Létezik, hogy az Elevitben nincs annyi magnézium, amennyire szükségem lehet? Párhuzamosan lehet szedni a kettőt?
Figyelt kérdés
12 hetes vagyok. Kb. 1 hete elkezdtem az Elevitet szedni, előtte pedig a MagneB6-ot szedtem. Amióta csak az Elevitet szedem, azóta fáradékonyabb vagyok.2007. nov. 21. 15:31
1/6 anonim válasza:
Szia!Nekem a védőnő az első tanácsadáson mindkettőt javasolta.Az Elevitből napi egyet a Magne B6-ból 2szer 1-et.Egyébként a magnézium nagyon jó a hasi görcsökre amikor tágul a méhed.Szerintem mindkettőt szedheted egyszerre. 16 hetes kismama
2/6 anonim válasza:
Elég egyéni lehet a szervezetünk magnéziumszükséglete, így lehet, hogy Neked kevés, ami az Elevitben van. Sztem nyugodtan szedheted párhuzamosan (de kevesebbet, mint amikor csak magában szedted), de kérdezd meg az orvosodat, mikor hagyd abba, vagy csökkentsd, mert azt tudom, hogy a terhesség vége felé késleltetheti a szülés beindulását és esetleg lassíthatja is a folyamatot.
3/6 anonim válasza:
A magnéziumból akkor kell emelt adagban szedni, ha görcseid, vagy gyakori méhösszehúzódásaid, haskeményedéseid vannak. Ha ezek nincsenek, akkor elég kell, hogy legyen az Elevitben lévő magnézium (egészséges táplálkozás mellett). Nem hiszem, hogy a fáradékonyság összefüggésben lenne a gyógyszerváltással.
4/6 anonim válasza:
A fáradtság a terhesség velejárója, még nagyon az elején vagy, később enyhül majd. A Magne B6-ot velem csak megvetette a doki görcsölés esetére, de a barátnőmmel pl szedette sokáig. Szerintem itt nagyon okosak vagyunk mindannyian, de csináld, amit a doki mond :-)
5/6 anonim válasza:
Nekem a gyógyszerészem azt mondta, hogy nem elég, bár nekem a lában szokott görcsölni éjszakánként, így azt javasolta, hogy szedjek Béres Magnézium + B6 vitamint is, hogy megszűnjön a magnéziumhiányom és elmúljon a panaszom. Szerintem is szervezet válogatja, biztosan meghatározó, hogy ki, milyen vitaminból, mennyire ellátott a táplálkozásából kifolyólag. Valószínűleg neked a magnéziumbevitel alacsonyabb, ezért kell pótolnod, és amit az Elevittel viszel be, nem elég, ezért kellene mellette plusz magnéziumot szedned, de ezt beszéld meg az orvosoddal is.
6/6 anonim válasza:
Szia!
Sok jó és okos választ kaptál!Amivel egyet is értek.Én is elevitet szedek, bár a második vérvétel után lecsökkentettük heti 2-3 alkalomra, mert kaptam egy vaskészítményt ezzel párhuzamosan ajánlotta a dokim, hogy szedjek magne b6-t, amikor elkezdődnek a méh összehúzódásaim.Most 36 hetes vagyok és napi 2-3 magneb-t szedek, mert sűrüsödnek a fájásaim.Nyugodtan szedhetet mindkettőt, de a magneb-t inkább akkor szed, ha már érzed a méh összehúzódásokat.Ez csak az Én véleményem.
Gratulálok a babádhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!