Normalis, hogy aggodom?
így zajlik egy ikres abortusz:
Egy nő egy délután láthatóan fájdalmaktól gyötörve jött be hozzánk a klinikára. Egy közeli abortusz klinikán nem sokkal előtte egy óriási adag Misoprostol-t kapott a négyes ikrei abortálása céljából. Már a második trimeszterben járt.
Bekísértük a mosdóba, deréktól lefelé levetkőztettük, és megkértük, hogy üljön rá a vécére. Mindannyian sokkolódva asszisztáltuk végig az elkövetkező percek eseményeit. Az első baba a vécébe esett. A nővér gyorsan megragadott egy nedvszívó kendőt és a nő alá tartotta, ahogy rohamléptekben átkísértük a műtőbe. Eközben történt, hogy a következő két baba félig kiesett belőle, és ahogy ott lógtak kifelé, azt láttuk, hogy a két tökéletes szépségű, élettelen kisfiú karjai egymást ölelik.
Végül sikerült bejutnunk vele a műtőbe, és elkezdtük az intravénás szedálást, de még mindig rettenetes fájdalmai voltak. A negyedik babát ki kellett belőle szívni. Darabokban jött ki.
Emlékszem, ahogy én és egy kollégám szipogva vizsgáltuk át a negyedik kisfiú testének maradványait a laborban. Az icipici, sértetlen babákat pedig a karjainkban ringattuk és sirattuk őket. Ekkor már tudtam, hogy nem vagyok képes többé ezt a munkát végezni. Befejeztem.
Sára, 42 éves
Kérdező:
Amit a szívedben érzel, csak az számít.
Már szereted a gyermekeidet, ez a normális anyai reakció. Anyukád is már így szeeretett téged, mikor te ekkora voltál.
Mindenképpen tartsd meg őket, mert két opció van:
ha a párod nyomására el is veteted a babákat, már megromlott a kapcsolatotok és két abortusz teljesen kicsinűlja a már meglévő kapscolatot is. Több ilyet is láttam, mindig szétmentek, és az anya élete végéig viselte ezt a nehéz lelki terhet.
vagy b, megtartod őket, ahogyan a szíved diktálja, kapsz utánuk 3 éves korukig havi tobb mint 200 000 Ft-ot. (a picik 6 hós korától ha emellé dolgozol is,akkor havi 200 ezer pplusz a fizetésed).
Ha együtt maradtok,jó, ha nem, ebből az összegből egyedül is felneveled őket. Ha nincs hová menned, a gólyahír alapítványnál és az Alfa szövetségnél van ingyenes szállás nektek . cuccokat is szereznek ingyen, mindent, akkor is, h nem kéred a szállást.
Ha a párod azt látja, hogy erős maradsz és megtartod a babákat, tudomásul veszi a d9ntésedet, és később még támogatni és örülni is fog.
csak addig tarts ki!
kismillió ilyet láttam már... ;)
A párom is félt a gyerekvállalástól, mindig az anyagiakra hivatkozott meg hogy ő még nem kész, de amikor már nincs visszaút, már jön a baba, akkor leesik az embernek, hogy ez itt most nem a rinyálás ideje. Összeszedte magát, és most egy remek apa.
Tarts ki a babáid mellett! Légy erős! menni fog, tudom :) egy nő sokkal többre képes a gyerekeiért, mint azt eleinte hinné :)
Eleinte mindenki be van rezelve és kifogásokat keres. anyagiakat,stb, de az ember sosem kész.majd ha megszületnek a babák, készen lesztek, te is és ő is.
és sírni fog örömében, h kitartottál és megtartottad őket és csak megerősüdik a kapscolatotok
Mielőtt bármit is csinálsz, menj el a helyi TB-irodába, és kérdezd meg a dupla ellátást.
A védőnő rosszul tudja. Pár éve 2 vagy 3 változott meg a szabály úgy, hogy mostmár ikrek után duplán jár a gyed.
Menj el és kérdezd meg személyesen!
Ennyit megér a babáid élete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!