Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki fog 2018 Marcius/Aprilis-ba...

Norman Bates kérdése:

Ki fog 2018 Marcius/Aprilis-ban szulni? Hogy vagytok? Tapasztalatok, vizsgalatok etc.

Figyelt kérdés
Sziasztok! En most vagyok 13+2 hkm, szeretnen ha Marcius/Aprilisi kismamak osszegyulnenk, ha leszunk elegen akkor akar egy FB csoportot is csinalhatunk.

2017. szept. 23. 14:12
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/177 anonim ***** válasza:

Igen kezd elég lenni :D hehe:D

En egy dologtok tartok.. h korhazi latogatasi tilalmak vannak és még javában influenza járvány van.:/

2018. febr. 8. 12:50
 112/177 anonim ***** válasza:
77%
Sziasztok, holnap töltöm be a 36 hetet, holnap megyek az első nst-re! Én már hetek óta csak úgy maradok életben, hogy délelőtt alszom 2-3 órát. A héten elkezdett vizesedni a lábam, a méhszáj zárt, viszont eléggé felszaporodtak a jóslófájásaim, úgyhogy magnéziumot szedek kb a 37. hétig. Eddig nem szedtem. Meg mondta a doki, hogy ha nem akarok máshol szülni, mint ahol, akkor várjak még egy hetet a szüléssel. Itt ugyanis csak a 36. hét betöltésétől lehet szülni, nincs koraszülött ellátás. De azt már holnap betöltöm, szóval.. :D:D:D
2018. febr. 8. 12:53
 113/177 anonim ***** válasza:
77%
Ahol zárlat van, általában ott is a szüléshez azért bemehet apa, csak látogatni nem lehet utána.
2018. febr. 8. 12:54
 114/177 A kérdező kommentje:

Mivel en angliaban elek, igy itt nem csak a korhazi reszt lehet valasztani.

A korhazon belul van Birth centre, a mi korhazunkban 5 szoba van a birth centre ben, van benne nagy kad amiben lehet vajudni (szuleshez ki kell szallni), tv meg egy nagy dupla agy meg nincsenek gepek, nincs epidural sem. Annyi, hogy csak akkor lehet azt valasztani, ha nincs komplikacio, fejjel lefele van a baba etc. + ugye nem kerhetsz epiduralt.

Nagyon remelem, hogy a kisasszony mar fejjel lefele marad es tudom ezt valasztani.

Kicsit tartok attol, hogy par oraval szules utan mar haza is engednek, de legalabb tudunk majd pihenni :/

2018. febr. 9. 00:40
 115/177 A kérdező kommentje:

Korhazi taskaba ki mit pakolt? Meg csak furdocuccokat meg nagy beteget tettem bele, gondolkozom milyen ruhakat vagy mit erdemes meg vinni.

Szules felkeszito szerusegre megy valaki? En szombaton megyek 3 oras lesz, de fogalmam sincs mire szamitsak.

2018. febr. 9. 00:43
 116/177 anonim ***** válasza:
11. Nalunk nem lesz apas szules, nekunk a latogatas a lenyeg. Itt olyan ételt adnak amitol faj a babák hasa. Nem figyelnek oda , ehetetlen is.
2018. febr. 9. 06:39
 117/177 A kérdező kommentje:

Tegnap voltam a szulesfelkesziton, kiderult, hogy engedik, sot tamogatjak, hogy a baba a vizben szulessen, nem kell kiszallni a nyomashoz 😍😍

Aromaterapiat meg masszazst is csinalnak, fenyeket is tompabb sotetebbre veszik.

Baromi jol neznek ki a szobak, mondtak is, hogy a birth centre lenyege pont az, hogy ne erezd azt, hogy korhazban vagy.

Elvileg 3-4 percesekkel kell hivni oket es ha legalabb 4cm tagulas van, akkor adnak szobat, elotte hazakuldenek.

Ha minden ok, akkor max 6 oraval szules utan hazaengednek.

2018. febr. 11. 15:14
 118/177 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit irigykedve olvasom ezeket az utolsó sorokat. Persze nem tőled sajnálom, legyen a lehető legkönnyebb és legkényelmesebb a szülésed! :) De hihetetlen, hogy mekkora különbségek vannak. Itthon még a 600 ezer forintos csomagban sincs lehetőség ilyenekre. Na nem mintha azt ki tudnám fizetni. Én március 10-re vagyok kiírva, de volt ez már március 1 és március 15 is. Lehet, hogy programcsászárt fogok kérni, az orvosom már többször rákérdezett, de eddig nagyon ellene voltam.

Kórházi csomagom: Kis sampon, kis balzsam, kis tusfürdő, hajkefe, hajgumi, kézfertőtlenítő, nedvestörlőkendő, babának popsitörlő, textilpelus 3 db, wcpapír, a wc deszkához papírülőke, mellbimbó védő és védőkrém, 2 db cumisüveg (teához és vízhez) 2 db hálóing, 6 bugyi, 1 puha nagy takaró, betétek, melltartó betét, mászkálós és fürdős papucs, 2 db törölköző, egy zacskó joghurtos szőllőcukor. Hazamenős ruha nekem és a babámnak (ez egy rövidujjú body, hosszúujjú rugdalozó, kis sapka, overál és egy kis takaró) Hirtelen ez jut eszembe.

2018. febr. 15. 14:41
 119/177 anonim ***** válasza:
100%

Jaj de irigyellek amiért ilyen szuper körülmények közt tudsz szülni!

Én nem is a szüléstől magától félek, hanem, hogy milyenek lesznek a körülmények.

Első szülésemkor szerencsém volt, senki nem háborgatott, kettesben voltam az 5 órás vajúdás alatt a férjemmel, éjszaka volt, lekapcsolták a lámpát a szobában, szólt mobilról a kedvenc nyugtató zeném, nagyon meghitt volt.

Az ügyeletes szülésznő is aranyos, türelmes volt, segített gátvédelemmel szülni.

Annyi volt a szépséghiba az egészben, hogy meconiumos víz miatt az elejétől feküdnöm kellett mivel csöpögött az oxitocin és az antibiotikum az infúzióban és rajtam voltak az nst tappancsok is, egy percre nem állhattam fel.

Most csak attól tartok, nehogy másodjára ne legyen ilyen szerencsém.

Nem akarok se császárt, se gátmetszést ha lehetséges és ki tudja milyen mogorva ügyeletes dokit, szülésznőt fogok ki.

Voltam megint szülőszobalátogatáson, csak, hogy frissüljenek az emlékeim, persze minden szépet és jót elmondtak, szépen fel van újítva minden szülőszoba ( miskolci Semmelweis kórház), de az már csak a szerencsémen múlik, aznap épp milyen orvos lesz bent és milyen kedvében találom. Nem a frissen festett falak érdekelnek, hanem, hogy tudjak ismét békében szülni a magam tempójában és minden rendben legyen.

Na meg az utána következő napok....az egyenesen rémálom. Sima szüléssel is 3 éjszakát bent tartanak, 4 ágyas szobában, valamelyik baba mindig nyöszörög, sír. Első szülésemkor zombiként mentem haza, az a 3 nap fárasztóbb volt, mint maga a szülés.

Szívem szerint én is hazamennék egy nap után, de nem lehet.

2018. febr. 15. 15:01
 120/177 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Holnap töltöm a 37. hetet, a múlt héten volt az első nst, ahol magas volt a baba vérnyomása, és nem engedtek el, hanem egy óra múlva vissza kellett mennem, de akkor már jó volt, így megúsztam. Holnap megyek megint.

Én már 95%-ban bepakoltam mindent, egy kisebb bőröndben vannak törölközők, hálóingek, fehérnemű stb, tisztálkodó szerek, betétek, pelenka, stb, van egy külön szülőszobába való sporttáska, ahol van egy törölköző, Enni-innivaló (100%-os gyümölcsmix, ásványvíz), szőlőcukor, koffein csoki, meg pár energiát adó kaja, keksz- mert tuti, hogy épp etetés után jutok a gyerekágyra és fél napig nem jutok kajához majd. Aki első szülő, vigyen úszógumit, hogy ha lesz gátmetszés, azon tud majd ülni! Kész az összes labor eredményem, a streptococcus nálam pozitív sajna. Jóslózok, és szurkál ott alul pár napja, hétfőn lesz méhszájvizsgálat legközelebb.

2018. febr. 15. 15:32
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!