Ha valaki magnéziumot szed terhesség alatt, akkor várhatóan nagyobb lesz a baba?
27 hetes terhes vagyok, legutóbbi uh-n a baba kb egy héttel nagyobbnak tűnt a koránál.
Egyik oldalon megakadt a szemem egy mondaton, miszerint a magnéziumtól lesz nagyobb a baba. Magne b6-ot szedtem, de váltottam magnerotra, mert az előzőtől mindig nagyon éhes voltam, most napi két szem magnerotot szedek.
Szerintetek van ennek valami alapja?
Szerintem nincs. Egyébként az enyém már a 18. héten nagyobbnak tűnt egy-két héttel, de ez még változhat, meg nem is tudják annyira pontosan megmondani.
Én úgy tudom, hogy a sok fehérjétől nő jobban a baba, nem a vitaminoktól meg hasonlóktól.
Na ezt még nem hallottam. Semmi köze a vitaminoknak a gyerek súlyához, méretéhez.
Sok oldalon láttam én is, hogy az Elevittől hatalmas babák lesznek. Tévhit.
Ez a genetikán múlik egyedül.
Kislányom is nagyobb volt mindig a koránál 1 héttel legalább, de ezzel semmi gond nincs, minden baba más ütemben fejlődik. Terhesség elejétől Elevitet szedtem, és 2980 g volt mikor született, a 37+2.héten.
Egyik barátnőm pedig egész végig Gravidát szedett, és 38.hétre született, 4500 g volt a baba.
Nincs alapja, végig nagy dózisban szedtem mg-citrátot (2400 mg/nap) és Gravidát is, 40+0-ra született a kisfiam, nem érte el a 3 kilót sem. Kizárólag genetika a magzat testmérete, ha nincs egyébként olyan betegség, ami befolyásolja a növekedését - pl. lepény korai öregedése, köldökzsinór elégtelen vérellátása, ami retardációt okoz, kisebb lesz a baba, vagy kezeletlen diabétesz, amitől nagyobb.
De vitaminokkal, ásványi anyagokkal, Böske tánti becsináltlevesével ezt nem lehet befolyásolni.
A tudomány fejlődésével mostanában már napvilágot látott, hogy nagy a bizonytalanság a korbecslés körül, így a "mi lenne a normális méret" is eléggé kétséges, mert ugye mihez képest mi lenne? Szóval eddig nagy magabiztossággal becsültek magzatkort, mostanra meg rájöttek, hogy nem igazán tudják pontosan megbecsülni. Persze ez a "tudás" még néhány fényévre van a hazai kórházaktól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!