Jutavit magnéziumot szedek mert csak ezt tudom lenyelni . Napi 1db az ájánlot növelhetem napi 2dbra?
Kiszámoltam Neked egy kétismeretlenes egyenletpárral, hogy összesen 151,3 mg magnéziumot tudsz felvenni egy tablettából (164,27 mg magnézium van magnézium-citrátból és 85,73 mg van magnézium-oxidból, az előbbinek 90%, az utóbbinak 4% a felszívódása). Ez azt jelenti, hogy 2 tabletta úgy megközelítőleg már az ajánlott napi adag környékén lesz, viszont ne felejtsd el, hogy étkezéssel is viszel be magnéziumot, ezért nem szokták az egész szükségletet mesterséges úton pótolni.
Egyébként például a dm magnesium-citrátját is le tudnád nyelni, mert az italpor, viszont egyáltalán nem "nyújtott" felszívódású emiatt. Vagy más készítményből szedhetsz hozzá kisebb porciókat, pl. az Innopharm magnézium-laktát tablettáját is biztos le tudod nyelni, mert kicsi és legömbölyített és 50 mg magnéziumot tudsz felvenni belőle, de akár magnézium-karbonátos pezsgőtablettával is hozzápótolhatsz: ha 200mg magnéziumot írnak rá, akkor abból 60 mg felszívódhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!