Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Visszagondolva hogyan látjátok...

Visszagondolva hogyan látjátok a H1N1-et? Aki beoltatta magát, megbánta, és aki nem?

Figyelt kérdés
Szerintem nem kétséges, hogy az egész kampány kicsit eltúlzott volt. Kíváncsi lennék a véleményekre. (Csak azért jutott ez most eszembe, mert ezzel kapcsolatba olvastam egy cikket).
2010. jún. 9. 09:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

09:30-as!

Az én fiamnak is 10/10 apgarja volt. Pedig 35. hétre született 2600 grammal, és 53 centivel. Lehet, hogy felétek nem adnak 10/10-et, de miért kell kétségbe vonni, hogy máshol igen???

A kérdésre válaszolva pedig én pont akkor voltam terhes, mikor jött ez a nyavaja. Én nem oltattam be magam, és nem is bántam meg. Az orvosom rám bízta a döntést, a védőnőnk erőltette volna, de én úgy döntöttem, hogy nem! Pedig a szülés előtti napig BKV-ztam... A családunkban nem volt egy beteg sem.

2010. jún. 9. 10:15
 12/28 anonim ***** válasza:
igen, létezik 10/10es apgar! Inkább mint 10/9-es, mert az azt jelenti hogy az első mérés utáni 5. percben valami rosszabb lett. Akkor már 9/10.ez az általános.
2010. jún. 9. 10:39
 13/28 anonim ***** válasza:
Én is beoltattam magam terhesen, és nagyon örültem ennek a kórházban, amikor sok anyuka sírt körülöttem, hogy viszik a babát a Klinikára,mert lázas, vagy ők voltak betegek....Nem tudom mi volt a baj, de akkor én nagyon örültem a döntésemnek...Babával semmi gond, amúgy ő is 10/10-es Apgart kapott 5 percre, 1 -re 9/10-est.Lehet hogy nem mindenütt adnak 10/10-t.
2010. jún. 9. 10:45
 14/28 anonim ***** válasza:
66%
Bocsi! Nem kötekedni karok, csak egy kicsit a homályt szétzavarni. Az APGAR-érték két száma két külön időpontban történő megfigyelés alapján áll össze. Az első szám az 1 perces megfigyelés, a 2. az 5 prces korban történő. Olyan, hogy először (1 percesen) 9/10, majd 5 percesen10/10-es nincs... Csupán 2 számból áll az érték.. vagy 9/10- vagy pedig 10/10 (amit legtöbb kórházban nem is adnak, mert az újszülöttek bőre nagyon ritkán rózsás, ami 2 pontot érne). [link]
2010. jún. 9. 10:51
 15/28 anonim ***** válasza:

én sem oltatam be magam, pedig akkor még dolgoztam (bölcsiben), mi párommal rengeteget beszéltünk róla, h csak a kormány egy újabb hülyesége... mert hát egyetlen ismerősünknek az ismerőseinek az ismerősei között se volt egy beteg sem... szóval kicsit elgondolkodtató volt a helyzet, de nem bántam meg!!!!!

anyósom minden nap hívott h oltassam be magam...de mindíg kitértem előle, nem vagyok híve a mindíg, minnel beoltani magam... anno nem volt ennyi oltás, de betegség sem, sokkal ellenállóbbak voltak az emberek, és nem véletlen... esélyt sem adnak egyesek a inmum rendszerüknek a védekezésre, mert egyből a szuri, meg az ellenanyag, meg....!

2010. jún. 9. 11:02
 16/28 anonim ***** válasza:
Én beoltattam magam a h1n1 és sima influenza ellen is még az elsők közt tavaly október elején. Egyáltalán nem bántam meg, mert azelőtt ősztől -tavaszig folyamatosan meg voltam fázva, náthás voltam,minden influenzába beleestem, így pedig még csak meghűlve sem voltam.
2010. jún. 9. 11:08
 17/28 anonim ***** válasza:
Nekem most 2 honapos a kisfiam, beoltattam magam novemberben, es nem bantam meg. A szezonalis ellen nem oltattam, csak a H1N1 ellen.
2010. jún. 9. 11:20
 18/28 anonim ***** válasza:
sajnos sok kismama nagyon könnyen veszi ezt a dolgot pedig elég lenne más hibájából tanulni nem kéne kockáztatni sajnos 3 éve nem volt ilyen nagy cécó az influenza miatt ez azért sajnos mert ha lett volna akkor talán jobban oda figyelünk mi is és a kisfiam már 2 éves lenne igen sajnos 2 éve tavasszal 21 hetesen elvetéltem semmi görcs semmi vérzés semmi rosszullét csak simán el folyt a magzatvizem és már nem tudtak segíteni a babán a szövettan kimutatta hogy influenza vírus volt a méhlepényen és elhalt a babát meg már nem táplálta és ami a legrosszabb a dologba ,én nem voltam megfázva sem se egy köhögés se egy tüsszenés egész télen viszont a tavaszi vissza térő hullám ránk csapot és ott támadott ahol nem is éreztem ez csak az én történetem amiből sok kismama meg gondolhatná hogy mi is a véleménye az oltásról és nem beszélve azokról a kismamákról akik Székesfehérváron meghaltak a babájukkal együtt a vírus miatt ha jobban oda figyelünk az információkra kiderül hogy nem maga a vírus veszélyes habnem a szövődmény amit okoz pl. magas láz de sajnos és ezerszer sajnos nagyon sokan inkább kockáztatnak és talán de nem kívánom senkinek amikor bekövetkezik a baj akkor eszmélnek fel hogy nem így kellet volna és ha nem történik semmi akkor nagyon tudja mondani mindenki na lássátok nem oltattam mégse lett baj de ez akkor is kockázat aminek saját magukat és babájukat kiteszik ennek ellenére mindenkinek tisztelem a véleményét de nem kell megvárni míg saját magunkkal történik valami ha van rá mód hogy elkerüljük szép bab várást mindenkinek -------és igen mindkét oltást beadattam és az egész család is
2010. jún. 9. 11:21
 19/28 anonim ***** válasza:
52%
Elővettem a lányom papírjait, bizony nekünk így írták rá az Apgart.9/10 és 10/10.Lehet hogy hülyék hozzá:-))Az internet jobban tudja!De szóban is azt mondták hogy az 1 perces 9/10 az 5 perces 10/10.
2010. jún. 9. 11:38
 20/28 anonim ***** válasza:
Mi januárban beoltattuk magunkat(kisfiam,férjem,én)és bár elült a "hisztéria"és nem volt második hullám amit jósolgattak,nem bántuk meg,mert most megint kismama vagyok.Ha ősszel újra támad a járvány,védettek vagyunk,és nem kell kismamaként oltatnom,vagy stresszelnem hogy melyik döntés lenne helyesebb.
2010. jún. 9. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!