Miért baj az MÁSOKNAK ha lányom lesz? Miért ez a berögződés még mindig?
sziasztok!
Első babánkat várjuk. Én mindig is kislányt szerettem volna, férjemnek meg aztán tényleg mindegy, hisz örül hogy egyáltalán lesz gyerekünk.
Erre tegnap az egyik kollegám válasza arra hogy lányunk lesz: nembaj, majd a második fiú lesz. Ma reggel egy ismerős hölygé: óóóó, hát a lány is jó!!!! persze én modnom hogy lányt szerettem volna, de úgy hangzott mintha szabadkoznék!
tudtok valami frappáns választ az ilyen kedves embereknek???? S miért esik a XXi.században még mindig más megítélés alá egy kislány? Honnan tudná más hogy én mire vágyom, vagy hogy nekem nem e lány kellett?????
szioasztok, szép napt mind a kislányos mind a kisfiús kis ésa már mamiknak
Szia!
Nekem 2 lányom van, és nagyon boldog vagyok miatta, mert ez volt a nagy vágyam.
Sajnos találkoztam már sokszor idióta beszólásokkal, volt ezzel kapcsolatban kérdésem is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
8.53-as
akkor nem csak én nem tudok emellett szó nélkül elmenni. a férjem is már szerelmes a kis pocaklakóba, pláne hogy a kis vonásai már rá hasonlítanak, pedig még picike, 22 hetes vagyok. de a szája, a fekvés módja, az orra tiszta apja!!alig várja hogy a mellkasán legyen a baba és úgy aludjanak. imádja őt és soha nem mondta még hogy ő fiút vagy lányt szeretne. neki ténlyeg mindegy volt! én szerettem volna elsőnek lányt, mindegy vágyam ez volt az egészség mellett!
boszsantó és az hogy másodiknak már persze lehet lánya valakinek.
Szia!
Nekem a kisfiam 21 hós, és 25h vagyok a kiscsajjal.Mi így szerettük volna a párommal.De ha fordítva jött volna össze, vagy csak lányaink, vagy csak fiaink lettek volna akkor se dőlt volna össze a világ.Hál istennek személyesen eddig nem találkoztam ilyen rosszindulatú megjegyzésekkel.
Viszont az egyik ismerősöméknél a csaj anyósa közölte velük amikor megtudták hogy lányuk lesz(első baba), hogy ő jobban örült volna 1 fiunak, mert ő jobban kijön a fiukkal.Szerintem ezt azért semmi nem múlja felül.Én mondtam az ismerősömnek, hogy elöttem biztos nem állt volna meg a lábán ha nekem mond ilyet,s nem érdekelt volna hogy az anyosóm.Sőt párom is mondta hogy ő is elküldte volna melegebb éghajlatra, még akkor is ha a saját anyjáról lett volna szó.
Remélem ilyen tapasztalata senkinek nem lesz!
Mindenkinek jó baba várást. :) És egészséges babákat! :)
hú, hát anyós is durva volt :-( én tuti megharagudtam volna rá jó pár évre.
jó babavárást és nevelést neked is. :-)
Mintha én írtam volna a kérdést. Sorra ilyen butaságokkal jönnek az emberek. Én is kislányt várok és 21h+4 napos vagyok. Barátnőmnek fia lett, neki is mondták, hogy nem baj majd a második kislány lesz...érthetetlen, hogy miért magukból indulnak ki. Nekünk is mindegy volt, bár én titkon lányt szerettem volna:) de ha 3 hét múlva fiúnak mondják akkor sem esem kétéségbe.
A legdurvábbat még leírom(Unokatesóm,aki nő, e-mailje volt): Nagyon örülünk, hogy kislány (bár ha fiú lenne imádnánk). Szerintem ez mindent felülmúl. Azóta szóba sem állok vele. Még ilyet?! Mégis ő mire gondolt? Ő, és a huga is lányok, az anyukájuk is nő. Akkor ez kudarc?
Jó fajta beszólás még nálam sem született meg és igazság szerint bántott a dolog eleinte, de ma már csak megrántom a vállam és az ilyen okos mondatokat kitaláló buta embereket sajnálom inkább.
Még talán annyi, hogy én mindig mondom, hogy én csak a picit fogom sajnálni, mert kizárólag rózsaszín ruhái lesznek, mert ez a kedvenc színem, így legalább kiélhetem a vágyaimat:D csak így spontán:D
Kitartást és Boldog babavárást!
ú, micsoda unokatesó! no én beolvastam volna neki tuti, hisz ő azért csak a család....
én szerencsére nem vagyok rózsaszínmániás, :-) sőt, kifejezetten idegesített mikor a múlthéten babaruhát akartunk venni a piacon és az árusok mindig rózsaszín bodykat mutattak, semmi halványzöldet vagy sárgát :-)
akkor feltettem helyetted is a kérdést. mondtam a féjemnek aki nevetett, neki a kollegák nem mondtak iylet, mostanában mindegyiknek kislánya született. mondtam neki, ezentúl azt fogom mondani hogy ikreink lesznek! :-) és lányok :-DDDD akkor mit fognak mondani az emberek! :-)
:)))Ha nem e-mailben írja, hanem személyesen mondja, asszem kő kövön nem maradt volna. Mostanában amúgy is feszültebb vagyok, de egyébként sem a halkszavúságomról vagyok híres. Úgyhogy már előre félek mi lesz, ha személyesen találkozunk, lehet akkor robban a bomba (mert én nem felejtek:))
Férjem engem is megnyugtatott. A munkahelyemen az egyik főnöknek nemrég született a 4. lánya és amikor mondtam, h nenkünk is lány lesz csak annyit mondott: az jó...én már csak tudom:) Aranyos volt. A másik főnöknek is lánya lesz napokon belül...Szóval nem ritkaság erre fele sem:)
Én tényleg imádom a rózsaszínt, de a zöldet is és a sárgát is...:)
de az én kis hercegnőmet kizárólag rózsaszínben tudom elképzelni. Persze, ha az anyjára üt, már 2 évesen ő fogja megmondani mit vesz fel mivel:D Én meg mehetek a rózsaszín ruháimmal amerre akarok. na de addig...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!