Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Teljesen ki vagyok

Figyelt kérdés
28 hetes terhes vagyok. 2 napja elkellett altatni egyik hűn szeretett lovamat. Ma viték el a testét. Teljesen kilészültem. 2 napj alig ettem, aludtam. Tudom hogy nem szabad teljesen elhagynom magam a baba miatt de nehéz ennem le kell erőszakolnom azt a pár kanál ételt hogy mégis csak legyen bennem valami. A másik problémám a párom okozza. A lovam elszálítása miatt lapátolnom kellett a sárt és trágyát. Kb 5-6 órán keresztül lapátoltam anyámmal míg a párom csak állt és nézett minket. Egyszer kérdezte hogy segítsen de méregből rá vágtam hogy nem és utána nem is próbálkozot. Anyum megszolta emiatt hogy milyen lusta és hogy képes engem elnézni hogy terhesen pakolok majd elküldte hogy hozzon embereket segíteni. Nem jött vissza mert megsértődött. Ez nagyon szarul esett. 3 éve vagyunk együtt és akkor mondta hogy nem fog nekem segíteni a lovak körül és én nem is erőltetem ezt azért is próbáltam figyelmen kívül hagyni őt. Azóta ma jöttem haza és ordíbált velem hogy még csak át se fog jönni értem többett oda nem teszi a lábát és ami a legrosszabb azt mondta ne intézzem az apaságival kapcsolatos ügyeket (nem vagyunk házasok) mert ha telebeszélik a szüleim a fejem és le lépnék a gyerekkel akkor biztos hogy nem fog fizetni semmit. Ez nagyon szarul esett de szeretem és nem tudom mit csináljak. Legszivesebben azt mondanám hogy szedem a cuccom és lépek de nem tudom megtenni de ha így folytatja tudom hogy ezt kell tennem de addigis valami tanácsok a bánatra és erre a helyzet kezelésére? A babára milyen hatással van ez a sok lelki teher?

2017. dec. 29. 21:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Neharagudj .. de bennem az első kérdés az volt ,hogy minek vállaltatok gyereket? Feltételezem volt ilyen megnyilvánulása ezelőtt is .. nem is értem ,hogyan viselheted el ..ez nem ,hogy nem kapcsolat se szerelem se semmi csak egymás elviselése .Az én párom nem nézte volna végig ahogy lapátolok,már az elején elvette volna tőlem sőt.. még kaptam volna az áldást miért nem szóltam ,hogy megkell csinálni .. Kiabált veled? Érdekes dolog ez ... és te naiv eddig ezt nem vetted észre ,hogy nem apának való?
2017. dec. 30. 18:43
 22/31 A kérdező kommentje:
1 éve mondogatta hogy babát szeretne tőlem. Nem terveztük csak megtörtént és már nem vetettük el. Én örülök hogy babám lesz bármilyen is most az adott helyzett.
2017. dec. 30. 20:11
 23/31 anonim ***** válasza:
A viselkedésére nincs mentség, ha nem akarsz sok könnyet ejteni még, és azt nézni hogy hogyan megy tönkre nem csak a te hanem a gyereked élete is, gyorsan lépj le.
2017. dec. 30. 21:21
 24/31 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

A párod valószínűleg mégiscsak meggondolta magát a babával kapcsolatban és igyekszik megfutamodni a felelősség elől.

Eszembe jutott egy kérdés: a párod milyen családi háttérből jött? Rendben volt minden, vagy hiányosságokat szenvedett gyermekévei alatt valamiben?

Ha igen, lehet hogy éppen kisebbrendűségi komplexus vett erőt rajta - csak titkolja...

2017. dec. 31. 06:14
 25/31 A kérdező kommentje:
Jó családi háttérrel rendelkezik. Mindent megkapot amit csak akart soha nem kellett semmiért könyörögnie. Mondták a szülei hogy ezzel jól el is szúrták a nevelését.
2017. dec. 31. 10:06
 26/31 anonim ***** válasza:

Nem az a jo csaladi hatter, hogy mindent megkapott.

Ez a baba egy rossz kapcsolatba erkezik...

2017. dec. 31. 10:33
 27/31 anonim ***** válasza:
55%
A babádnak már ver a kis szíve. Az ő életénél most semmi nem fontosabb. Gyerektartást meg muszáj lesz fizetnie.
2018. jan. 3. 01:07
 28/31 anonim válasza:
Most el kell döntened, hogy mi a legfontosabb számodra! A babát akarod, ez nem kérdés. A pillanatnyi helyzetedben a baba, és miatt az Édesanya, vagyis a Te nyugalmad a legfontosabb. Próbálj meg bátorító dalokat/zenéket hallgatni, mert azt a baba is hallja, és az Ő megnyugtatásában is segít. Kisbabád mindent érez, amit Te. Nem védhetjük meg Őket mindentől, de a Béke és Biztonság közvetítése rajtunk Anyákon múlik, ha az Apa erre nem képes, akkor is. Elég furcsa hozzáállása van a férjednek... Mennyire akarja Ő ezt a babát, ha ilyet meg tudott csinálni? Tényleg alaposan elkényeztették!!! Tudom, hogy nem könnyű, de akármennyire szereted is a párod, Őt most másodlagos helyre kell tenned, a babád és saját nyugalmad érdekében. Az Apaságot pedig akár akarja vállalni, akár nem Ő az Apa! Egy felelős és felnőtt férfi nem csak akkor férfi, amikor minden jól megy!!! Hogy vállalja az ilyen később Veled a nehézségeket? Beszélj Vele nyugodtan, ha nem akarja tisztázni a témát, ne erőltesd! Tartózkodj attól, hogy indulatba jöjj! Sok erőt és bölcs beszélgetést és döntést kívánok!
2018. jan. 3. 09:30
 29/31 anonim ***** válasza:
58%
Az egy dolog, hogy én mit csináltam volna a férfi helyében, de téged sem tennélek kirakatba. „A babára milyen hatással van ez a sok lelki teher?” Nem gondolod, hogy elhiszem, hogy tényleg aggódsz? És a lapátolás milyen hatással van a babára? Biztos nagyon megviselt a ló pusztulása, nagyon sajnálom! Nem tudtad volna kivédeni, de az összes többit igen. Félre tudod tenni a mártírságodat, és megkérheted a párodat segítségre, vagy, hogy hívjon segítséget, ha ő nem akarja. Ha megkérdezi, hogy segítsen e, akkor nem kell a sértődöttet játszani. És akkor nem szapulta volna az édesanyád se őt. Szóval úgy érzem, erősen benne van a kezed abban, hogy nem vagytok most békességben. Pedig dolgozhatnál értetek is, nem pedig ellenetek. Mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy megmondod neki, hogy szereted, és nem tervezel lelépni a gyerekkel, és szeretnéd, ha segítene, stb.
2018. jan. 3. 13:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Mindegyiketeket nagyon felizgatta ez a szituáció. Természetes, hogy a ló elpusztulása komoly veszteség a számodra, s a párodnak nem igazán az. Tudod, az ember fia és lánya sokszor fájdalmában, tehetetlenségében, mérgében kimond olyanokat, amit nem gondol át, s legbelül megbánja. Közös gyermeketek viszont él és élni akar. Édesapát és édesanyát szeretne. Meg tudtok egymásnak őszintén bocsátani? Aki az erősebb a lelkében, az tud kezdeményezni. Bátorság, megéri!
2018. jan. 3. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!