Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Péntek óta tudom, hogy terhes...

Péntek óta tudom, hogy terhes vagyok. Hogy mondjam meg a szüleimnek? Egyszerre?

Figyelt kérdés

Mielőtt támadnátok, 17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek, sosem volt ilyen jellegű problémám...

Áprilisban lettem 20 éves. A barátommal szeretnénk a babát, de tartok a szüleim reakciójától.

Nem velük élek, de azért valamilyen szinten még gyerek vagyok, pl. számlát sosem fizettem még be, semmilyen komoly döntést sem kellett meghoznom és nem is voltak ilyen komoly témák, amiket meg kellett volna velük beszélnem.

Elváltak, ezért nem tudom, hogyan kéne.

Külön jobb? Vagy egyszerre, hogy hamarabb túl legyek rajta és ne stresszeljek feleslegesen?

2017. ápr. 24. 13:05
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

Miért, ha egyetemista vagyok, kinek kéne fizetnie az életemet?

A szomszédnak?:)

Nem nekik vállalunk gyereket, a barátom dolgozik és elég jól is keres.

2017. ápr. 24. 14:09
 32/52 anonim ***** válasza:
70%

És nincs szád? Anyu, apu, aranyosak vagytok, hogy segíteni akartok, de ilyen alap dolgokat mi is el tudunk intézni.

Én is segített szüleimnek pl. felújítás után takarítani, vagy ők is segítettek költözésnél. De a heti sima takarításhoz nem hívom őket, ha jönnének, akkor meg pedig szólnék, hogy nem kell :)

2017. ápr. 24. 14:09
 33/52 anonim ***** válasza:
82%

arról nem beszélve,hogy tuti sokkolni fog sok minden ha most teherbeestél.hiszen majd sokmindent el kell tudnod intézni egyedül a gyerekkel kapcs.-ban is.

bár gondolom azt is inkább anyukád fogja csinálni..

2017. ápr. 24. 14:12
 34/52 anonim ***** válasza:
82%

szerintem érvelj azzal, hogy legalább most majd rákényszerülsz az önállóságra, és végre felnőttként gondolkodhatsz, másrészt nem baj az, ha viszonylag fiatalon leszel anyuka, azért az nem rossz dolog, ha nem túl nagy a generációs különbség a szülő és gyermek közt. szóval próbálják meg a szülők is ezeket a pozitívumokat látni :)

főleg ha az anyagiak nem jelentenek gondot, és ez sem baj, mert belefér a családnak. ha tanulás miatt aggódnak. levelezőre még mindig járhatsz.

2017. ápr. 24. 14:14
 35/52 anonim ***** válasza:
75%

"De értsétek már meg, hogy NEM kérem meg őket semmire. Maguktól teszik. "

És te meg ki sem nyitod a szádat, hogy ne fáradjanak a szüleid, mert el tudod intézni te magad is? Nem életképtelen vagy, hanem kib szottul lusta.

"Miért, ha egyetemista vagyok, kinek kéne fizetnie az életemet?

A szomszédnak?:) "

Akkor mi a sz@rért vállalsz gyereket? Ha ennyire nem vagy önálló, akkor tulajdonképpen te gyerekként vállalsz egy gyereket. Ez rohadt nagy felelőtlenség. Már most sajnálom azt a szerencsétlent, hogy ilyen anyja lesz.

"Nem nekik vállalunk gyereket, a barátom dolgozik és elég jól is keres."

Tipikus mai nő a rosszabb fajtából. Azért szülsz, mert a párod jól keres. Így aztán nem kell önállósodnod még minimum 3 évig, mert majd úgyis eltartják meg kitörölik a popsid. Bocs, de nálam az, hogy valaki nem tud egyedül bevásárolni meg befizetni egy csekket, az iszonyat gyerekes, és már-már tényleg az életképtelen kategória.

Kb anyádnak szülöd a gyereket, a párodnak meg 2 gyereket kell eltartania, mert te is az vagy. Szép...

Remélem, hogy kamu a kérdés, és csak unatkozol. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire lusta és életképtelen legyen 20 éves egyetemista létére.

2017. ápr. 24. 14:18
 36/52 anonim válasza:
70%
Csak szerintem szomoru hogy itt a kisasszony csak arrol hadoval hogy anyagilag biztositva lenne a baba jovoje? :( Es erzelmileg is? Vagy te is a tipikus facebookon gyerekkel villogo tinimami leszel?
2017. ápr. 24. 14:32
 37/52 anonim ***** válasza:
16%

Vicces, hogy itt a gyakorin micsoda irigy egy rosszindulatú népség van! A pénztárcájában turkálni az megy, mi? Az apja jól keres, eltartotta a feleségét, és neki is jól kereső párja van. Zöld a fejetek ugyebár, hogy nektek ilyen nem jutott. Akár kamu a kérdés akár nem, titeket rág az irigység és ez vicces.

Amúgy a kérdező anyukája a lányára tette fel az életét, és nem kell aggódnotok, hogy jaj életképtelen a kérdező. MINDENT meg fog neki tanítani az édesanyja mire megszületik a gyerek, amire most szüksége van. Aztán a továbbiakban is mindig mindent meg fog tanítani.

2017. ápr. 24. 14:33
 38/52 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem külön-külön is simán közölheted, de miért tartasz a reakciójuktól? 20 éves vagy könyörgöm. Egy felnőtt nő, aki külön él a szüleitől a párjával. Ha meg gyereknek tartod magad, akkor minek akarsz egyet szülni is? Hogy a párod két gyereket neveljen? Annak van értelme? Szegény gyerek...
2017. ápr. 24. 14:34
 39/52 anonim ***** válasza:
67%
Ezt a szülei szúrták el nsgyon, hagyjuk a kislányt. Én azt szeretném tudni, mi történt a fogamzásgátlóval?
2017. ápr. 24. 14:39
 40/52 A kérdező kommentje:

Azért írtam le, hogy anyagilag rendben lesz minden, mert már vagy 4 válaszoló azzal jött, hogy mégis miből akarok gyereket nevelni.

Bármilyen hihetetlen, de vannak olyanok, akik 20 évesen nem a szülőknél laknak és nélkülöznek.

2017. ápr. 24. 14:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!