Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minek kérdezzétek folyton?

Minek kérdezzétek folyton?

Figyelt kérdés
Hat hónapos terhes vagyok. Van ugye egy várható szülési időpont. Általában ismerősök kérdezik, hogy mikor fog megszülteni. De szerintem ez olyan hülye kérdés... Nyilván akkor, amikor "megkell" a babának. Lehet, hogy az orvos számolt egy x dátumot, de egyáltalán nem biztos, hogy akkor fog. Azért gondolkodtam el ezen, mert egyik barátnőm hét hónapos terhes volt, mikor sürgősen megkellett császározni. Így minden rokon ismerős arról beszél, hogy kora szülött, mintha az valami szégyen lenne. És mi van, ha az én babám is előbb jön? Akkor jönnek majd a sajnálkozó üzenetek... Nem vágyom rá! Van frappáns ötletetek, hogy mit v álaszolhatnék erre a kérdésre? Rövid tömör legyen. Nincs kedvem ezt magyarázni mindenkinek, hogy ekkor meg akkor fog megszülteni,de majd a természet eldönti, meg különben is ha nem akkor jön, mi van?
2017. jún. 18. 19:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Akkor minek tetted fel itt a kérdést egyáltalán? A barátaid biztos megválaszolták volna...
2017. jún. 18. 20:35
 12/25 anonim ***** válasza:
82%

"Még" vannak barátaid, de ha így folytatod, nem sokáig lesznek.

Pont eléggé megviseli a barátságokat, ha valakinek van gyereke, a másiknak meg nincs. Tipikusan elfogynak a beszédtémák, mások a problémák stb. Ha ehhez még egy olyan "megnyerő" személyiség is társul, mint ami a te kérdésedből lejön, hát...

Remélem, a gyerekeddel türelmesebb leszel majd. Ő ennél sokkal hülyébbeket fog kérdezni, sokkal hosszabb ideig, és sokkal többször.

2017. jún. 18. 20:41
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem értem miért vagytok ti is ennyire egyszerűek. Nyilván az ember a barátaival más, mint a sokadik szomszéddal, vannak bizonyos dolgok, amit nem osztunk meg másokkal. Az én nézetem szerint egy a dátumozás pont ilyen. Biztos valami nagytudású szakember az, aki engem kielemez pár mondatom alapján :D ha már itt tartunk, szakpszichológus vagyok, azokban a körökben nem szokás ilyen szinten beszélgetni a terhességről. Pont azért tettem fel itt a kérdést, hogy úgymond a józan paraszti ésszel hogyan lehetne ezt kezelni. Páran túl okosak voltatok :)

a gyerekeim köszönöm jó vannak, nagyon jó eszük van, hála istennek rengeteget is kérdeznek, és nem a telefonon meg a tv előtt nőttek fel! További szép estét mindenkinek!

2017. jún. 18. 20:53
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
Szakember letedre nem vagy a helyzet magaslatan😂 Te jo eg...
2017. jún. 18. 21:02
 15/25 anonim ***** válasza:
78%
Mondj csak hónapot. Én a nov vége-dec eleje válasszal kielégítem a népet, és mivel hallják a novembert, ha 5-6 héttel korábban születik, akkor se lesz furcsa. :)
2017. jún. 18. 21:12
 16/25 anonim ***** válasza:
63%

Én ilyenkor annyit mondtam hogy pl április 28ra vagyok kiírva.

Ne foglalkozz velük mindig lesz valami amit ilyen számonkérően kérdeznek majd. Kezdődik majd a szüléssel hogy ugye normàl úton szültél-e aztán jön az ugye szopik a baba? Ugye van napirend? Stb.

2017. jún. 18. 21:16
 17/25 anonim ***** válasza:
94%

Szakpszichológus vagy ès nem èrted, hogy az emberek mièrt kèrdezik egy terhes nőtől, hogy mikor fog szülni? 😀

Hát mi a jóistent kèrdezzenek tőled??

Egyèbkènt azt a "Szakpszichológusi" diplomát nyugodtan letagadhatod, nem látstik mèg egyetemi vègzettsèg sem az írásaidon!

2017. jún. 18. 21:21
 18/25 anonim ***** válasza:
93%
Már bocsánat, lehet, teljesen el vagyok tájolva, de aki egy várandós nőtől megkérdezi, hogy mikorra várja a gyermeket, az együgyű? A nemét megkérdezhetik? Mert az sem biztos. Tovább nem is akarok menni ezen a gondolatmeneten...
2017. jún. 18. 21:45
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
Szakpszichológus vagy, és ilyet leírsz, hogy 'minek kérdezzék'? Ez lehetne egyébként helyes is, de jelen értelemben nem az. A másik: pszicholóus létedre lekezelően 'egyszerűnek' nevezel számodra teljesen ismeretlen embereket, olyan magas lóról beszélsz, amilyenről a nagy tudású emberek sose szoktak, csak a tudálékosak, és rossz néven veszel egy teljesen hétköznapi kérdést, még meg is sértődsz rajta... belegondolva, azt se értem, hogyan lehet ilyen munkád, meg azt se, hogyhogy szóba állnak veled az emberek. Elárulom neked: mindenki tudja, hogy a szülés kalkulált és tényleges időpontja nem feltétlenül esik egybe. Minden ember környezetében született már gyerek, igen soknak sajátja is van, esetleg több is.
2017. jún. 18. 21:54
 20/25 anonim ***** válasza:
Az én lányom 36. héten született, de senki nem jegyezte meg a szülés várható időpontját, senkit nem érdekel ennyire, hogy hónap vége helyett az elején született.
2017. jún. 18. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!