Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes terhes vagyok, még...

20 hetes terhes vagyok, még nem látszik a hasam. Munkát keresek, megmondjam-e hogy terhes vagyok, gondolom akkor ha igen már nem vennének fel. Lehet-e ebből problémám hogy nem mondom el. pl. ha táppénzre akarok menni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 8. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem mondod el, előbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidő alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem.

Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidő le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak.

Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.

2009. febr. 8. 12:28
 2/11 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Én 20 hetes koromig dolgoztam, és titkoltam a terhességem. Szerencsére nekem csak a 23.héten kezdett el nőni a pocakom, addig semmi nem látszott.

A 20.héten veszélyeztetett terhes lettem, így mondtam meg, és el is mentem táppénzre.

Ha sikerül munkát találnod, arra figyelj, hogy ha el akarsz menni táppénzre, csak addig lehetsz táppénzen, amennyit előtte dolgoztál! Terheeség nélkül is nehéz munkát találni, nemhogy terhesen.

Az én véleményem amúgy az, hogy ne állj munkába már! Inkább maradj otthon, pihenj, készülj a baba fogadására. Ez a maradék pár hét nagyon gyorsan eltelik!

2009. febr. 8. 12:30
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos olyan világban élünk,h a nem várandós nők is igen nehezen kapnak melót,nemh várandósak.Talán lehet,h egy határozott idejű munkaszerződéssel megszán valaki,de azért ezt ne vedd készpénznek,mert azért egy várandós nőt alkalmazni nem mindegy.Az első 3 hónap próbaidő,és itt simán kirúghatnak indok nélkül.Egyébként hamarosan látszani fog a pocid.21 hetesen nekem sem látszott szinte semmi.Talán az,h felszedtem 1-2 kilót.

Azért meg ne menj el dolgozni,h utána táppénzre vetesd magad.Ez szerintem egyáltalán nem tisztességes a munkaadóval szemben sem.Mondjuk én a 38. héten is simán eljártam dolgozni,de azért ez a ritkábbik eset.

2009. febr. 8. 12:36
 4/11 A kérdező kommentje:

Ezt te komolyan mondod hogy nem tisztességes a munkaadóval szemben?

Mintha ők 100%-ig tisztességesek lennének,ők mindig annyival jelentenek be amennyivel dolgozol hogy rendesen fizessék az adót.(tisztelet a kivételnek)Sztem ez a nagy átlag!

2009. febr. 8. 12:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a saját cégünkbe lettem bejelentve,2hét múlva táppénzre mentem és azóta is kapom...ennek már 5hónapja.Nem csak annyi táppénzt kapsz amennyire be vagy jelentve.Legalábbis én nem.
2009. febr. 8. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
40%
Kíváncsi lennék, ha te lennél a munkáltató, akkor hogy állnál hozzá? És bejelentenéd-e az összes dolgozót annyira, amennyit tényleg kapnak, és fizetnéd utánuk a járulékokat ( ami a kb. a fele a fizunak!) és ezenkívül fizetnéd a büntetéseket, amiket kiszabnak rád, hiába próbálsz mindent a lehető legjobban csinálni, de mégis belekötnek teljesen képtelen baromságokba! És még lehetne sorolni, mennyi mennyi kiadása van egy vállalkozónak, és vajon mennyi a bevétele! Ha mindenki mindent bevallana, akkor nem lennének vállalkozók, mindenki tönkremenne (jó úton haladunk efelé!) és akkor hidd el nem lenne senkinek pénze. Hisz az államnak vajon miből van pénze, miből kapják a fizut a rendőrök, tűzoltók,mentősök, apehkosok, önkormányzati dolgozók, az összes állami szerv!!! A vállalkozók pénzéből. Miből kapják a segélyeket az emberek? Te szépen bevallanál mindent? Nehogy azt mondd, hogy igen, főleg, ha megfordul a fejedben, hogy már eleve becsapod a leendő munkáltatódat! Ez nem csalás lenne??? Egyébként minek keresel munkát 20 hetesen? Eddig meg se fordult a fejedben?
2009. febr. 8. 19:08
 7/11 A kérdező kommentje:

Tudod az ilyen munkáltatók miatt kerültem ilyen helyzetbe!Mivel csak 3 hónap után jelentett volna be,amit persze nem vártam meg miután kiderült hogy babám lesz,mert olyan fizikai munkám volt ami még nem terhesen is megviselt.

Engem nem érdekel hogy hoyg csalnak össze vissza csak akkor ne mondjátok hogy én is eleve csalással akarom kezdeni!Lehetnék tisztességes, de minek?Mert attól még munkám nem lenne.

2009. febr. 9. 08:58
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Szia! Az én esetem is a munkáltató tisztességtelenségét igazolja, így egyetértek a kérdezővel. Én 4,5 év munkaviszony után jelentettem be, hogy 8 hetes terhes vagyok, nem tetszett nekik, bár dolgoztam tovább. Azt akarták, mondjak fel, menjek munkanélkülire, hogy nekik ne kerüljek semmibe. Nem mentem bele,közutálat tárgya lettem. Pár nap múlva, 11 hetesen a munkából rohantam a kórházba, a babát elvesztettem. 2 héttel műtét után mentem volna dolgozni, a főnök közölte, nem voltam korrekt, nem vettem a fáradságot, hogy kijárjam, hogy ők jobban járjanak, menjek, keressek másik munkahelyet. Most már újra próbálkozhatnánk, de így? Úgyhogy, szerintem csak a saját érdekeidet tartsd szem előtt, fordított esetben veled sem törődnének. Sok sikert!
2009. febr. 9. 09:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg más az emberi bunkóság, és más az, amit én írtam!!! Ez kb olyan példa volt, hogy ha mondjuk az egyik barátod megbánt, átvág, becsap, akkor ne legyen az embernek barátja,mert az összes ilyen?? Sajnálom, hogy így jártál, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen. Amúgy mit kellett volna a munkáltatónak fizetnie? Mert nálunk sok kismama dolgozott már, de soha semmit nem kellett utánuk fizetnünk, és ezt az utolsó válaszolótól kérdezem.

A válaszolónak: igazából nem értem. Most a munkáltatóval van bajod, vagy a munkával? mert azt írod, hogy nem terhesen is nehéz fizikai munka volt. Az meg, hogy nem jelent be próbaidő alatt, azt én se értem meg, mivel egy ellenőrzés, és sokkal többet fizethet, de hát ez megint egy olyan dolog, hogy hát igen, van ilyen ember is, és sok helyen ilyenek, ez is igaz.

De azt még mindig nem értem, hogy 20 hetesen minek keresel munkát? Mert a tgyásba, gyedbe már nem fog számítani. És csak felesleges stresszel jár, ha most nekiállsz munkát keresni. Nem tudsz elmenni munkanélkülire?

2009. febr. 9. 09:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Egy kocsmában dolgoztam,18 órát kellett egy nap dolgozni és gondolhatod hogy a 45 kg-mal kellett a rekeszeket a 22 l-es kannákat emelgetnem de megcsináltam mert ez akadt,de a babámat nem akartam a megterhelés miatt elveszteni!De elmehetnék munkanélkülire csak kicsit bonyolult nekem!És szivesebben dolgoznák mivel teljesen jól érzem magam,és a pénz is több lenne ami szerintem jól jön mert aki babát vár az tudja hogy nem olcsó dolog.
2009. febr. 9. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!