Kulonbozo hasfajdalmak terhesen? Kemenyedes vagy csak hasfeszules?
Nekem haskeményedés akkor szokott jelentkezni, ha vízszintesbe helyeztem magam, hanyadt. Vagy sokáig ültem, álltam pl. Elég kellemetlen érzés, mintha egy nagy kő lenne a hasadban. De amint pozíciót váltasz elmúlik. Ilyenkor nem lehet érezni a babát.
És szokott olyan is lenni, mikor a kicsi nyomja ki magát. Ez is teljesen természetes. Akkor egy ponton lehet érezni, hogy kidudorodik, megfeszül a has, de közel sem olyan mint a pocakkeményedés. Ez sem szokott több percnél tovább tartani.
Ezekre jobb szedni valamilyen magnézium (görcs oldó) készítményt. 3x2t legalább, mert a 22.héten korai még a keményedés. Pihenj sokat, ne szresszelj. Ezek is előidézhetik ezt a kellemetlen feszülést. A sűrű keményedés pedig a mielőbbi méhszáj nyílását okozhatja.
Mindenképp említsd a terhesgondozódnak. De nem kell aggódni, ez normális jelenség.
A fekvés az milyen pózban van? Én emiatt nem tudok a hátamon feküdni, keményedek közben. Első babámnál is volt ilyen, orvosnak jeleztem, azt mondta akkor ne feküdjek a hátamon, egyébként nem gáz.
Ha majd szétfeszülsz az lehet puffadás, estére nekem is van. De nem látunk beléd. A méhösszehúzódás nem tart sokáig. Szóval ha percekig meg még tovább tart, akkor lehet puffadás, vagy a baba nyom valamit, meg egyéb ártalmatlan dolgok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!