Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan nagy bűn, hogy majd az...

Olyan nagy bűn, hogy majd az újszülöttet külön szobába akarom vinni a pelenkázót pedig a fürdőszobába?

Figyelt kérdés
Ma volt a védőnő és letorkollt, hogy majd a gyerek diktál úgyis. Én nem szeretném a szülői szobába, nem azért mert a gyerekem nem szeretem, hanem azt szeretném, ha a saját kis szobájában lenne. Nem hinném, hogy ez miatt lennék rossz anya majd.
2017. aug. 17. 19:28
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk most 11 hetes a kis picur, és a kezdetektől kezdve külön szobában alszik. Valójában nekem kicsit nehéz volt, de úgy érzem, hogy így neki a legjobb. Így megvan a saját kis szobája, ami csak az övé. Őt aztán egyáltalán nem zavarta/zavarja a dolog :) Jó alvó, mosolygós baba :) Másrészt a férjem is hajnalban jár dolgozni...

Ez a Ti döntésetek. A védőnő ott lesz nálatok heti egyszer (az első hat hétben), elmondja mit gondol, kimegy az ajtón és utána úgy csináljátok, ahogy Ti szeretnétek.

2017. aug. 18. 18:31
 42/48 anonim ***** válasza:
41%

3 hónapos korában költöztünk, addig egy másfél szobás lakásban voltunk. Ott értelemszerűen nem volt külön szobája. Aztán rájöttünk, hogy a mózesben ragyogóan elfér, így abban aludt. Hol a dohányzóasztalon, hol bevittük a hálóba és az ágy mellett a földön volt (nyáron született, így igyekeztünk hűvösebb helyen, padló közelében tartani).

Amikor átköltöztünk, ment a saját szobájába. Betettünk mellé bébiőrt, amivel bárhol hallottuk, az udvaron is. Már 3 elmúlt, eddig csak betegségek alatt (pl. hányós, vagy extrém magas lázas állapot) aludt az ágyunkban - de akkor indokolt volt, hogy éjjel is folyamatosan figyelhessük.

Azt nem számolom ide, hogy néha hétvégén az ágyon döglünk és ő is bealszik mellettünk napközben, meg mi is.

2017. aug. 19. 15:05
 43/48 anonim ***** válasza:
21%
Hááát azért érdekes hogy mennyien rakják mar születését kovetoen külön szobaba a picit. En most szultem egy hete, oke, nalunk alapvetoen a mi haloszobankba volt berakva a kiságy, pelenkazo meg minden mas a baba szobájában, de most hogy itt van nem is tudnam mar kulon rakni, hiaba bufiztetem meg eves utana, megis visszajon sokszor a kaja, sokszor arra kelek fel ejszaka hogy nyeldekel es mar vissza is bukott. Ezt nem tudom hogyan kivitelezik/kiviteleztek a tobbi anyukak, vagy nem feltettek a picit hogy ejszaka belefullad a saját hanyasaba..? En rettegek ettol, hiaba a bebiorzo meg a legzesfigyelo, külön szobaba nem lehet gyorsan felkapni a babat ha baj van. Persze majd kesobb ha mar eleg nagy lesz megy a sajat szobajaba, de míg ilyen pici, en nem tudnam kulon szobaba tenni.
2017. aug. 19. 20:19
 44/48 anonim ***** válasza:
73%
Volt légzésfigyelő alatta. Ha baj lett volna jelez. Sokkal biztonságosab. Nem is egészséges, hogy nincs saját szobája.
2017. aug. 19. 21:06
 45/48 anonim ***** válasza:
64%

43,

lányom durván refluxos volt, "mégis" külön szobában alszik születése óta. Igaz, hallótávolságon belül, ugyanis egybenyitható szobák és nyitott ajtónál aludt sokáig, s majdnem 2 éves koráig a légzésfigyelő is alatta volt (tudtuk volna, mit kell tenni, ha jelez).

Jól alszik egyedül, köztünk ritka szarul, elaludni szeret csak mellettünk, utána kell neki a tér, mostanában az ajtót is csukjuk, mert úgy tovább alszik. Nyaraláskor szoktunk együtt aludni (nem túl pihentető). Ha beteg mi megyünk az ágya mellé.

Nagyon szorosan kötődik, ugyanakkor nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt gyerek (2 múlt).

2017. aug. 19. 22:00
 46/48 anonim ***** válasza:
50%
Nem is emiatt leszel rossz anya, nem bűn, amit készülsz elkövetni. DE! Nagyon gáz azon összeveszni a pároddal, hogy "nehogy már a gyerek diktáljon". Egy ilyen pici baba mégis mi a fenét "diktálna"?! Előre sajnálom szegényt...Egy pici baba még ösztönlény, a legjobb neki az első időszakban az édesanya állandó közelsége
2017. aug. 26. 22:52
 47/48 anonim ***** válasza:
#45 akkor tedd össze a két kicsi kezedet és adj hálát annak amiben hiszel hogy nem történt semmi baja a gyerekednek! :) úgy látszik itt sok anya nem tapasztalta meg azt hogy milyen az amikor hang nélkül fuldoklik egy kisbaba, én sajnos igen. Azt te nem hallod a bébiőrön keresztül, a légzésfigyelő pedig csak azután jelez ha már semmi mozgás nincs, ergo már nem vesz levegőt egy jó ideje, nem kapalozik egyáltalán nem mozog. Én keltem fel erre éjszaka mikor köztünk aludt hogy kapalozik mert fuldoklik. Durván refluxos babát nem teszünk másik szobába, max ha lesz... juk mi lesz vele. Én féltettem, ezért köztünk aludt egészen 3 hónapos koráig, utána került ki a saját ágyába, ami a MI szobánkban volt, nem külön. Nem értem mit vár sok anya ettől a korai külön szobába szoktatastol, hisz nem is emlékszik erre az időszakra a baba, majd pont meg fog jegyezni hogy külön szobában van és az milyen jó. Viszont az ördög nem alszik ezidő alatt sem. De mindenkinek a saját dolga az hogy mennyire félti a gyerekét. Nekem első babám nem akarok kimenni úgymond a hátán...... :)
2017. dec. 30. 19:27
 48/48 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt olyan, hogy sírás közben szinte nem vett levegőt, nagyon ijesztő. Meg anyukám mondta, hogy ő azért sem a sírni hagyás híve, mert annak idején betett a kiságyba, mikor semmi sem volt jó nagyon sírtam, hogy majd kisírom és abbahagyom, mert ilyen okos ötletet kapott (itt is látom néha) aztán még jó, hogy megnézett mikor nagyon csendben voltam, mert csak azt látta, hogy kezdtem kékülni, mert nem elhallgattam, hanem a nagy sírás közben eltátott szájjal nem vettem levegőt.
2018. jan. 11. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!