Akinél a terhesség alatt folyamatosan nagyobb súlyt mértek a babánál, az a baba az átlagnál nagyobb súllyal született?
Köszönöm, úgy tűnik ez elég változó.
Nálam sem csak a súlyt nézték, a többi adat is nagyobb babát jósol.
Kb a 20. hettol voltak ngyobbak az egyuk fiam meretei, az utolso uh-ig egyre nagyobb volt az elteres, a 36. heten volt olyan ami majd 2 hettel volt tobb (fejkorfogat es combcsont), de volt, aminel csak 4-5 nap volt a kulonbseg.
Kereken 39 hetesen szultem, nem azt mondom, hogy kicsi lett, de a sulya nem volt extrem, 3700 g. Nyilvan ha marad meg bent egy hetet, akkor nagyjabol korrekt lett volna a szuletesi suly tipp, amit az utolso uh-n kaptunk (4000g). Nem volt elszamolva o sem, tudtuk, hogy kb mikor fogant, tehat akar nohetett volna meg bent tovabbi 1-2 hetig is.
Viszont: 37-es fejkorfogattal szuletett es 58 cm hosszu volt. Egy hosszu, vekony baba volt, nagy fejjel. Ezert volt a fejkorfogat es a combcsontja ennyivel nagyobb mar ultraahangon is.
En vekony vagyok, de nem volt nehez megszulni, jo 3 ora vajudas utan a kitolas volt hosszu, kozel egy ora. Ennek az oka az, hogy gatvedelemmel probalkoztunk es a hosszu, lassu kitolasnak koszonhetoen, nah meg a hozzaerto szulesznonek es orvosnak sikerult is, nem vagtak, nem repedtem, hiaba volt ekkorra feje a babanak.
A masik fiam hozza kepest kicsi volt (3100 g, 56 cm, 34-es fej) es semmivel sem volt konnyebb megszulni ot, sot, elkapkodtuk a kitolast es repesztette a mehszajamat.
Csak saccolnak
A lanyomat 34hetesen 3400nak saccolták, 38.hetre született 3010grammal 49cmvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!