Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megmondjam neki, hogy lehet...

Megmondjam neki, hogy lehet terhes vagyok? Vagy csak miután voltam orvosnál? Hogy 'kell' ezt?

Figyelt kérdés

A barátommal április óta együtt élünk, még sosem került szóba közöttünk a gyerekvállalás. De abban egyezett a véleményünk, hogy nem rajongunk annyira a kisgyerekekért (van több kisbabás, kisgyerekes barátunk, elég sok földrön fetrengő hisztit láttunk testközelből).

Viszont nagyon úgy tűnik, hogy terhes lettem...

Orvoshoz csak holnap este megyek, viszont csináltam két tesztet tegnap este, meg ma reggel hármat és mind pozitív... Sosem titkoltam előle semmit és így is eléggé kétségbe vagyok esve, csak fokozza az idegességet, hogy nem beszélhetek vele erről.

Viszont a legjobb barátnőim szerint előbb járjam meg az orvost, mert lehet nem is vagyok terhes és akkor csak feleslegesen idegesíteném őt is.

2017. aug. 8. 09:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%

És hogyan védekeztetek? Megszakítással?

Jajj ne is mondd,tudom már: kiszakadt a gumi. Itt mindenkivel ez történik. Jó kapcsolat lehet ez,ahol megy a titkolózás,mindketten írtóztok a gyerekektől. Mondjuk az élet szerintem erről szól,hogy megszületünk,felnövünk,párt keresünk és családot alapítunk. Ha meg tudod azt hogy fiatal vagy még,akkor mi a bánatért nem bírsz védekezni?! Ezért szívjon egy ártatlan élet? Mert ha a pasidnak nem kell a baba,mi lesz? Abortusz?

2017. aug. 8. 12:20
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy miért támadtok. Feltettem egy kérdést, ennyi. Nem írtam, hogy ne védekeztünk volna. Engem baromira nem érdekel, hogy ezen az oldalon ki miért lesz terhes, vagy hogy védekezik. Azt tudom, hogy mi megtettünk mindent, hogy ne legyen még baba.

Valakinek más céljai is vannak, mint a gyereknevelés, szerintem ettől senki nem lesz rosszabb ember, ahogy attól sem lesz bárki jobb, mert anya lett.

2017. aug. 8. 12:26
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondanám,sőt már akkor elmondtam volna,mikor nem jött meg időben.Ha pozitívak a tesztjeid,terhes vagy,az a nem biztos,hogy megmarad a terhesség(de azért elég jó esélyed van rá..)Én a párommal beszéltem meg ezeket a dolgokat elsősorban..utána avattam be barátnőt..

Az sem került még szóba soha,hogy ki hogy áll az abortuszhoz ilyesmi?Mi tulajdonképpen a problémád?Ha csak annyi,hogy elmondd-e,akkor igen,mondd,és már egyből lesz alkalmatok beszélni róla,hogyan tovább..

2017. aug. 8. 12:48
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk az abortusz ellen, elfogadjuk, hogy van olyan élethelyzet, ahol ez a "szükséges rossz". De más az, ha az ember saját maga kerül ilyen helyzetbe és neki kell meghoznia ezt a döntést.

Igen, csak kíváncsi voltam, hogy más elmondta-e már a tesztnél, vagy megvárta az orvosi vizsgálat eredményét.

2017. aug. 8. 12:55
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem késett a menzeszed legalább 2 hetet mielőtt teszteltél, akkor feleslegesen mész még orvoshoz, mert semmit nem fog tudni megállapítani, és vissza fog rendelni 2-3 hét múlva. Tehát előrébb nem leszel sokkal annál, hogy van "10 db" pozitív teszted.

Én mindenképpen elmondanám a páromnak, hiába 3-4 hónapja vagyunk együtt, tulajdonképpen ugyanannyi köze van a terhességedhez mint neked, és a döntésbe is ugyanúgy bele kell vonnod, akármi lesz is az. Legalább már most tudtok gondolkozni, hogy ha legközelebb 2 hét múlva mész orvoshoz, esetleg már tudsz kérdezni, vagy kapsz tájékoztatást ha esetleg nem akarnátok/akarnád megtartani a babát.

A baba élete nem egy 2 nap alatt eldöntendő kérdés, így jobb ha mielőbb tudja a másik fél is véleményem szerint!

2017. aug. 8. 13:02
 16/27 anonim ***** válasza:
35%

Igen én elmondtam a tesztnél mert tudod mi terveztük!

Megtettetek mindent hogy ne legyen baba?? Ha mindent megtettetek volna akkor most nem állnál itt terhesen,kétségbeesve hogy mi legyen!

Ha meg neked nem kell gyerek akkor vagy ne kefélj,vagy köttesd el magad..meg van oldva hogy ne lehess soha anya!Mert gondolom soha nem szeretnél az lennni ha rosszul vagy a gyerekektől!

2017. aug. 8. 14:33
 17/27 anonim ***** válasza:
83%
Azért már alapból "szép" h a barátnőid tudják a párodnak meg nem mondod el!
2017. aug. 8. 14:47
 18/27 A kérdező kommentje:

# 16, kicsit vegyél vissza a stílusodból.

Nem ismersz, senkim nem vagy, hogy így próbáld az észt osztani. Főleg úgy, hogy nem tudsz semmit rólam.

# 15

Ma késik egy hete.

Holnap mindenképpen elmegyek, maximum tényleg nem fog látni semmit az ultrahangon. De számomra még az is hihetetlen, hogy terhes vagyok, hátha ettől majd kicsit észhez térek és realizálódik az egész helyzet.

Azért is lenne jó, ha minél hamarabb tudna erről a barátom, mert a kezdeti sokk után, ha lenyugszik az ember, könnyebb átgondolni mindent.

# 17

Szerintem ezzel semmi probléma nincs.

Nem azoknak a barátnőimnek mondtam el, akikkel 2-3 hetente összefutok egy-egy buliban, vagy akikkel együtt ültem az egyetemi előadások alatt.

Ráadásul azért is velük beszéltem meg, mert kettőnek már babája van, kicsit megnyugtattak ők is. A harmadik barátnőmmel pedig 4 éves korunk óta elválaszthatatlanok vagyunk, ő már inkább családtag.

2017. aug. 8. 14:53
 19/27 anonim ***** válasza:
80%

A gyerekes barátnőid is először neked mondták el h terhesek, vagy a párjuknak? :D

Egy jó kapcsolatban beszélsz a pároddal a problémáidról is. Arról ha esetleg bánt valami stb.

Ez számodra most pont olyan dolog. Ezt vele kellett volna megbeszélni. Márcsak azért is mert kicsit több köze van a dologhoz mint a bnőidnek.

2017. aug. 8. 15:30
 20/27 A kérdező kommentje:

Igen, nekünk mondták el először. Vagyis az egyikőjüknél még a tesztet is megnéztük, mert nem tudta eldönteni, hogy pozitív-e. Nem értem, hogy ez miért akkora probléma. Szoros a barátságunk, mindent megbeszélünk, kisiskolás korunk óta barátnők vagyunk. Családilag is összejárunk. Elhiszem, hogy valakinek elképzelhetetlen, hogy ilyen barátnői legyenek, nekem szerencsére nem az.

És nem azt írtam, hogy a barátom előtt elhallgatom az egészet és majd maximum azt veszi észre, hogy megnőtt a hasam. Csak nem tudtam, hogy még ma, az orvos előtt mondjam meg, vagy inkább várjak, amíg 100% nem lesz.

2017. aug. 8. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!