16 hetes és 3 napos vagyok. Elfogyott a folsavam, a terhesség előtt 1 hónappal már szedtem, azóta is folyamatosan, napi 2-t. Vegyek még? Szükséges még szednem? Rengeteg gyümölcsöt eszek és 3 naponta szedem még az elevitet is.
Szia! A harmadik babánkat várjuk, a mostani terhességem előtt volt egy spontán vetélésem, ezért, amikor teherbe estem, akkor utrogestant szedtem a 12. hétig, a terhesség legelejétől pedig 2x1 folsavat egészen a 18. hétig. Akkortól szedem a Maltoferfol-t (vas+ folsav) és magnerotot 3x1-t is, mert sokat keményedett a pocim. Mostanában meg görcsölget a lábam, ezért a dokim calcium pezsitabiból napi 1-2-t javasolt.
Ha jól tudom, az elevitben is van folsav, ha azt még szeded, akkor nem hiszem, hogy plusszban kellene még szedned, de kérdezd meg a dokidat vagy a védőnődet, ők biztosan jobban tudják.
Én úgy hallottam, hogy a folsav hiánya nyilt gerincet, velőcsőzáródási rendellenességet, azaz fejlődési rendellenességet okozhat az első 12 hétben. Te már ezen az ídőszakon túl vagy, de azért konzultáj dokival ő jobban ért hozzá.
A legjobbakat!
25 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!