Hogyan fogyjak terhesseg alatt?
Leginkább sehogy ha engem kérdezel. A terhesség nem a fogyás ideje. Csak kismama tornával egy dekát nem fogsz leadni vad diétázásba meg én nem most kezdenék. Ha rendesen odafigyelsz arra mit eszel akkor nem fogsz hízni (sokat) csak amennyit a baba meg a +vér, magzatvíz etc. kitesz. De minek fogynál ha úgyis visszajön a baba által? Nem értem a logikát.
Én 25 hetes vagyok és eddig 1 kg-t híztam. Egyet. Pusztán odafigyelek arra hogy ne kettő helyett zabáljak és csak hétvégén nassolok. Nem nagy ördöngősség pedig egyébként hízékony alkat vagyok és az anyagcserém sincs a toppon mostanában. Komolyan nem tudom elképzelni mit kéne ahhoz összezabálnom hogy 20-30 kg jöjjön fel rám mint a (számomra) rémtörténetekben...
Terhesség alatt ne az alakoddal törődj, hanem a babádra gondolj (egészséges gyereket akarsz). Arra viszont érdemes figyeni, hogy miket eszel és mennyit. Ami hízlal az a szénhirát: cukor, tészta félék.
Amit szinte mindent ehetsz és majdnem korlátlanul az a zöldségek gyümölcsök. Én a piacon szeretem ezeket megvenni mert frissebb, olcsóbb sok esetben zamatosabb és a multikban nem bízok.F3ehérje félék: tej, tojás, sajt, sovány húsok. Saját tapasztalatom: az első terhességemmel így étkeztem és nem is szedtem fel többet a normálisnak tartott 10 kg- nál. Szülés után visszajött a régi formám. A kolleganőim írígykadtek is nagyon. A második terhességem idején megváltoztak a körülmények is és én is elbíztam magam és többet nasiztam fel is kaptam 20 kilót. Azóta is rajtam van. Ahol én élek mostanában már szoktak csinálni a terhesség alatt cukorterhelést mert nagyon sok a rejtett diabétesz (eddig még nem derült ki). Így az érintetteknek már eleve cukormentes étrendet javasolnak. Szerintem senkinek nem árt meg ha mellőzi a szénhidrátot ebben az állapotban. Nem hízlalni kell a gyereket hanem táplálni. Szóval fogyókúra elfelejtve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!