Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normalis, hogy aggodom?

Normalis, hogy aggodom?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 8 hetes terhes vagyok, a parom mostanaban nagyon idegesit. Az is hogy velem alszik mert legszomjam van hogy a kozelben van es ugy erzem h lehanyom mert emelygek folyamatosan. Neha ki is dobtam a taccsot mert rosszul vagyok. A masik h veletlen a baba, es nekem van biztos munkam bar nem keresek sokat, a parom lehet 2 honap mulva munkanelkuli lesz. Ezzel stresszel engem hogy o most nem ebben az allapotban szerette volna a babat stb stb es h bizonytalan a helyzet es hogy nem tudja mi lesz es ezen engem halalra paraztat megbenit a felelem. Mar azon gondolkodtam h el kene vetetnem a babat. De azon is ha pl nem lennek terhes akkor is kellene munkat keresnie hiszem el kell magat is tartania mint eddig. Szoval ahelyett h biztatna meg jobban elbizonytalanit en meg nem tudom mit tegyek. Egyebkent terhesseg elott jo volt a kapcsolatunk, most meg mar viszolygok neha tole. Miert van ez? Elmulik? Mas is volt igy?
2017. febr. 26. 16:45
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Annyira megörültem, amikor azt olvastam, hogy ikreket vársz! Nekem is van ikertestvérem és még most is szinte szavak nélkül értjük egymást, pedig viszonylag ritkán találkozunk. Kérlek adj nekik lehetőséget az életre! Nehézségek, bizonytalanságok mindig lesznek. Ha csak akkor vállalsz babát, ha minden tökéletes, akkor talán soha nem lesz gyermeked. Nekem két gyermekemnél is különböző egészségügyi problémák miatt az abortuszt javasolták az orvosok, mind a kettőt megtartottam, pedig akkor nagyon nehéz volt a döntés. Most boldogan gyönyörködöm bennük.
2017. márc. 2. 23:59
 22/46 A kérdező kommentje:
Sziasztok, sokat agyalok azota is a dolgokon, neha nagyon borusan latom a helyzetet viszont neha egesz jol:) pl mindig is csak egy gyereket szerettem volna, de hat ha a sors igy akarja nem veletlen! Illetve utana neztem hogy mik jarnak nekem, a csaladi potlek dupla meg az egyszeri anyasagi tamogatas, de pl a gyed nem dupla pedig a boltban is elkerik majd 2. Ruha meg a 2. Csomag pelenka arat... viszont nem 2 hanem 3 evig jar a gyed utana meg 6 eves korig a gyes plusz csaladi kijon havi 70 re mellete meg lehet mar dolgozni. Szoval a gyed duplazasat hianyolom mert az h csak a csaladi dupla az eleg furcsa. De mar probalom puhitani a paromat is de nem merem meg belelni magam mert felek a csalodastol, pedig olyan jo lenne:(
2017. márc. 3. 13:14
 23/46 anonim válasza:
Az abortusz nem old meg semmit...sot egy eletre lelkiismeret furdalast okoz, nem egy esetben a parkapcsolat is ramegy. Egy uj elet szamtalan orom forrasa...en 42 evesen vallaltam a harmadik babamat, veszelyeztetett terhes voltam, a korom miatt, vernyomas csokkentot szedtem a tehesseg masodik trimeszteretol egeszen addi amig csaszaroztak. Nehez volt, de ma se tennek maskepp. Az egesz csalad egyutt orult velem,de ha barki csak emlitette volna az abortuszt, hatarozottan elutasitottam volna. A gyerekem elete, es a lelki nyugalom mindenekfolott van. Azt hiszem, hogyha most eveteted a babakat,ranyomja belyeget a kapcsolatotokra....Kitartast kivanok, es drukkolok, hogy jol dontsel :) a szoban forgo gyerek 2,5 eves most, es kimondhatatlanul cuki :)
2017. márc. 3. 22:43
 24/46 A kérdező kommentje:
En szivem szerint megtartanam! Egyertelmu, de a parom akivel vagyok mikor 6 hetes voltam ugy volr megtartjuk, majd ket het mulva majdnem inkabb masfel, kitalalta, hogy az lenne a jobb ha megsem. En addig abban a hitben voltam, hogy minden rendben van! Majd aztan azota is bizonytalansagban tart, en nem mentem intezni az abortuszt erre kialadt hogy miert nem. Majd nagy idegbol elmentem( ugyse jelent semmit) hogy kerek egy papirt, aztan ott derult ki hogy ikrek. Elmondtam neki akkor meg plane nem mert az anyagiak bla bla bla. De probalom gyozkodni finoman, egyebkent ha nem sikerulne ne adj isten nyilvan a kapcsoaltunknak is vege lenne, mar most alig birok ranezni de most tartom magam a celom erdekeben, es tudom hogy ujra megszeretnem ot ha ugy allna hozzam es a babakhoz ahogy egy igazi ferfi nem egy beijedt nyul.
2017. márc. 4. 08:36
 25/46 anonim ***** válasza:
33%
és ezt mondtad neki? hogy ha elveteted a babákat, többé nem fogsz tudni vele lenni? hogy a kapcsolatotok érdekében is meg kellene tartani a kicsiket? mert ha így is abortuszra küld, nem sokat érhetsz neki...
2017. márc. 4. 11:06
 26/46 A kérdező kommentje:
Mondtam neki de szerintem azt hiszi nem gondolom komolyan.pedig igen. Nem beszelve arrol h nem is tudom ikrekkel az abortusz biztos veszelyesebb, lehet nem de nem voltam meg ilyen helyzetben. Ahh gondolni se akarok erre
2017. márc. 4. 13:49
 27/46 anonim ***** válasza:

Szerintem meg lehetne próbálni felébresztni benne az apai ösztönöket. Nézzetek meg egy filmet a babák méhen belüli fejlődéséről. tudok is ajánlani egyet, amikor én voltam terhes, sírtam is rajta, annyira csodálatos és megható.ha ez nem szólítja meg, akkor semmi

[link]

2017. márc. 4. 15:25
 28/46 1Léna ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Tarts ki a szíved vágya mellett!

Adjon Isten bölcsességet neked, hogy úgy tudd megbeszélni ezt a pároddal, hogy Ő is el tudja képzelni a gyermekkel kiegészült családot! Ez az élet körforgása. Ki tilthatja meg az esőnek, hogy essen? Majd elpárolog a víz és felhővé válik, majd újra leesik az eső. Az ember születik, felnő, gyereke lesz, megöregszik, meghal. Ez van.

Most gyereketek lesz.

Ez nagy kihívás mindkettőtöknek, de ha jó a kapcsolatotok akkor meg fogjátok oldani közösen. Hívd elő belőle a férfit akire te felnézel, akit képesnek ítélsz arra, hogy megbirkózzon ezzel a problémával a családja érdekében. Ezzel már most belelátod az Apát akivé válnia kell. Minden el fog rendeződni. Ne aggódj! Örülj! Babáid lesznek. Ez egy csoda, egy nő és egy férfi életében.

Maradj erős, legyél szeretettel teli,jó társa párodnak(lehetőleg felesége), legyél szerető anyukája gyermekeidnek!

Szeretettel 1Léna

2017. márc. 4. 23:57
 29/46 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet, kérdező?
2017. márc. 6. 22:03
 30/46 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A GYED is dupla!

Bruttó 183 ezer Ft-ig fizetnek duplán a gyedre. ;)

Tudom, mert könyvelő vagyok

PLusz még a két családi az 26 600 Ft, plusz a családi adókedvezmény, amit akár a párod is igénybe vehet: 25 000 Ft.

Tehát összesen havonta megvan a 200 000 Ft. Az már elég búven, hidd el ;)

A pelenka havonta kb. 2x8000, ha a legmárkásabbat veszed, pl. libero-t.

Ha szoptatni tudod őket, az ingyen van, ha tápszeresek, az 5 ezer ft havonta.

Szóval a költségeid kb 20-30 000 Ft mind a két gyerekre, a bevétel meg 200 ezer.

szóval lesz pénz bőven mindkettőre. :)

2017. márc. 6. 22:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!