Kivitelezhető a magán és sztk-s terhesgondozás párhuzamosan?
Egy cipőben vagyunk. Magán dokihoz járok (a város másik végébe szinte). Csak a terhesgondozást végzi, beutalókat nem tud adni. Bár lehetőség lenne olyan magán laborban megcsináltatni a vizsgálatokat, akikkel ő szerződésben áll, de az irtó sok pénz, a dokim is tudja, hogy nálunk nincs "túltengés", így ő ír egy papírt mindig házi orvosomnak, hogy milyen vizsgálatok aktuálisak, és azokra a helyi SZTK-ba megyek. Épp most fixáltam le a 12 hetes UH időpontját, és az SZTK-ban húzzák a szájukat, hogy ha nekem magán dokim van, akkor miért ide jövök, de mivel kénytelenek, megcsinálják. Ezzel jár sajnos. Már az előző gyerekemnél is így csináltuk. (Azt hiszem, a 18 hetes UH-ra egy magán helyre megyek majd, de nem 4D-re csak egy normál szonográfushoz.
Amikor első gyerekemmel voltam terhes, akkor még lehetősége volt a dokimnak arra, hogy a kórházhoz tartozó SZTK-ba beutaljon, de idő közben változott a törvény, ezt már nem teheti meg...
Szóval kivitelezhető, még ha nem is mindig egyszerű.
nagyon köszi a gyors válaszokat!
1. válaszolótól kérdezném,hogy kerek perec elmondtad a helyzetet? Hogyan reagált? Csak mert azt képzelném,hogy ilyet nem szívesen csinál egyik orvos sem. A beutalót simán odaadta,vagy meg is vizsgált?
2. válaszolónak írom,hogy nálunk a háziorvos alig tud valamire beutalót adni. Nagyon furcsa, hogy nemhogy városonként,hanem kerületenként más és más a rendszer!
1. vagyok
Nálam ebből nem volt gond.
Az sztk-s doki nem is kérdezte, hogy járok-e magándokihoz, én meg nem is mondtam. Csak mentem a beutalókért és kész. Volt, hogy én kértem meg, hogy vizsgáljon meg, de igazából szerintem nem én voltam így egyedül ezzel a helyzettel, ezért a doki nem is kérdezősködött, csak írta a beutalót és ennyi.
A magándokim meg örült, hogy megvannak az eredmények és kész.
Nálunk nagyjából ugyanez a helyzet. Van magándokim, de csak az sztk-s terhesgondozáson adhatnak beutalót akármire is (kötelező uh is ott van, vérvétel stb.)
Így kénytelen vagyok oda is eljárni, bár ott csak megírják a papírt és pá, mert látják a kiskönyvben, hogy van orvosom.
Amúgy nem is tudtam, hogy ezeket lehetne magán úton végeztetni.
Tök jó! Akkor ezek szerint működik. Köszönöm mindenkinek!
Utolsó kérdezőnek: magán úton is meg lehet, de nagyon drága :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!