Péntek óta tudom, hogy terhes vagyok. Hogy mondjam meg a szüleimnek? Egyszerre?
Mielőtt támadnátok, 17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek, sosem volt ilyen jellegű problémám...
Áprilisban lettem 20 éves. A barátommal szeretnénk a babát, de tartok a szüleim reakciójától.
Nem velük élek, de azért valamilyen szinten még gyerek vagyok, pl. számlát sosem fizettem még be, semmilyen komoly döntést sem kellett meghoznom és nem is voltak ilyen komoly témák, amiket meg kellett volna velük beszélnem.
Elváltak, ezért nem tudom, hogyan kéne.
Külön jobb? Vagy egyszerre, hogy hamarabb túl legyek rajta és ne stresszeljek feleslegesen?
Ne haragudj, de nálam az, hogy valaki egy sárga csekket se tud befizetni, az bizony hogy életképtelen.
Gondolom szülés után majd rád jön a depresszió, aztán csak anyukádra fog maradni a gyerek, ugyanúgy mintha otthon laknál.
" Nyilván ha olyan lenne a helyzetünk, hogy nem fér bele egy baba (igen, tudom, hogy mennyibe kerül egy teljesen új babaszoba, gardrób és társaik"
Ahh, nem a baba bútor lesz dràga...hanem felnevelni rendesen, etetni naponta, ruhàzni, pelenka, gyógszer stb.
Gyorsan fel fogsz nőni, az tuti! Az emberek nagy rèszènek a felnövès ès gyerekvàllalàs együtt fel szokta adni a leckèt!
Szerintem mondd el nekik egyszerre.
A csekk befizetés meg nem olyan bonyolult, hogy évekig tanulni kelljen. ;) Hamar belejössz.
Hidd el, kisgyerek mellett gyorsan fel fogsz nőni, mert muszáj lesz. Nagy segítség egy nagymama, de nem lesz ott mindig. Bele fogsz rázódni a feladatba. Senki se úgy kezdte, hogy mindent tud.
(Ahol 18 évesen egy lakást tolnak a popsija alá, ott gondoljátok, hogy pont havi 3 csomag pelenkára nem lesz pénz? ;) Tessék gondolkodni!)
Lehet, hogy először sokkot kapnak a szülők, de biztosan örülni fognak neki pár nap múlva. Úgyhogy akkor se ess kétségbe, ha a bejelentéskor kicsit kiakadnak. :) Majd lenyugszanak.
Jaj azért egy csekkbefizetésről nem kell úgy beszélni, mintha agysebészet lenne... Nyilván ha rá lennék szorulva, akkor én magam is megtenném.
A pénzt meg tényleg hagyjuk. Mert nem a bababútorra, babakocsira írtam, hogy lesz pénz, hanem mindenre!
Taníttatásra, gyógyszerekre, a jövőjére.
De életképtelen vagy. Vagy ennyire lusta?
Pofámról leégne a bőr (saját magam előtt) ha felnőttként, külön háztartásban élve, a szüleimet kérném meg, hogy vásároljanak be nekem. Gyerekkoromban simán bevásároltam.
A gyerekkel kapcsolatban is majd anyukád intéz mindent? Mert lesz olyan, ami valóban nehéz, aminél valóban nem tudja egy normális anyuka sem, hogy hirtelen mit csináljon.
De értsétek már meg, hogy NEM kérem meg őket semmire. Maguktól teszik.
De elnézve a többi kérdést és választ itt az oldalon, ez tényleg elég durva lehet egyeseknek.
oké,hogy maguktól teszik (de te semmit nem teszel hogy ne így legyen!)
Ha már külön élsz pláne mondhatnád,hogy: te szeretnél dolgokat elintézni.max egyszer mutassák meg mit hogyan hol kell csinálni,stb.
de ez igy ebben a formában elég nevetséges ahogy élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!