Kismamák, kisgyerekes anyukák! Nektek is jönnek a "jó tanácsok"?
Nekem szerencsére inkább csak olyan tanácsot adtak, ami nem okoskodás volt és ha nem tartottam, akkor nem volt belőle sértődés.
Viszont egyszer-egyszer jött csak olyan kéretlen tanács/megnyilvánulás, ráadásul férfitől, amiből írtózatos botrány lett.
Okoskodott, hogy így meg úgy, meg mindig olyan hangsúllyal mondta, hogy abból az jött le, hogy ő a mindent jobban tudó, és én h-lye vagyok, ha mást próbálok ki, mert az biztos nem fog bejönni, mert hagyjam csak sírni a gyereket, meg a nyári 40 fokban miért nem utazunk le szülinapozni a három hetes gyerekkel 100 km-re. Az indokainkat nem értette, szerinte túlféltettem a 3 hetes gyereket, mert minek vigyázni rá annyira, régen a parasztasszonyok a fára kötötték őket, a totyogókat meg elásták derékig, mégis felnőttek, meg ilyenek.
Meg volt olyan, hogy a 4 hónaposomat elkezdte majonézzel kóstoltatni, amikor még csak az almánál tartottunk. Ráadásul a tescos majo-val. Meg se kérdezte, hogy adhat-e, ő csak úgy adta, és amikor szóvá tettem, akkor megint nem akarta megérteni, hogy tőlünk, a szülőktől kell bármihez engedélyt kérnie, és az a fő baj, hogy nem tiszteli a szülők kérését.
Igen, h hizzak jó sokat mert kettő helyett eszem
... mintha bármi táplálékot nyerne a hájból a baba.
Meg h mit hogyan és mikor csináljam
De inkább ami idegesít, hogy "majd ha megszulsz" meg élvezd ki mert majd ha megszuletik...
Ok! Jó! Nem vagyok hulye h egy ember elmondja minden nap, tudom h nem pinki álom az egész. De mintha sokan arra mennének h ne is akarjam megszülni , legszivesebben megkérdezném ilyenkor az illetot h és pár jó szót mondanál a gyermekeidről???
Egyfolytában. Főleg az utcai idegenek öltöztetési tanácsai... :D
Én nevetek, hogy hát igen, ez van. Ha valaki problémázik, akkor meg rászólok, mert igazságérzetem az ilyen helyzetekben ordításra sarkall.. :D
Pl amikor sutyorognak, hogy a buszon feltartom a leszálló utasokat a babakocsi letolása miatt. Hagyjuk már!
Én ezt az elvet követem: EZEKET AZ EMBEREKET NEM VISZEM HAZA. Semmilyen privát szférámban nem léteznek. Így meg sem jegyzem mit mondanak. Nem az ő dolguk.
Más ha a tesó vagy anyuka mondogat tanácsokat. Nekik szépen mondani kell, hogy oké, hagyjanak, majd te meglátod hogy alakulnak a dolgaitok.
Akkor nem vagyok vele egyedül.
Végül is igazatok van, tényleg jó elengedni a fülünk mellett, de azért idegesítő tud lenni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!