Nem szedek terhes vitamint. Csak külön folsavat, magneziumot, vasat, kalciumot. Ki mennyit szed ezekből naponta? Hany mg szükséges? Linkeltem a kepet a vitaminokrol.
Kedves Utolsó! És ellentmondtam valamiben a hitednek? Egy vagon nemzetközi szakirodalmat néztem át, hogy százalékban összegyűjtsem a felszívódásokat, ezzel együtt a magnéziumtartalmakat, mert a kettő nélkül sehol sem vagy. Továbbá pl. a magnézium-citrát esetében én magam is kiszámoltam a magnéziumtartalmat a periódusos rendszer adatai alapján, csak hogy lássam a közölt eredmények megbízhatósági fokát. (Mindezt csak azért, hogy tisztán lássak már végre a magnéziumkészítmények piacán, mert a gyártók eladni akarnak, nem jót tenni.)
Hiába jó valaminek a felszívódása, ha nem tartalmaz sok elemi magnéziumot! Ezért hívtam fel a figyelmet arra, hogy 500 mg magnézium-citrát az irodalmak szerint 15-16% magnéziumot tartalmaz és ennek a magnéziumtartalomnak a 90%-a szívódik fel, tehát 500 mg 15,5%-a 77,5 mg, aminek a 90%-a 69,75 mg, tehát ennyi magnéziumot tudsz pótolni egy tablettával.
Ez nem érzelmi kérdés, egy tényközléssel én nem kérdőjeleztem meg a nagy szent gyógyszerész javaslatát, sem a tapasztalatodat, csak szóltam, hogy nem 500 mg magnéziumot veszel be, csak 70 mg-ot egy tablettával, ez semmit nem változtat azon, hogy ez neked elég, hiszen szuper hogy elég, bizonyára helyesen táplálkozol, jól működik a szervezeted meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!