Normalis, hogy aggodom?
Kedves Kérdező!
Hasonló cipőben járok... a 8.héten vagyok, sok mindentől undorodom, sokkal türelmetlenebb vagyok, simán elsírom magam a semmin... a férjemmel is jól összevesztünk a minap... pedig boldog házasságban élünk, sőt van egy tündéri aranyos kisfiunk és terveztük is ezt a babát!
Csak azért írom mindezt, mert teljesen normális, hogy összevissza hullámzik a hangulatod, ingerültebb vagy... én magamon is meglepődtem, sőt, dühös is vagyok magamra, hogy mi tört rám... aztán rájöttem, hogy okkal többet kell pihennem, mély levegő, hálát adni sok mindenért, ami van.. :)))
sok energiát emészt fel, hogy egy új emberke fejlődik a pocakodban! Természetes, hogy aggaszt a jövő, és érthető, hogy a párod is megijedt hirtelen - sok embertől hallottam, hogy azoknál is így van, akik évek óta szerettek volna már babát. :)
Próbáljatok megnyugodni, beszélgetni, különböző terveket szőni, lépéseket tenni, hogy a nagy bizonytalanságot eloszlassátok. Ha megszakítjátok a kis életét, azzal magatoknak is ártotok, a kapcsolatotok 99%, hogy nem éli túl, és utána a bűntudat, hogy mi lett volna, ha... Több barátnőmnél is végignéztem ezt...nem kívánom senkinek!
Azt írod, hogy neked biztos munkád van - ez szuper, mert akkor jár az adókedvezmény (már a 12hetes magzat után is igénybe lehet venni!), a CSED, a GYED, ami a fizud 70%-a, mellette családi pótlék (12200/hó).
Van esetleg nagyszülő, aki segít majd? Vagy tesók, barátok?
Drukkolok, hogy meg tudjatok nyugodni és örömmel várjátok a pici érkezését!
Tök normális, hogy hullámzik a kedélyed és egyedül akarsz lenni. Esetleg meg is mondhatod a párodnak, hogy egy kis ideig most aludjatok külön.
Én is az első 3 hónapban folyton veszekedtem a férjemmel, pedig szegény mindenben támogatott.
Ez teljesen normális.
Minden baba váratanul jön, még azoknál is, akik tervezik.
Szóval ez a káosz normális, hidd el.
Az a jó, hogy a fizetésed után megkapsz minden juttatást, az első fél évben pl. a CSED-del még több pénzt is kapsz, mint amit most keresel, aztán meg kb majdnem forintra annyit a különböző kiegészítésekkel (csed, családi adókedvezmény, családi pótlék), stb.
Erős nő vagy, itt most csak te és a baba számítotok. És hidd el, később a párod is megbékül.
:( ez nagyon szomorú.
az a legrosszabb, hogy ennek az egész abortusznak te iszod meg a levét, mert nem a párodnak kell befekündi, elszenvedni a műtétet, utána pedig elszenvedni azt a lelki traumát, ami ezzel jár. Ha te szeretnéd a babákat, ő meg abortuszra küld, az már szinte felér egy családon belüli erőszakkal. Hogy nem tudja ezt felfogni?
Ez nagyon jó hír, hogy ikrek, mert akkor dupla ellátást kapsz!
Tehát pl. ha most keresel 100 ezret, akkor a két baba után kb. 200 ezret kapsz családi adókedvezménnyel és családi pótlékkal együtt.
Abból már egyedül is el tudod tartani őket, ha úgy alakul.
Drukkolok nektek! :)
És ha segítség kell az ikrekkel, az Otthon Segítünk alapítvány ingyen segít a házimunkában és a picikék gondozásában is.
Tényleg házhoz mennek.
Nálunk is voltak pl. , nekem 2 gyerekem van.
Tartsd meg őket mindenképpen! Van miből felnevelni, és hidd el, ahová Isten gyereket ad, oda erőt is ad, hogy felneveld őket.
Ikrek? Ó, Istenem! Én mindhárom várandósságomnál reménykedtem, hogy hátha ikrek lesznek, de egyik sem lett az. Jó, nyilván két babát nehezebb ellátni, mint egyet, de nekem már az olyan mennyei, amikor fotókat látok és sztorikat hallok ikrekről, akik már a pocakban is összebújtak... Bocs, de muszáj idelinkelnem egy videót, amit évekkel ezelőtt láttam, és soha nem felejtem:
Ez akkora csoda, hogy két pici emberke van odabent, hogy dupla erővel kérlek, ha tudsz, hallgass a szívedre!!
Itt olyan bíztatóakat írnak az anyagiakról! Én is akartam javasolni az Otthon segítünk alapítványt! Ingyen segítenek!
Akkor már érthető az erős émelygésed! Ikreknél állítólag erősebb tud lenni, de gondolom, ugyanúgy elmúlik.
A pasi meg.... annyira durva, hogy hogy reagálta le. Hátha később még megjön az esze... vagy ha nem, akkor legalább téged hagyjon békén és ne akarjon összetört szívű, gyászoló anyukává tenni!
Nagyon-nagyon szurkolok Neked és a babácskáknak!!!!
Légyszi informálj minket, hogy alakulnak a dolgaitok, az érzéseid, annyira izgulok értetek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!