Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy reagálnátok le, ha a...

Hogy reagálnátok le, ha a családi összejövetelen mindenki lehülyézi a nagycsaládosokat, én meg 6hetes terhesen ott ülök köztük?

Figyelt kérdés
Épp a 3.gyermekünket várjuk a férjemmel. Előző két gyermekünk érkezését 10-12hetesen jelentettük be a rokonságnak. Most sem gondolom hamarabb közölni senkivel.
2017. dec. 26. 19:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%
Oké, amíg kicsik van kedvezmény, de mikor már egyetemre mennek? Nekem 4 gyerekem van, a nagy már rég férjnél, az ikrek most kezdték az egyetemet, a legkisebb alsó tagozatos. Adókedvezmény a nagyokra megszűnt, mint ahogy a családi pótlék is. Az egyetem tőlünk 200, ill, 250 km-re van. Utazás, szállás, megélhetés 2 külön lévő gyereknek nem kevés. Ilyenkor is nagycsaládosok vagyunk, s már igazából nem jár semmi. Tehát erre is kell gondolni, hogy mikor továbbtanulnak (s nálunk mivel már a nagyszülők is diplomásak, nem kérdés, hogy tovább tanulnak)akkor a fizetés annyi, amennyi, de még évekig sok pénzbe kerülnek.
2017. dec. 27. 11:56
 22/33 A kérdező kommentje:

"Kedves" 19es! Azért vitatkoznék veled egy kicsit.

Mint írtam nem állambacsinak szeretnénk a 3.gyermeket hanem magunknak.

Egy éve dolgozik a férjem külföldön, hogy a már 10éve felvett lakashitelünket(a sógort fizettük ki örökölt házból), aminek a futamideje 10évről 18évre módosult a svájcifrankos baleset miatt.

2007ben úgy gondoltuk a lakashitel lehárta után vállalunk csak gyermeket. De mivel így megváltoztak a dolgok nem vártunk tovább.

2014ben megszületett kisfiúnk.2015ben a kislanyunk.

Nem albérletre, meg a rokonok nyakára szülök hanem saját és hála Istennek most már tehermentes családi házba.

Gyerekeknek megy a babakötvény.

A férjem bár vérző szívvel, de meglépte a külföldi munkát, mert most nem volt más választásunk.

És kikérem magamnak!!! IGENIS CSALÁD VAGYUNK!!!!

2017. dec. 27. 14:21
 23/33 A kérdező kommentje:

Jah,és mint írtam nem így tervezzük leélni az életünket,hogya férjem csak hétvégén és szabikon van itthon.

Nyárig marad és nem tovább.

2017. dec. 27. 14:24
 24/33 anonim ***** válasza:
26%

És mi lesz ha hazajön? Megint mínuszban lesztek? Hiszen csak a külföldi munka miatt van most plusz. Ha hazajön, akkor kevesebb lesz a bevétel, és mivel több a gyerek, így lassan megint jön a minusz, attól független hogy kifut a hitel.

De hogy ne offoljak. Mit reagàltam volna le....lehet magamra veszem, bàr kivàncsi vagyok miket mondtak. Max később mondanàm el nekik, ha nagyon magamra veszem. Hamarabb nem jelentettem volna be a terhességet. Max csak ha nagyon elfajul a vita. De akkor is úgy, hogy mondanàm hogy legközelebb jobban gondoljàk àt az érveiket, mert nem gondolnak bele, hogy akaratlanul is megbànthatnak màsokat a bunkó viselkedéssel. Mellesleg nagyobb toleranciàt kéne mutatnia sok embernek...

Ja és nem vagyok és nem is leszek nagycsalàdos, de mivel mindenki(jó esetben)magànak szül, ezért az ő dolga. :)

2017. dec. 27. 15:15
 25/33 anonim ***** válasza:
58%

20-as!

Dévénytorna, tsmt, alapozó torna, logopédia. Ezek csak fejlesztések kb. 4000 Ft-tól 8000 Ft-ig terjedő óradíjért. Erre rájön az extra értsd. zene, nyelv, sport, havi szinten színház, múzeum, kiállítás, kirándulás stb. Nem egynek hanem háromnak. Szerencsére egészségesek a gyermekeim, de kisebb nagyobb hiányosságok, elmaradások voltak/vannak, igen, átfedésben is. 2 gyereknél is van csp, az olyan 30 körül van, így van 20 e különbség, plusz az adókedvezmény, ez tény. De sem ezt, sem a csokot nem tudja mindenki maximálisan kihasználni. Szóval lehet nyugodtam számolgatni.

2017. dec. 27. 15:19
 26/33 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell mindig mindent "lereagálni". Ott és akkor nyilván nem tetted, engedd el ezt az egészet, nem ér ennyit. Ez csak egy vélemény. Nem kell azért foglalkozni vele, mert titeket épp érint(het). Ha meg ennyire magadra veszed, talán volt némi igazuk, nem?

Tanuljatok már meg átlépni dolgokon, témákon!

2017. dec. 27. 15:34
 27/33 A kérdező kommentje:

Ezt nem értem. De lehet én nem fogalmaztam meg jól...

Szóval. Nem a megélhetés miatt ment ki külföldre a férjem, hanem azért mert a lakashitelt nem akarodzik még 8évig havi 50ezerrel fizetni.

Megélhetési gondjaink nincsenek.Mindent meg tudtunk venni a gyerekeinknek, és igen a dévényest is ki tudtuk fizetni ÉS EZT MÉG AZ ITTHONI FIZETÉSBŐL!!@

Most nyárig ezt a félévet azért van kint, hogy a lakásfelújitást önerőből tudjuk megcsinálni.....

ÚGY GONDOLJUK HA AZ EMBERNEK NINCS TARTOZÁSA AKKOR SZÉPEN KI LEHET JÖNNI AZ ITTENI FIZUKBÓL.

2017. dec. 27. 15:36
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, hogy miért kell irigykedni a családi adókedvezményre, ami lehet 99 ezer forint is, és a 48 ezer forintos csp-re? Ahhoz, hogy igénybe lehessen venni a teljes 99 ezer forintos adókedvezményt, legalább br. 330-340 ezres fizetés szükségeltetik? Még, ha a család ezt igénybe tudja teljesen venni, az irigykedők szerint olyan sok három gyerek mellett a 147 ezer plusz? Ennyi elmegy nálunk kajára, 5 főre, mondjuk nem spórolok, megveszek mindent, amit szeretnek. Hihetetlen, hogy mennyire irigy emberek élnek ebben az országban.

CsOK-ra is megy az irigykedés. Azt tudjátok, hogy a 10+10 hez mennyire komoly kritériumok kellenek? Azonkívül, hiába a 10+10, ha egy családnak nincs önerője. Ezekhez komoly milliók kellenek, hogy bele tudjon valaki vágni és olyan munkaviszony, amire kap a 10 M állami támogatás mellé hitelt is.

Szóval ne irigykedjenek! Mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy vállaljon három gyereket és duskáljon az állami juttatásokban...

Más kérdés, hogy épeszű ember nem vállal csak azért három gyereket, mert 99 ezer az adókedvezmény és mert 48 a csp 3-ra és mert van CSOK...

2017. dec. 27. 19:56
 29/33 anonim ***** válasza:
40%
Senki nem irigy rátok, szimplán tény, hogy ennyi a juttatás, holott ti rendszeresen a ovis/sulis étkezést hozzátok fel juttatásként. A 99 eFt adó- és járulékkedvezmény teljes kihasználásához még bruttó 300 eFt sem kell, összesen a két szülőnek. Épeszű ember pedig nyiván nem vállal úgy gyereket, hogy nincs ennyi bevétele a két szülőnek összesen. A kaja meg másnak is sokba kerül, csak nekünk a saját pénzünkből kell megvenni.
2017. dec. 27. 20:03
 30/33 anonim ***** válasza:
5%

Ezekszerint én a Te pénzedből étkezem...

Ilyen komment után még azt mondod, senki nem irigy...Ja, csak fröcsögtök. Ha ennyire irigylésre méltó a három gyerekesek élete és még a kaja sem az Ő pénzükből van, akkor Te miért nem szülsz annyit, hogy három legyen? Csak fröcsögni meg gyűlölködni könnyű...

2017. dec. 28. 07:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!