Olyan nagy bűn, hogy majd az újszülöttet külön szobába akarom vinni a pelenkázót pedig a fürdőszobába?
Sok a hülye védőnő. A terhességed, meg az egészséged úgyis az orvos dolga, hiába akarják magukat fontosnak beállítani. Bármi nyűg, baj van, úgyis az orvosnál kötsz ki, szóval ő a mérvadó, nem az, hogy erről-arról mit gondol a védőnő.
Az altatás meg megint a te dolgod. Nem is tudom amúgy, hogy mire fel pofáznak bele ilyenekbe, annyi dolguk van, hogy megnézzék alkalmasak-e a körülmények egy babához (víz, villany, fűtés, higiénia) meg mikor megvan, akkor ránézegessenek, hogy fejlődik-e rendesen, meg nem-e bántalmazod, elhanyagolod. Ahhoz aztán semmi köze, hogy te hol pelenkázol, vagy van-e külön szobája vagy nincs. Ezt legközelebb meg is mondhatod neki, hogy azért ne terjeszkedjen már túl azon, amire ki van találva. Neked annyi elég is bőven előle, adja elő az elveit ott, ahol erre vevő a kismama.
Nekünk pl. van egy öreg macskánk és a védőnő kitalálta, hogy szereljük le a szoba ajtaját és tegyünk fel helyette szúnyoghálót, mert azon a macska nem tud bemenni, mert vigyázni kell, ha nem vagyunk ott. De a macska bemenését nem akadályozhatjuk úgy meg, hogy becsukni a szobaajtót, mert egy kisbabára nem lehet becsukni az ajtót ugyanis mindent hallani kell. Mert az 55 m2-es lakásban, a házgyári üveges ajtón keresztül biztos nem hallom meg, ha felébredt és sír, vagy ha jelez a légzésfigyelő. Hát azt se tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de szerencsére a férjem se. Az oké, hogy ha nem vagyok ott akkor eleinte ne engedjem, hogy a macska bemenjen hozzá, na de hogy ilyet kitalál, hogy az ajtót bezárni tilos, ezért szereljünk le az egészet és tegyünk a helyére szúnyoghálót... Mondtam is neki, hogy már ne haragudjon, de belsőépítészetbe ne kezdjen már nálunk. Nem mondott rá semmit, de szerintem leesett neki, hogy nekünk nem fog olyan dolgokat előírni, amihez semmi köze és semmi értelme sincs amúgy se.
Szerintem meg nem kell vele foglalkozni.sőt ezzel a témával nem.
Úgy lesz ahogy ti akarjátok(majd ha dűlőre juttok) hisz nektek kell h kényelmes legyen és jól éreztétek magatok és a baba is.persze ahogy az egyik válaszoló is írta h lehet a babának szüksége lesz rád és nem fog tetszeni neki.de ez már más kérdés!
Sokszor mondanak butaságot a védőnők ezért én is azt csinálok amit jónak látok!
A ferjeddel pedig komprumisszumot kell kötni.nálunk is volt ilyen "csata"(mint mindenhol valamilyen téren) Dehát ez van(én is volt h sírtam de igy Utólag nem tudom már min 😃).tudod dolgoznak a hormonok is pluszba 😄
Az meg h a franciagyon pelenkázz 😱 ez komoly?ugy szétmegy a dereka az embernek mint a huzat! Emlékszem volt egy női rokon látogatónk mikor Megszületett a fiam és megjegyezte milyen jó h már van pelenkázó mert Ő még az ágyon nyomta anno és mennyire fájt a dereka...belegondoltam 😄 volt olyan h vendégségbe én is ott pelenkaztam és szörnyű 😄
A lényeg h nyugodj meg,szépen megbeszelitek a ferjeddel h melyikotok mit gondol és dontotok. A védőnővel meg nem kell foglalkozni 😉
Köszi :)
Most az ágyról kapásból az jut eszembe, ha pl lefossa vihetnénk a huzatot minden nap tisztítóba. Abban egyeztünk meg, hogy 2-3 hétig lesz a szobánkban a gyerek, utána átmegy a sajátjába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!