Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan fogyjak le terhesség...

Hogyan fogyjak le terhesség előtt?

Figyelt kérdés
157 cm vagyok, 75 kg. Mennyit kéne fogynom? Hogysnkezdjem? Vitamin pótlás utana, mikortól lehet probalkozni? Terhesség alatt hogy igyekezzen nem meghizni?
2015. jún. 24. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Menj el egy dietetikushoz és alaposan rágja a szádba a 160 grammos Ch diétát. Mellette sportolj, bármit.

A diétát a terhesség alatt is lehet folytatni.

A dietetikust mindenképpen javaslom, mert ha nem pontosan hajtod végre a diétát, akkor sikertelen lesz. Így egyszer kifizetsz kb .10e ft-ot a dietetikusnak és komplett étkezési tervvel mész haza.

Nekem terhesség alatt kellett tartani, saját súlyra egy dekát se híztam. Éhes se voltam, a világ legegészségesebb és legjobb diétája.

2015. jún. 24. 19:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Amúgy a te magasságodhoz 50 kg körüli súly lenne az ideális, tehát kb 25 kg felesleg van rajtad.
2015. jún. 24. 19:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Valóban egy dietetikust ajánlanék én is, aki neked megfelelő diétát állítana össze, ami az egészségedet is figyelembe venné, tehát ne csak fogyj, hanem ugyanakkor egészségesen táplálkozz és ugyanúgy a kellő vitaminok és ásványi anyagoktól se foszd meg a szervezetedet.

Viszont azért azt is el kell árulnom, ha nem tennél semmit, az sem gátolna meg feltétlenül semmiben. Én annak idején, amikor teherbe estem, ugyanennyi kilóval tettem, mint te, vagyis 75 kg-al és mindösszesen 1 cm-el vagyok magasabb nálad.:) 80 kg-al mentem szülni, a fiam 3960 grammal született, szülést követően közvetlenül 73 kg voltam, vagyis magamról még fogytam is terhesség alatt. Aztán epeköveim lettek, ami miatt diétáznom kellett, le is fogytam 57-58 kg-ra és azóta figyelek rá, hogy mit eszek és mennyit, amit korábban nem tettem és nem is híztam vissza. Szóval nekem ennyi túlsúllyal is minden rendben ment, de tény, hogy nem volt okos dolog így elhagynom magam és sokkal jobban érzem magam vékonyabban és az egészségemnek sem mindegy, hogy az ember túlsúlyos vagy sem.:)

2015. jún. 24. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Én 12 hetes terhes vagyok ugyan úgy mint te 157 cm és 71 kiló. Nekem védőnő mondta hogy este 6 utàn akàrmennyire korog a gyomrom mâr ne egyek.és hogy rîzs,tészta,krumpli,fehér kenyér ilyeneket nem kéne enni.sok zöldség ,husi,gyümölcs.és sok vizet inni.mondjuk én vettem kefîrt,natúr joghurtot ,vettem műzlit bàr azt nehezen gyűröm le :)
2015. jún. 24. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Dorina, akkor a védőnőd nagyon nincs képben a diétákkal.

Pont az a lényeg, hogy ne essen le a vércukorszint, ne éhezzen a szervezet túl sokáig. Tehát 6 után is enni KELL, csak keveset és lassú felszívódású szénhidrátot. Ha 10 körül fekszel, akkor hatkor kellene vacsorázni, majd közvetlenül lefekvés előtt nagyon kevés lassú felszívódású szénhidrátot enni (egy toast szelet méretű teljes kiőrlésű kenyér egy szelet sonkával vagy 2-3 db Korpovit keksz).

Reggel szintén minél hamarabb enni kell. Maximum 10 órát lehet étel nélkül a szervezet, napi 6 étkezésnek meg kell lennie. De mondom a szénhidrátok eloszlása napközben nem mindegy, ehhez kell a dietetikus.

Azzal, hogy 6 után nem eszel, lelassítod az anyagcserédet és épphogy hízni fogsz, mert elkezd tartalékolni. Ebben ne hallgass a védőnődre, mert nem ért hozzá. Ha már korog a gyomrod és éhes vagy, régen rossz, akkor szét van borítva a vércukorszint.

2015. jún. 25. 09:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Csinálj úgy mint aki terhességi cukros, napi 180g szénhidrát. Ott nem ehetsz cukrot, csokit, semmi nasit, kenyeret, zsömlét módjával. Gyömölcsök is tiszta cukor azt is módjával és abból sem mindet lehet. Ez nem fogyókúra, hanem egészséges étkezés. Ettől tuti fogyni fogsz. Én terhességi cukros voltam, nem híztam terhesen csak talán 1 kg-t vékonyabb voltam szülés után mint mikor terhes lettem és csupa egészséges kaját ettem, a gyerekem tipikus baba méretekkel született, időre. Az hogy kettő helyett eszel feljetsd el, azt csak jópofán hangzik, de valójában nem igaz.
2015. jún. 25. 10:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Először is tök jó, hogy ezek felmerültek benned, és felelősen akarsz belevágni a gyerekvállalásba. A babának és neked is sokkal jobb, ha egészségesebben vágotk bele.

Viszont én is dietetikust javaslok, nem fogyózást. Más ételeket kellene bevinned a szervezetedbe, és mellette mozogni, semmiképp sem éheztetni magad, mert attól csak tartaléküzemmódba kapcsol a szervezeted, és nem fogsz tudni lefogyni.

A testtömegindexed a magasságodból és a súlyodból számolva 30,4, ezt legalább 25-re le kellene vinni, ami kb. azt jelenti, hogy 60 kiló körülre kellene legalább lefogynod. Ez 15 kiló.

A fogyásra időt kell szánni, hogy tartós legyen, és mire terhes leszel, addigra teljesen át legyél állva az újfajta étrendre, hogy a kívánósságot jól viseld, és ne állj vissza a régi étrendre. 0,5 kg/ hét fogyást szoktak mondani a fogyás ideális ütemének, ez egy hónap alatt 2 kiló, így kb. 7-8 hónapra lenne szükség. Én legalább 6-12 hónap várakozást javasolnék, de ez a te döntésed, és függ attól is, hogy hogyan reagál a szervezeted az új étrendre.

Amit mindenképpen megtehetsz: a finomlisztes, cukros dolgokat a kukába dobod, és rengeteg nyers gyümölcsöt-zöldséget eszel. Ebben a legtöbb diéta egyetért (a gyümölcsfogyasztásban vannak eltérések). Ez azt jelenti, hogy az összes pékárut, tésztát, üdítőt (a gyümölcsleveket is, hacsak nem magadnak készíted!), sütiket lecseréled másra.

Te ismered magad, hogy mi hogyan megy. Ha tudod magadról, hogy nem bírod a túl szigorú étrendváltást, akkor fokozatosan csináld, egyszerre csak egy dolgot cserélj le, pl. egy hónapig csak a cukros dolgokat cseréld le másra, a következő hónapban már a liszteseket is.

A teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokkal vigyázni kell, mert sokszor csak ráírják, az összetevőknél pedig rögtön látszik, hogy csak részben az, a másik fele finomliszt. Ha nagyon szereted a kenyeret, a rozslisztes egy jobb alternatíva.

Vitaminokat az orvosok a tervezetett babavállalás előtti 3-4 hónapban ajánlják elkezdeni, ezek közül is a legfontosabb a folsav, a B12 vitamin (ez kell a folsav felszívódásához), a C, E és D vitamin. D vitamint persze kint célszerű begyűjteni:)

C vitaminból jó a legolcsóbb aszkorbinsavas változat, E vitamint pedig az olajos magvakban, teljes kiőrlésű gabonákban, vagy pl. a spenótban találsz, de van valamennyi a húsban, tojásban is.

A mozgást, amennyiben nem sportolsz, szintén fokozatosan érdemes elkezdeni. Nagyon ajánlom az aviva tornát, hetente minimum 2x30 percig, és ha már megy, akkor kétnaponta 30-45 percig. Rendberakja a hormonjaid, segít leadni a súlyfelesleget, vállalható mennyiségű idő elég hozzá, otthon, vagy gyakorlócsoportban is csinálhatod, és megfizethető a gyakorlóórák ára is, sok helyen van már, érdemes utánanézni.

Jó alternatíva rá a hastánc, arra már van egy csomó work-ou videó youtubeon, ingyen és bérmentve tornázhatsz rá otthon, és pár jógagyakorlattal is kiegészítheted.

Kitartást kívánok, és keress valakit, aki támogat ebben. A következő időszakra pedig befektetésként gondolj, a gyermekednek teremtesz ezzel sokkal jobb jövőt, és persze magadnak és a párodnak is. Ha ő nem akar az étrendén változtatni, ne erőltetsd, te csak légy kitartó!

2015. jún. 25. 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nem akartok ennyit várni, mint amit fentebb írtam, akkor kicsit szigorúbban érdemes lecserélni az ételeket, min. 3 hónap alatt vitaminokkal feltölteni a szervezeted, és a terhesség alatt is nagyon figyelni arra, hogy mit eszel, plusz a tornát is mindenképpen iktatsd be heti 2-3-szor legalább.

Ha egészségesen eszel a terhesség alatt, akkor nem megy fel annyi kiló.

2015. jún. 25. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!