Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Péntek óta tudom, hogy terhes...

Péntek óta tudom, hogy terhes vagyok. Hogy mondjam meg a szüleimnek? Egyszerre?

Figyelt kérdés

Mielőtt támadnátok, 17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek, sosem volt ilyen jellegű problémám...

Áprilisban lettem 20 éves. A barátommal szeretnénk a babát, de tartok a szüleim reakciójától.

Nem velük élek, de azért valamilyen szinten még gyerek vagyok, pl. számlát sosem fizettem még be, semmilyen komoly döntést sem kellett meghoznom és nem is voltak ilyen komoly témák, amiket meg kellett volna velük beszélnem.

Elváltak, ezért nem tudom, hogyan kéne.

Külön jobb? Vagy egyszerre, hogy hamarabb túl legyek rajta és ne stresszeljek feleslegesen?

2017. ápr. 24. 13:05
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
85%
Majd ha megszületik a baba meglátod milyen nehéz lesz. Mert szerintem te elvárod tőlük hogy ők bevásároljanak neked, meg elintézzenek neked mindent. Oké nem azt mondom hogy a szülő ne segítse a gyerekét mert engem is segítenek de én legalább a csekkeket feladom, vásárolni járok, főzök, mindent én intézek. Te még nagyon nem vagy felnőve ezekhez a dolgokhoz. A gyerekednek is a szüleid fognak mindent megvenni? Pelenka, tápszer stb. Szerintem nem tudod mennyi pénz ez..
2017. ápr. 24. 13:27
 12/52 anonim ***** válasza:
80%

akkor: szegény anyukád, hogy ilyen csökevénye van, mint te, aki nem tudja magát ellátni, nem tud egy kg kenyeret venni a boltban. pasid is okos lehet

majd ha beszarik a gyerek, anyukád átjön pelust cserélni?

vagy ő is szül helyetted?

2017. ápr. 24. 13:28
 13/52 aszlan válasza:
30%
Szerintem örömell fogadgyak majd.gondolom osze is hazasodtok akkor.egy gyermek csak örömöt hoz.az en feleségem is most fog szülni.igaz mi a saját labukon állunk már.
2017. ápr. 24. 13:28
 14/52 anonim ***** válasza:
16%
Ha a pároddal szeretnétek a babát, akkor gyorsan házasodjatok össze. Nem kell nagy felhajtás, utána anyukád is nyugodtabb lesz, ha megtudja hogy terhes vagy.
2017. ápr. 24. 13:34
 15/52 A kérdező kommentje:

De, tudom, hogy mennyi pénz. És írtam, hogy nincs gond az anyagi részével. Ezt nem lehet megérteni?

Nem várok el a szüleimtől semmit. De anyukám nem dolgozik, egész életében velem foglalkozott. Neki természetes, hogy attól, mert elmúltam 18, ugyanúgy segít, amiben csak tud.

Igen, majd lesz házasság. De nem most.

Nagy, szép esküvőt szeretnék, amit 1-2 hónap alatt lehetetlen lenne összehozni, főleg ebben az időszakban. Nagy hassal nem szeretnék már házasodni, csecsemő mellett még úgysem. Szóval úgy beszéltük, hogy maximum a polgári része lenne mostanában, a többi pedig jövő májusban.

2017. ápr. 24. 13:37
 16/52 anonim ***** válasza:
44%

Akkor viszont nem értem a kérdésedet. Mitől félsz?

Először mond el anyukádnak, utána apukádnak. Vagy egyszerre, ahogy gondolod. Ezt neked kell tudnod, mi nem ismerjük őket vagy hogy milyen viszonyban vannak egymással.

Boldog babavárást.

11-es voltam.

2017. ápr. 24. 13:40
 17/52 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj, de miért akartál babát, ha tudod, hogy nem vagy elég önálló?
2017. ápr. 24. 13:41
 18/52 A kérdező kommentje:
Nem akartunk. Pont ezért szedtem gyógyszert.
2017. ápr. 24. 13:43
 19/52 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem fognak kiakadni, nem kell tartanod attól, hogy elmondd nekik.

Én is abban látom a problémát, amit már leírtak páran. Ha arra nem vagy képes, hogy bevásárolj, befizess egy számlát, kihívj egy szerelőt, akkor hogyan fogsz ellátni egy babát, aki teljesen rád van utalva??? Amiket leírtál, azok nem az önállótlanság kategória. Ezeket egy nagyobb gyerek is meg tudja csinálni. Te szimplán lusta vagy és nemtörődöm.

Persze tartsd meg a babát, ha adott minden ahhoz, hogy fel tudjátok nevelni. De nagyon kapd össze magad. Tanuld meg ezeket az alapvető dolgokat, amikben semmi nehézség nincs.

2017. ápr. 24. 13:43
 20/52 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy nem lennék rá képes.

Attól, mert ezeket megteszik, nem vagyok életképtelen.

2017. ápr. 24. 13:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!