Hogy vagytok 34-35. hetes kismamák? Mennyit gyarapodtatok eddig?
Szia, en 35+2 hetes vagyok, eddig 7 es fel kilot hiztam.
58 kiloval kezdtem, es 174 cm vagyok. (Fontos tudni hany kg voltal az elejen es hany centi vagy. A szulesfelkesziton van aki eddig 3 kilot hizott, de o 20 kilo plusszal kezdte a terhesseget).
Eddig nagyon jol viselem a terhesseget es a babaszoba mar 90%ban kesz van ;)
Mar megvan a korhazi csomag is, elkezdtem a gatmasszast, ami eleg kellemetlen.
Varom nagyon a szulest hogy lassam a babamat, de egyben nagyon felek is tole, elso baba es nem tudom mennyire faj a szules...
Es te?
A te sulyod teljesen rendben van, szerintem en is kb 10-11 kg plusszal megyek szulni.
Elso baba lesz neked? Izgulsz?
Nekem szerencsere jo helyzetben van a baba, de egyik baratnomnek is visszafordult a 32. Heten. Neki az segitett hogy a amikor aktiv volt a baba a komolyzenet jatszott le a koldok alatt kb 10 cm-vel kb 10 percig, majd 15 percig negykezlab maszott. Furcsan hangzik, de neki segitett.
Igen, nem érzem magam kövérnek. És ebből már úgy is egy csomó a baba és a tartozékok:)
És első baba nekünk is.
Már mindenfélét csinálok, hátha fordul egyet, de mindig ugyanott érzem a kobakját. Ha nem fordul be sem lesz világ vége, valami miatt biztos így kell lennie. Pl köldökzsinór a nyakán vagy hasonló. Inkább maradjon akkor így, és legyen császár, minthogy baja legyen. De persze örülnék, ha megfordulna!:)
Sziasztok! Egyáltalán nem vagytok kövérek és szerintem sem szabad annak érezni magunkat. Én időközben fogytam, így tartok 4 kilónál, 2 kg fogyhattam. Normál testalkatról indultam 166 cm 52,5-53 kg ról. Nem tudom mennyi jön még fel. Nekem fejvégű a baba, azt mondták eddig nincs akadálya a sima szülésnek.
Babaszobával rendben vagyunk, még ruhákat kell neki venni és babakocsit, kádat. Orrszívó nincsen még meg, légzésfigyelő és bébiőr. Többi nagyjából megvan. Előbb volt itt a védőnő, tetszettek neki is a baba cuccok. Van már kókuszpólya is. Azt ajánlani tudom, mert ha a baba mégsem szeret majd benne lenni, a kókuszt kilehet venni belőle és használni lehet takarónak.
Csomó textilpelenkát vettünk, azt hiszem 15 db-ot is talán. Nekem is első baba, lehet túlvettünk 1-2 dologból, de ennyi baj legyen. Fő az egészség és hogy a babával minden rendben legyen.
En a babakocsihoz tartozo taskaba pakoltam a baba cuccait, es egy hasonlo meretu taskaba az en korhazi csomagomat.
Jovo heten meg atnezem, hogy minden megvan-e, de ha valami hianyozna, akkor a parom hazaugrik erte (kb 20 percre lakunk a korhaztol).
Orrszivot meg en se vettem, es meg mindig vannak babadolgok amiket nem mostam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!