Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normalis, hogy aggodom?

Normalis, hogy aggodom?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 8 hetes terhes vagyok, a parom mostanaban nagyon idegesit. Az is hogy velem alszik mert legszomjam van hogy a kozelben van es ugy erzem h lehanyom mert emelygek folyamatosan. Neha ki is dobtam a taccsot mert rosszul vagyok. A masik h veletlen a baba, es nekem van biztos munkam bar nem keresek sokat, a parom lehet 2 honap mulva munkanelkuli lesz. Ezzel stresszel engem hogy o most nem ebben az allapotban szerette volna a babat stb stb es h bizonytalan a helyzet es hogy nem tudja mi lesz es ezen engem halalra paraztat megbenit a felelem. Mar azon gondolkodtam h el kene vetetnem a babat. De azon is ha pl nem lennek terhes akkor is kellene munkat keresnie hiszem el kell magat is tartania mint eddig. Szoval ahelyett h biztatna meg jobban elbizonytalanit en meg nem tudom mit tegyek. Egyebkent terhesseg elott jo volt a kapcsolatunk, most meg mar viszolygok neha tole. Miert van ez? Elmulik? Mas is volt igy?
2017. febr. 26. 16:45
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

így zajlik egy ikres abortusz:

Egy nő egy délután láthatóan fájdalmaktól gyötörve jött be hozzánk a klinikára. Egy közeli abortusz klinikán nem sokkal előtte egy óriási adag Misoprostol-t kapott a négyes ikrei abortálása céljából. Már a második trimeszterben járt.

Bekísértük a mosdóba, deréktól lefelé levetkőztettük, és megkértük, hogy üljön rá a vécére. Mindannyian sokkolódva asszisztáltuk végig az elkövetkező percek eseményeit. Az első baba a vécébe esett. A nővér gyorsan megragadott egy nedvszívó kendőt és a nő alá tartotta, ahogy rohamléptekben átkísértük a műtőbe. Eközben történt, hogy a következő két baba félig kiesett belőle, és ahogy ott lógtak kifelé, azt láttuk, hogy a két tökéletes szépségű, élettelen kisfiú karjai egymást ölelik.

Végül sikerült bejutnunk vele a műtőbe, és elkezdtük az intravénás szedálást, de még mindig rettenetes fájdalmai voltak. A negyedik babát ki kellett belőle szívni. Darabokban jött ki.

Emlékszem, ahogy én és egy kollégám szipogva vizsgáltuk át a negyedik kisfiú testének maradványait a laborban. Az icipici, sértetlen babákat pedig a karjainkban ringattuk és sirattuk őket. Ekkor már tudtam, hogy nem vagyok képes többé ezt a munkát végezni. Befejeztem.

Sára, 42 éves

2017. márc. 6. 22:27
 32/46 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Amit a szívedben érzel, csak az számít.

Már szereted a gyermekeidet, ez a normális anyai reakció. Anyukád is már így szeeretett téged, mikor te ekkora voltál.

Mindenképpen tartsd meg őket, mert két opció van:

ha a párod nyomására el is veteted a babákat, már megromlott a kapcsolatotok és két abortusz teljesen kicsinűlja a már meglévő kapscolatot is. Több ilyet is láttam, mindig szétmentek, és az anya élete végéig viselte ezt a nehéz lelki terhet.

vagy b, megtartod őket, ahogyan a szíved diktálja, kapsz utánuk 3 éves korukig havi tobb mint 200 000 Ft-ot. (a picik 6 hós korától ha emellé dolgozol is,akkor havi 200 ezer pplusz a fizetésed).

Ha együtt maradtok,jó, ha nem, ebből az összegből egyedül is felneveled őket. Ha nincs hová menned, a gólyahír alapítványnál és az Alfa szövetségnél van ingyenes szállás nektek . cuccokat is szereznek ingyen, mindent, akkor is, h nem kéred a szállást.

2017. márc. 6. 22:39
 33/46 anonim ***** válasza:

Ha a párod azt látja, hogy erős maradsz és megtartod a babákat, tudomásul veszi a d9ntésedet, és később még támogatni és örülni is fog.

csak addig tarts ki!

kismillió ilyet láttam már... ;)

2017. márc. 6. 22:44
 34/46 anonim ***** válasza:
teljesen normális hogy aggódsz. azt tudnod kell, hogy ha az anyagi dolgokat tervezed, hogy ikrekre dupla gyed jár, tehát amennyit kiszámolsz hogy kapnál, annak a kétszeresét vedd. így valószínűleg többet fogsz keresni, mint ha dolgoznál.
2017. márc. 6. 22:59
 35/46 anonim ***** válasza:
Tartsd meg mindenképp a babákat! a szavaidból egyértelműen az jön le, hogy te már nagyon szereted őket! Mint előttem is írták, egyedül is képes leszel eltartani őket! meg gondolom a család is besegít a babázásban. Szerintem még az apuka is átértékel mindent magában, ha azt látja, te mindenképpen megtartod.Hisz nem arról van szó, hogy nem akar gyereket, csak berezelt. De ha a babák így is, úgy is megszületnek, túlmegy rajta a kétségbeesés, és rájön, hogy cselekednie kell.
2017. márc. 6. 23:04
 36/46 anonim ***** válasza:

A párom is félt a gyerekvállalástól, mindig az anyagiakra hivatkozott meg hogy ő még nem kész, de amikor már nincs visszaút, már jön a baba, akkor leesik az embernek, hogy ez itt most nem a rinyálás ideje. Összeszedte magát, és most egy remek apa.

Tarts ki a babáid mellett! Légy erős! menni fog, tudom :) egy nő sokkal többre képes a gyerekeiért, mint azt eleinte hinné :)

2017. márc. 6. 23:07
 37/46 anonim ***** válasza:

Eleinte mindenki be van rezelve és kifogásokat keres. anyagiakat,stb, de az ember sosem kész.majd ha megszületnek a babák, készen lesztek, te is és ő is.

és sírni fog örömében, h kitartottál és megtartottad őket és csak megerősüdik a kapscolatotok

2017. márc. 6. 23:10
 38/46 anonim ***** válasza:
Vidd el a párod a 12 hetes ultrahangra. Amint meglátja a piciket és meghallja a szívhangjukat, sírni fog a meghatottségtól és elszégyelli magát az eddigi viselkedéséért.
2017. márc. 6. 23:22
 39/46 A kérdező kommentje:
Beszeltem a vedonovel, sajnos nem jar dupla gyed csak nem 2 evig jar mint egy babanal hanem 3 evig ennyi a konnyites. A csaladi dupla csak! Tenyleg kedvesek vagytok hogy ezt irjatok bar havi 200 lenne a bevetelem de nem lesz annyi! Nem talaltam a neten sem errol semmmit hogy dupla lenne, mindennap tema a parommal hogy mi legyen, 8 hetes vagyok mielobb donteni kell. Kinlodok minden nap de nem akarom sajnaltatni magam csak azert erzem magam hulyenek hogy miert kerultem ebbe a helyzetbe, azt gondoltam ha egyszer terhes leszek az boldogsag lesz nem pedig szenvedes es veszekedes. Valahogy a parom sem erzi ezt at. Ha egy baba lenne nem gondolkodnek tovabb, egyedul is felnevelnem ha ugy van. De ketto?! Egyszerre nonek ki mindent egyszerre kell majd befizetni oket taborba stb, nem keves penz ez igaz. Ha a parom nem szedi ossze magat akkor nem tudom. Hetvegen szeretne menni egy pszichologushoz hogy mondjuk el neki ezt mert mi nem tudunk dulore jutni csak veszekszunk.
2017. márc. 7. 07:35
 40/46 anonim ***** válasza:

Mielőtt bármit is csinálsz, menj el a helyi TB-irodába, és kérdezd meg a dupla ellátást.

A védőnő rosszul tudja. Pár éve 2 vagy 3 változott meg a szabály úgy, hogy mostmár ikrek után duplán jár a gyed.

Menj el és kérdezd meg személyesen!

Ennyit megér a babáid élete!

2017. márc. 9. 21:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!