Megtartanátok egy olyan magzatot, amelyik súlyos rendellenességgel fog születni?
Figyelt kérdés
Tehát,életképes lenne,viszont sosem lehet "normális" élete és valószínűleg sok kirekesztés fogja érni.
Ennek tudatában megtartanátok?
Melyik az emberségesebb döntés?
2018. febr. 16. 18:36
21/46 anonim válasza:
Én mikor megtudtam ,hogy babám lesz azt mondtam a páromnak ha down os biztos ,hogy megtartom viszont ami már ennél durvább (esetleg 1-2 évet jó ha megél ) akkor nem . A downra is csak azért mertem azt mondani ,hogy bevállalom mert az unokaöcsém is így született . Nem egy gyerkőccel ,velem egy időssel találkoztam már általa igy tudtam mivel jár stb . Még most is azon az állásponton vagyok ,hogy tudni kell mi a pontos betegség ami fenn áll és utána végig gondolni az érveket . Ha valami olyan rendellenességgel születne amivel tényleg nem élhet teljes életet akkor én sem tartanám meg .
22/46 anonim válasza:
Az attól függ. Rengeteg olyan rendellenesség van amit tudnak kezelni, muteni, amivel önálló eletet elhet és nem szorul egész életében a családjára. Irta valaki hogy szívbetegen született, saját életet. Sajnálom a szülei hozzáállását de eselyt kapott és bebizonyitotta hogy nehézségek árán is de felül lehet kerekedni a betegségen.
23/46 anonim válasza:
És azt is olvastad hogy ő soha nem tenné ki ennek a gyerekét?
24/46 anonim válasza:
En ugy gondolom, hogy neha igy is kemeny es nehez tud lenni az elet. Ebol kifolyolag is soha meg sem fordulna a fejembe, hogy egy beteg gyermeket hozzak a vilagra. Szamomra az egyik legonzobb dolog a vilagon, ha egy no tudatosan szul vilagra egy olyan gyermeket akirol tudja hogy beteg es soha nem lehet normalis elete.
25/46 anonim válasza:
Én mindenkivel egyetertek...egy gondom van. Hogy mi van ha mégsem beteg és én megölöm??! Mostanaban több eset is volt a környezetemben ahol beteg gyereket öveztek. Megtartották és basszus mkm egészséges gyerek született. Dokik csak vállat vonogattak,hogy van ilyen kos százalékban. Az egyik barátnőm ki is -borult mert ők majdnem elvetették . Iszonyú nehéz téma ez .
26/46 anonim válasza:
Én szemrebbenés nélkül elvetetném, ha "csak" down-os, akkor is. Ha csak gyanús, akkor is. Nem kockáztatnám meg, hogy a páromtól/másik gyerekemtől/magamtól vegyem el a figyelmet, normális élet lehetőségét. 3 down-os családot ismerek: az egyikben a gyerek (pontosabban már felnőtt) otthonban élt (már meghalt), a családnak megkönnyebbülés volt a halála. A másikban apucinak van konkrétan egy másik családja, a harmadikban meg a testvér menekült el otthonról először kollégiumba majd amikor tehette külföldre. Mivel 0-24ben kell felügyelni a beteg gyerekre az anyuka otthon van, kb nyugtatókon él, apuka dolgozik. Se ünnep, se nyaralás, se pihenés, és már a másik gyerek sincs otthon. Szép kilátások, mondhatom. Biztos van, aki megtalálja így is a szépet, én nem tudnám, így lehetőséget sem adnék rá. Tudom, hogy ettől még lehet autista, amit nem lehet előszűrni, születésnél is lehet komplikáció, atb stb... Sajnos ha már megszületett nem lehet vele mit kezdeni, de ha meg lehet előzni, akkor nem lenne lelkiismeretfurdalásom sem.
27/46 piroska és a farkas válasza:
Nem tartottuk meg. Kérdezô, Te az vagy, akinek amagzatánál az agykamratágulatot találták?
28/46 anonim válasza:
#25: Inkább vetessek el feleslegesen egy egészségeset, mint szüljek meg egy szerencsétlen beteget, aki egész életében átkozni fogja az anyját, hogy "miért?!".
29/46 anonim válasza:
26# os te ezt látod .. Igen én is láttam ,hogy beadják inkább intézetbe vagy éppen a születésekor fellépő oxigén hiány miatt valami károsodása lett és úgy bánnak vele mint egy kivert kutyával .. De ez is ,hogy anyuka nyugtatón stb . Érdekes . A downos unokaöcsém Lassan 18 éves . Sosem kellett mellette ülni ,hogy úristen kárt tesz magában vagy másokban . Ugyanúgy élték az életüket .. sőt mondok mégjobbat .. Nem egy testvére van hanem 3 .. a családban mégsem idegbeteg senki ,nimcs szeretö és a testvérek is teljesen normálisan állnak a dologhoz .. Ugyanúgy bánnak vele mintha normális lenne . Ez szerintem mind beállitottság kérdése ,hogy az ember mennyire talpraesett ezen a téren ,illetve ,hogy a többi testvér hogyan van nevelve ..
30/46 anonim válasza:
Utolsó! A kérdés így szólt: "MegtartanáTOK....?" Én nem tartanám az említett okok és általam tapasztalt dolgok miatt. Az, hogy más mit tesz vagy nem tesz, az nem érdekel. És igen, az a 3 down-érintett család így működik. De ha nem működne akkor sem vennék akarva a nyakamba ilyesmit. Más dolog, hogy nem vagyunk mindenre befolyással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!