Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan nagy bűn, hogy majd az...

Olyan nagy bűn, hogy majd az újszülöttet külön szobába akarom vinni a pelenkázót pedig a fürdőszobába?

Figyelt kérdés
Ma volt a védőnő és letorkollt, hogy majd a gyerek diktál úgyis. Én nem szeretném a szülői szobába, nem azért mert a gyerekem nem szeretem, hanem azt szeretném, ha a saját kis szobájában lenne. Nem hinném, hogy ez miatt lennék rossz anya majd.
2017. aug. 17. 19:28
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg arra szóltak be, hogy magam mellé szeretném tenni a kiságyat és ott is lesz. A többi cucc, pelenkázó meg a szobájában lesz.

De nem gondolom, hogy aki nem így tesz, hanem külön szobában van a baba az rosszabb ember, mint én. Az ő dolga, engem nem izgat.

Tiszteletben kell tartani a szülő döntését és kész, nyilván nem egy koszos szalmazsákon altatjuk majd a babát egy alig fűtött putriban.

2017. aug. 17. 20:00
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Elsõ vagyok. Próbálj beszélni a pároddal, hozz fel neki észérveket. Amúgy nálunk is van a szobájában egy kanapé, ha mondjuk beteg lenne és nagyon kellenék vagy ilyesmi. Egyelõre arra használom, h reggel azon etetem fekve. Ez meg, h nem fog tetszeni a villany, anyááám, és õ barlangban él?? Na jó, szerintem szépen bólogass a védõnõnek és menjen másnak okoskodni.
2017. aug. 17. 20:01
 13/48 anonim ***** válasza:
78%

"hogy a gyereket majd zavarja, ha a fürdőben felkapcsolom a villanyt."

Miért tán a szobában vaksötétben pelenkáznál szerinte? :)

Ha bőven van hely a fürdőben, közel van a szobához és ott is elég meleg lesz, akkor praktikus döntésnek tűnik. Legalább nem fordul elő, hogy a szobát küldi telibe vagy az se, hogy nyakik szarosan kell négy kilincset összefodosnod mire kiérsz a fürdőbe (megtörtént eset).

Az viszont problémás, hogy ilyen semmiségen összekaptok a férjeddel, mert ez kismiska kaliberű probléma a valódi gyerekneveléshez képest.

2017. aug. 17. 20:04
 14/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Én tanultam gyermekápolástant, szóval nem a villanytól fog sérülni a lelke. Sőt azt vallom attól sem, ha egy anya nem tud szoptatni és tápszerezi. Attól viszont sérül, ha folyamatos a feszültség körülötte. Most konkrétan azt érzem , hogy a párom és a védőnő együttesen megerőszakoltak az akaratukkal. Tudom én, hogy egy kismama érzékenyebb, de ismerem magam és ez itt kicsapta a biztosítékot.
2017. aug. 17. 20:05
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg az, hogy saját szobája van és ott alszik, nem azt jelenti, h napközben ne lehetni együtt lenni a nappaliban vagy akárhol. Ha meg úgyis felkelsz hozzá éjszaka, nem értem a védõnõ mit problèmázik
2017. aug. 17. 20:06
 16/48 A kérdező kommentje:
Igazából azon kaptunk össze, hogy nekem erről az altatás dologról más a véleményem. Ő is kivan most, de én is. Nah pont ezért akartam a fürdőbe a pelenkázót, mert ha telibe fosik minden ott lenne egy helyen. Sőt, a védőnő pl azt javasolta, hogy a franciaágyon pelenkázzak. Hát jó mi?
2017. aug. 17. 20:07
 17/48 A kérdező kommentje:
A párom mindig eljön velem a védőnőhöz, nőgyógyászhoz és pl a szülés is ilyen téma. Mi nem Pesten élünk, viszont abban mind a ketten egyet értünk, hogy Pesten legyen a szülés. Nah erre a védőnővel mindig belemegy abba a beszélgetésbe miért ne Pesten a védőnő szerint. A lényeg az, hogy mi érvelünk Pest mellett a védőnő meg ellene.
2017. aug. 17. 20:12
 18/48 A kérdező kommentje:
Vékony is vagyok a védőnő szerint. De az senkinek nem jut eszébe, hogy ebben a melegben sok folyadékot és friss zöldséget kívánok.
2017. aug. 17. 20:17
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki csinálja úgy, ahogy neki és a gyereknek jó. Nem baj, ha külön alszik, ha az neki is jó. Nálunk pl. úgy alakult, hogy egyik gyerek csak akkor alszik jól, ha velünk alszik, a másik meg egyedül szeret. Így 3-an alszunk a nagy ágyon, a pici meg külön szobában, mondjuk majd egy éves kiráig vele aludtam a gyerekszobában. Arra figyelj, mi a gyerek igénye, ha jól alszik egyedül, az szuper, de ha ő veletek szeret majd jobban, akkor érdemes rugalmasan kezelni az előzetes terveidet. Nekem kb. minden elvem megdőlt már, ami a gyerekek előtt volt :-)
2017. aug. 17. 20:19
 20/48 A kérdező kommentje:
Ez meg a másik. Elsősorban nők vagyunk és ettől még anyák is.
2017. aug. 17. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!