogy sehol egy ránc,vekony feszes combok,stb persze mikor a rendeloben a kismamakkal beszelgetni kezdtem kerdezoskodtek mindenkitopl ki hány éves mikor jon a baba es batran mondtam mennnyi vagyok ekkor kezdodott a gyulolkodos,lenezes pedig maguk nem mondtak volna meg mig el nem arulom nekik a koromat,es a tescoban is ppl lattam az egyik kismamat aki igy beszolt nekem felismertem egybol o is engem es nevetve ram mutatott hogy nezettek mar ott van a nagymama persze a kislanyom is ott volt,nem hogy magaval torodne o milyen igenytelen kismama.

A kislányomat sajátomként szeretem a világon a legjobban immár 9éves nagylány,leultunk vele megbeszelni ezt es mondta hogy o lenne a legboldogabb ha ka0na egy kistestvert,es hogy mindenben tamogatni fog,mellettem lesz.Aldott jo kislany nagyon szeretem,az orvosok velemenyet is kikertem nem 1orvosémtol hanem 6tol hogy mi errol a velemenyuk szerintuk be merhetem e vallalni es mindeggyik ezt mondta hogy termeszetesen hiszen manapsag ez nem feltuno annyira ha valaki ennyi evesen szul mert sokan karriert epitenek stb pl rengeteg modeell,szinesz is e korban vallal gyermeket de hogy visszaterjek minden doktor azt mondta hogy vallaljam be mert egeszseges vagyok mint a makk minden leletem le elozi a 20évesekét is és császárral sem látna gondot,persze a legjobb orvost kell erre a celra valasztanom de ez nem akadaly,en bizom benne hogy minden rendben lesz:)

2018. ápr. 16. 07:08
 26/50 anonim ***** válasza:
77%

"a tescoban is ppl lattam az egyik kismamat aki igy beszolt nekem felismertem egybol o is engem es nevetve ram mutatott hogy nezettek mar ott van a nagymama "

Én csak azt nem értem kérdező, hogy miért van bármi közöd ilyen sutyerák emberekhez? Ne haragudj, de ha valaki ellenzi is a terhességed, akkor sem viselkedik így normális esetben, mert ez gyök kettes IQ-ra vall kb.

2018. ápr. 16. 07:41
 27/50 anonim ***** válasza:
38%

Képzeld el, az én nagynéném is egész életében adott magára, sportolt rendszeresen, mindig tip-top nő volt, mégis 46 évesen elvitte az áttét. Ennyi.

Ne is haragudj, de ha ennyire 100% vagy, és ekkora terjedelemben bizonygatod hogy te mekkora király vagy mert 45 évesen terhes vagy, akkor minek írtad ki ezt a kérdést! Ja, azért mert a lelked mélyen te is tudod hogy ezzel a gyerekkel eléggé elkéstél.

Itt nem (csak) arról van szó hogy (szerinted) sok huszonéves megirigyelne a kinézered miatt, hanem arról van szó, hogy a gyereked és közted 46 év lesz. Óriási generációs szakadék...! Akkor ha a nem tudom már kicsodád 40 évvel ezelőtt ilyen korban szülte az ötödiked. Naiv vagy, mert nem látod hogy az hány évvel ezelőtt volt, mint ahogy azt sem, hogy akkor nem volt fogamzásszabályzás, és egy első gyereket biztos nem vállaltak volna akkor sem, mint ahogy normálisék most sem.

És az utolsó kommentárod meg ahol végig fényezed magad, meg bizonygatod az igazad, az mutatja igazán hogy bármit írnának neked, akkor is a legkirályabb anya leszel közel az 50-hez (mármint szerinted).

2018. ápr. 16. 07:50
 28/50 anonim ***** válasza:
41%
Na kibukott a jellemed közben. Ha ilyen csinimini szuper szexibébi vagy akkor nem mindegy ki mit gondol? Érdekes hogy fittneskirálynő vagy, megis levágják a korodat mindenhol bármerre mész......ez nekem ellentmondás. Melyik része a kamu? Az hogy 20 eveseket megszégyenitesz vagy az hogy beszolnak a bolttól kezdve a dokiig (azt fontos volt kihangsúlyoznod hogy magánkórház) mert süt rólad a korod?
2018. ápr. 16. 07:52
 29/50 anonim ***** válasza:
38%
Na most akkor mennyire nézhetsz ki jól feszes vékony combokkal, ha babaruha nézegetés közben nagymamakorúnak néznek??? ;)))))
2018. ápr. 16. 07:54
 30/50 A kérdező kommentje:
Ahogy irtam nem nezik ki belolem a koromat kedves valaszolo:) de iepzeld a rendeloben a kedves kismama megismert..tudod ez nem nagy varos,egybol megismertuk egymast mikor jott szembe,es igen a tescoban van a pepfo ia ahol neztem a ruhakat es ott is megismert mert nyilvan o is oda ment,az hogy magankorhaz igen mert nem akarok a sok ......cigannyal egy teremben ulni hogy megfulladjak a buztol:)
2018. ápr. 16. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!