Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » IR-es, cukros kismamák megnézn...

IR-es, cukros kismamák megnéznétek a terheléses eredményemet? Szerintetek milyen?

Figyelt kérdés

Voltam dokinál vele, de azt mondta ez nem ir, de szerintem meg fura ez az eredmény... :-/ Pl a glükózom terhelés után 60 percel kevesebb, mint a 0 perces.

Glükóz 0': 4,6 mmol/L

Glükóz 60': 4,0 mmol/L

Glükóz 120': 3,8 mmol/L

Inzulin 0': 3,6 mIU/L

Inzulin 60': 26,9 mIU/L

Inzulin 120': 10,0 mIU/L

2017. nov. 16. 21:10
 1/4 A kérdező kommentje:
Homa-Ir: 0,7
2017. nov. 16. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Az IR diagnosztizálása nem ilyen egyszerű, nem csak a határértékeket kell nézni, hanem a görbét is.

Ez még nem valószínű, hogy IR, de az hogy nagyon visszaesik a 60 és a 120 perces cukor, arra enged következtetni, hogy már zavar van az inzulinháztartásban. Mindenképpen endokrinológust lenne érdemes felkeresni ezzel a lelettel. A testvéremnek ugyanilyen értékei voltak, többé-kevésbé követi a 160 g-os diétát és sportolni is elkezdett, 1 év múlva tökéletes görbéi viltak.

2017. nov. 16. 23:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, voltam vele endokrinológusnál, de azt mondta ez nem IR, különösebben semmit se mondott. :-/ Csak annyit, hogy majd meg kellene ismételni..
2017. nov. 16. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. A testvéremnek hasonló értékekre ugyanezt mondták, hogy ez még nem IR, de oda kellene figyelni a táplálkozásra, mert a vércukor 60 és 120 perces visszaesésénől látszik, hogy nem működik tökéletesen az inzulinháztartás, viszont ez diétával és sporttal helyrehozható. Szóval ő 6 hónapig szigorúan 160 g-ozott, utána már nem mért pontosan, de tartja a napi 5-szöri, teljes kiőrlésű gabonákra épített étkezést és a sportot. 1 évre rá már mintaszerű volt a terheléses cukra is.
2017. nov. 17. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!