Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Péntek óta tudom, hogy terhes...

Péntek óta tudom, hogy terhes vagyok. Hogy mondjam meg a szüleimnek? Egyszerre?

Figyelt kérdés

Mielőtt támadnátok, 17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek, sosem volt ilyen jellegű problémám...

Áprilisban lettem 20 éves. A barátommal szeretnénk a babát, de tartok a szüleim reakciójától.

Nem velük élek, de azért valamilyen szinten még gyerek vagyok, pl. számlát sosem fizettem még be, semmilyen komoly döntést sem kellett meghoznom és nem is voltak ilyen komoly témák, amiket meg kellett volna velük beszélnem.

Elváltak, ezért nem tudom, hogyan kéne.

Külön jobb? Vagy egyszerre, hogy hamarabb túl legyek rajta és ne stresszeljek feleslegesen?

2017. ápr. 24. 13:05
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
72%

nem az a hihetetlen hogy 20 évesen külön élsz,hanem az,hogy:

bár külön élsz még sem kell semmit csinálnod/elintézned..

2017. ápr. 24. 14:42
 42/52 anonim ***** válasza:
84%
...és mi lesz, ha a pároddal külön mentek? Nem biztos ám, hogy örökre együtt lesztek, ahogy az sem, hogy nem fogja megunni pár év (vagy hónap) után, hogy 3 embert kell eltartania, és még segíteni sem tudsz neki semmiben. Hamar elegük lesz ám a pasiknak, ha a tankolástól elkezdve a számlabefizetésen keresztül a banki ügyintézésen át a vásárlásig mindent nekik kell intézni, mert asszonyka lemaradt ott, hogy otthon babázik az anyóssal meg néha főz egy lájtos ebédet.
2017. ápr. 24. 14:48
 43/52 anonim ***** válasza:
89%

Bármilyen hihetetlen, de vannak olyanok, akik 20 évesen nem a szülőknél laknak és nélkülöznek.

Végül is úgy, hogy te ezért egy szalmaszálat se tettél keresztbe nem nagy érdem. Te nem külön laksz, csak a szobád van kicsit messzebb a szüleidétől mint kiskorodban. Ennyi a különbség. Az nem felnőtt akinek mindent anyuciék finanszíroznak és az ő nyakukra meg a pasija anyakára szül gyereket.

Egyébként meg ha életképes lennél, neked saját magadtól lett volna igényed az önálló életre.

2017. ápr. 24. 14:49
 44/52 A kérdező kommentje:

Anyukám sem dolgozott soha, mégis teljes és boldog élete van.

Erről ennyit. :)

2017. ápr. 24. 14:50
 45/52 anonim ***** válasza:
91%

Ezt csak azért írom, hogy ne alapozz arra, hogy minden szuper lesz, mert a barátod jól keres, anyukád meg mindent megcsinál helyetted. Nem szerencsés dolog másokra támaszkodni, mert hamar kerülhettek olyan helyzetbe, hogy egyedül kell helyt állnod.

A barátodnak is lehetnek még nagy kiadásai, elveszítheti a munkáját, vagy épp szakíthattok, a szüleid lehetnek betegek, jöhet egy házfelújítás, költözés, akármi...

Nem számíthatsz mindig arra, hogy majd a többiek kihúznak a kakiból. Olvasgass csak itt a gyakorin, rengeteg nő ráfaragott már arra, hogy nem tudott megállni a saját lábán, és a család többi tagjától várta e megváltást, letojva az ő problémáikat.

2017. ápr. 24. 14:54
 46/52 anonim ***** válasza:
84%
te tényleg egy álomvilágban élsz..
2017. ápr. 24. 14:56
 47/52 anonim ***** válasza:
79%

Fogd már fel azzal a csöpp agyaddal, attól, hogy anyukád egész életében kitartott feleség volt, te még nem biztos, hogy az leszel. Ha kiteszi a pasid a szűrödet, mert megunja, hogy rajta élősködsz, a szüleid meg nem tudnak visszafogadni, akkor mit csinálsz? Szakma, munka, nyugdíj, minden nélkül? Mész a gyerekkel a hajléktalanszállóra?

Gondolni kéne ám a jövőre is, anyukád jódolga már a múlt, te még nem vagy abban a helyzetben, és nem biztos, hogy leszel. Legalább a gyerek miatt használd már egy kicsit az agyadat.

2017. ápr. 24. 14:56
 48/52 anonim ***** válasza:
71%

"Legalább a gyerek miatt használd már egy kicsit az agyadat."

Ne kívánj tőle lehetetlent.:-) Felteszem, anyuka is fiatal még, el tudja látni még a dédunokáját is, ha folytatódik a családi hagyomány.:D

2017. ápr. 24. 15:02
 49/52 anonim ***** válasza:
72%
"Bármilyen hihetetlen, de vannak olyanok, akik 20 évesen nem a szülőknél laknak és nélkülöznek"...hanem a pénzes apapótléknál, így már hárman tartják el.:D
2017. ápr. 24. 15:04
 50/52 anonim ***** válasza:
87%

és neked állítólag felnőtt fejjel nem ciki, hogy szüleid fizessenek mindent a gyerekednek?!

igen, egy nagyszülő, szülő segít ahol tud, de azért nő fel az ember, lesz felnőtt, hogy a saját lábán megálljon. én sem dobom vissza, ha szüleimtől, párom szüleitől kapok valamit, de SOSE várnám el, és nélkülük is meg tudunk élni a fizetésünkből!

és te sose fogod megtudni milyen jó az, amikor magadnak tudsz venni dolgokat és meg tudod lepni a szüleidet, akár egy szál virággal akár egy sütéménnyel vagy bármivel, mert nincs egy forintod se, és ha szüleid elzárják a csapot, mész a híd alá!

2017. ápr. 24. 15:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!