Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek van olyan, hogy...

Szerintetek van olyan, hogy már ciki sürgősségire menni? Vagy ne foglalkozzak azzal, hogy mit gondolnak mások?

Figyelt kérdés
27 hetes terhes vagyok és már kétszer voltam eddig a sürgôsségin. Először az elején a sok hányás miatt, majd kb 17 hetesen vérnyomás problémám volt. Most már egy ideje eléggé fáj a hasam, 2 hete "tűröm", a védőnő tanácsára emeltem a magnéziumot, de nem segít. Holnap dolgoznom kell és ez a hét elég kemény lesz, az orvosomhoz csak augusztus 2-án megyek, ezért gondoltam a biztonság kedvéért inkább bemegyek az ügyeletre, nézzék meg, hogy minden rendben van-e. De gondolom ők látni fogják az adataim között, hogy már kétszer voltam, most lenne a harmadik és nem szeretnék majd úgy szülni menni, hogy arról ismerjenek, hogy én állandóan az ügyeletre mentem. De felelőtlen sem szeretnék lenni, hogy nem foglalkozom a fájdalommal és rossz vége legyen.
2017. júl. 23. 17:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%

Bemennék. Azt mondod, fáj, és főleg régóta.

Ha fölöslegesen mész, az még a jobbik eset.

2017. júl. 23. 19:08
 12/27 anonim ***** válasza:
54%
Nem olvasom el mas mit irt. Menj be. Engem leszurt a dokim, h miért nem mentem. Nem lett bajom de az szerencse volt. Nehogy neked ne legyen szerencséd.
2017. júl. 23. 19:14
 13/27 anonim ***** válasza:
35%
Nekem 22. hét óta keményedik, fáj, feszül, görcsöl (is) a hasam. 24 hetes voltam mikor kialkudtam az orvosommal még egy hónap munkát. Ő már akkor sem javasolta tovább. 3500 mg Mg-on vagyok jelenleg. Az 1 hónapból 3 hét lett mert egy hasonlóan kemény munkahéten mint amit említettél, hogy előtted áll nagyon eldurvultak a keményedések. Most már a 30. hétben vagyok. Az orvosommal úgy egyeztünk meg, hogy függetlenül az időponttól bármelyik rendelésére mehetek ha bajt érzek, ha viszont arra is várni kéne ( nem rendel minden nap) akkor azonnal kórház. Én nem kockáztatnék a helyedben, inkább nézzenek bolondnak vagy túlaggódósnak, mint hogy a baj után sopánkodjak. Én is voltam kétszer az ambulancián, mindkétszer ugyanazzal a bajjal, másodjára benn is fogtak egy hétre. Ők ezért vannak, ez a dolguk.
2017. júl. 23. 19:56
 14/27 anonim ***** válasza:
37%

Gratulálok annak aki lepontozza azt aki azt javasolja ne menjen be. Ti nyilván belelattok szerencsétlen nobe. Ciki ez a szutyok ország ahol a büdös részeg meg a megfagyott hajléktalan bemehet (vagy beviszik) a terhes no meg szegyenkezik mert ugy neznek ra, mint a szarra, hogy halálra mer remulni azért mert lehet valami baja van a babajanak.

Lehet nem ment be egy hete lehet nem ment be ketto hete, de rosszabb lett neki es vasárnap van. Szerintetek, ami szerint nem kell mennie, mert nehogy már leterhelje a szegeny rendszert, veteljen el otthon vagy b a s s z a az ideg tovabb? Zseniális.

Ezért tartunk itt. Bezzeg a részeg amelyik pofaraesik es lezuzza a fejet vagy a drogos nem szégyenlős bemenni ne féljetek.

Telen a párommal vtunk benn. Vakbel gyulladas volt. Láttuk.. A csovesek aludni járnak be.

Lehet lepontozni akkor is ha nektek faj, mert nem ez a véleményetek. Mint az oviba kb...

Kérdező remélem te meg bementem.

2017. júl. 23. 20:25
 15/27 anonim ***** válasza:
85%
14-es azért akar most menni, mert ma nincs munkanap. Az ügyeletet nem erre találták ki.
2017. júl. 23. 20:28
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

Én megvárnám a holnapot a helyedben,és bemennék a szülészeti-nőgyógyászati ambulanciára,ha a fogadott dokidat nem éred el.

Lehet felfáztál és akkor lehet adni gyógyszert rá.Volt ismerős kismama,aki így járt.Nem biztos,hogy felfázásnak érzed,mégis valami fertőzés.

Mivel már 2 hete bírod,így szerintem nem fognak veled foglalkozni,nem fognak teljes kivizsgálást csinálni(tapasztalat).A munka mellékes ilyenkor,ha fontos,ha nem,az életed,meg a babádé fontosabb.Kitartás!

2017. júl. 23. 20:40
 17/27 anonim ***** válasza:
42%
Akkor azt is látni fogják, hogy egyik alkalommal sem mentél potyára! Én mikor az elsőt vártam, 38. héttől 2 ujjnyi voltam és kb 3x is bementem, hogy szerintem már szülök. Persze egyszer sem volt igaz. Na az ciki volt....:D:D:D
2017. júl. 23. 20:43
 18/27 anonim ***** válasza:
61%

Én úgy gondolom, ha annyira fájna nem gondolkoznál, hanem bemennél.

Én is jártam ügyeleten, mert konkrétan a wc-ig 5 perc volt mire kimentem. 29. hetesen, úgy keltem fel, hogy minden lépésnél csillagokat láttam úgy nyilalt végig az alhasamban a fájdalom. Mivel nem múlt el, ezért inkább bemenetem, természetesen azon kívül, hogy terhes voltam más bajom nem volt :D

Ha egy kicsit segít a döntésben, nekem doki azt mondta, úgy érdemes ilyen helyzetben dönteni, hogy akkor kell bemenni, ha minden pózban (ülve állva fekve) is fáj, esetleg elviselhetetlen alhasi görcsök vannak, vagy vérzés.

Na nekem ugye csak akkor fájt, ha felálltam és léptem.

Szóval talán ez segíthet dönteni. De ne másokra hallgass, ha úgy érzed muszáj orvoshoz menni akkor menjél és ne másra várj, meg ne azt nézd, hogy ciki nem ciki. Egyébként terhesen minden fura fájdalom normális amitől még napközbeni dolgainkat el tudjuk végezni.

Minden jót, remélem csak a növekedő picur a hasfájásod oka. Nekem ez mind 29. héttől jelentkezett.

Boldog babavárást és vigyázz magatokra!

39hkm

2017. júl. 23. 20:43
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Pénztáros lőrinc vajon bemenne?
2017. júl. 23. 20:50
 20/27 anonim ***** válasza:
61%
Én ilyennel tb-s terhesgondozásra mentem, amikor szabin volt a dokim. Ha nem volt szabin akkor felhívtam mi legyen. Voltam többször (4x) sürgősségin is és nem érdekelt hanyadjára megyek. Véreztem 2x, egész nap nem éreztem magzatmozgást, 10-15 perces fájásaim voltak 31 hetesen és megijedtem.
2017. júl. 23. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!